Ponta si Geoana se spala pe maini de dosarul "Voicu”. Liderul PSD si presedintele Senatului resping ideea de a repeta votul pentru arestarea lui Catalin Voicu. Solicitarea senatorului Catalin Voicu de a fi reluat votul Senatului privind incuviintarea arestarii nu a fost bine primita nici de PSD, nici de presedintele Senatului. Conducerea PSD a discutat ieri acest subiect, iar decizia a fost ca Voicu sa ramana o problema a DNA. „Cazul «Voicu» este, din punctul nostru de vedere, in fata justitiei si acolo trebuie sa ramana. Este in interesul nostru ca partid, chiar daca senatorul Catalin Voicu nu mai activeaza in PSD, dar si al Senatului, ca senatorii sa considere ca votul dat miercuri este un vot regulamentar si ca aceasta problema este, de miercuri incepand, strict de competenta justitiei”, a declarat Victor Ponta, presedintele PSD. Integral pe EvZ.ro.

Parlamentul asteapta astazi prima vizita din ultimii 12 ani a unui director general al FMI. In loc de paine si sare, va fi intampinat cu doua restante: Legea responsabilitatii fiscale si Legea pensiilor. Unii analisti vad in venirea de as­tazi a directo­ru­­lui ge­ne­ral al FMI, Dominique Strauss-Kahn, o vizita de incu­rajare, prilej de a le adresa un mesaj romanilor. Totusi, in conditiile in care vizita lui Strauss-Kahn precede cu o luna misiunea de eva­luare a FMI (de rezultatul careia depinde acordarea celei de‑a cincea transe - de 850 milioane euro), vizita poate fi interpretata si din perspectiva mobilizarii autoritatilor de la Bucuresti. Mobilizare ce lasa de dorit daca ne uitam la stadiul angajamentelor asumate de Romania, scrie Romania Libera.

Deputatul copy-paste. Gheorghe Roman (PDL) a citit in plenul Camerei Deputatilor o declaratie politica, ce contine paragrafe intregi copiate dintr-un referat scolar, un interviu si o hotarare de guvern. Deputatul PDL de Sibiu, Gheorghe Roman, a citit, in plenul Camerei, o declaratie politica de 308 cuvinte, in redactarea careia „s-a inspirat” aproape in totalitate din materiale pe aceeasi tema postate pe internet. Declaratia respectiva se refera la programul guvernamental „Renasterea satului romanesc”, care prevede amenajarea in fiecare sat a cate zece locuinte destinate specialistilor (profesori, medici) care se muta la tara. Integral pe EvZ.ro.

In editorialul "Diagnosticul corect", Cristian Tudor Popescu scrie: "Noua lege a educatiei ar putea fi aplicata cu succes cu conditia ca dl. Basescu sa aiba la dispozitie o dictatura. Eventual una bolsevica, intrucat acolo se practica raschetarea trecutului o data la 15-20 de ani. Tot asa cum N. Ceausescu a razuit de peste tot amintirea lui Gh. Gheorghiu Dej, dl. Basescu afirma ca "daca este cineva care se revendica reformator al educatiei in acesti 20 de ani, vreau sa-l invit sa priveasca rezultatele acestei reforme". Deci, pentru ca parametrii educatiei in Romania, in acest moment, sunt intr-adevar jos, rezulta ca n-au existat reformatori pana la noul Spiru Haret de la Cotroceni." Integral in Gandul.

Funeriu: Absentii de la dezbatere, parte a problemei sistemului educatiei. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la dezbaterea organizata la Palatul Parlamentului, ca principala calitate a proiectului Legii educatiei este coerenta, aratand ca persoanele care au absentat de la aceasta dezbatere "risca sa devina parte a problemei sistemului educational", transmite Mediafax. "Am un cuvant si pentru cei care, astazi, au ales sa fie absenti de la aceasta dezbatere. Lor doresc sa le spun ca absentii nu au niciodata dreptate, dar noi ii asteptam in continuare sa dezbata aceasta lege, care, din punctul nostru de vedere, este un pas inainte pentru Romania si am dorit sa inscriem aceasta dezbatere sub semnul acestui pas inainte", a spus Funeriu. "Sunt convins ca toti cei care astazi, dintr-un motiv sau altul, au decis sa nu fie printre noi isi dau seama foarte bine ca fiind printre noi sunt parte a solutiei, absentand de la dezbateri risca sa devina parte a problemei sistemului educational din Romania", a mai declarat Daniel Funeriu. Integral in Romania Libera.

Consiliul National de Coordonare al PDL va avea loc pe 9 aprilie. Gheorghe Flutur a anuntat ca data si locul Conventiei Nationale in care se va alege noua conducere a partidului vor fi stabilite de Biroul Permanent National pe 8 aprilie, Consiliul National de Coordonare urmand a avea loc pe 9 aprilie, informeaza Mediafax. Flutur a anuntat, dupa sedinta BPN, convocarea Consiliului National de Coordonare al partidului, pentru 9 aprilie, la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, la sala C.A. Rosetti. Sedinta va avea cinci puncte pe ordinea de zi, printre care raportul politic al presedintelui partidului, convocarea Conventiei Nationale, aprobarea proiectului de Statut, a regulamentului organizatiilor teritoriale si probleme diverse. Integral in Gandul.