Topul PDL pentru sefia TVR: Cristoiu, Turcescu, Culcer. Alexandru Sassu a fost demis ieri de parlament. Pe lista scurta a democrat-liberalilor pentru ocuparea postului din Pangrati sunt jurnalistii Ion Cristoiu, Robert Turcescu si Rodica Culcer. Ion Cristoiu sau Robert Turcescu sunt variantele discutate de PDL pentru sefia televiziunii publice, in timp ce Rodica Culcer ar fi mai degraba favorita pentru a reveni in fruntea Departamentului stiri, scrie EvZ.

Razboiul anti-DNA arunca PNL in ridicol. Tinerii liberali s-au declarat solidari cu primarul de Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat la inchisoare. „A fost un gest absolut natural, spontan, n-a fost nimic aranjat", a explicat pentru Romania libera presedintele Tineretului National Liberal, Florin Alexe, momentul in care juniorii adunati la Gala Premiilor TNL au aplaudat in picioare mesajul de „intarire sufleteasca" pentru veteranul PNL Cristian Anghel, mesaj la care i-a indemnat senatorul Cristian Topescu. Organizatia tinerilor din PNL Maramures, filiala lui Cristian Anghel, tocmai castigase premiul pentru Cel mai bun eveniment - Scoala de vara de la Memorialul Sighet, scrie Romania libera.

PSD in recesiune. Ponta: Am renuntat la cateva zeci de angajati la PSD, sumele pentru telefoane si masini au fost taiate. Cateva zeci de persoane angajate la PSD au ramas fara serviciu, dupa ce conducerea partidului a decis sa renunte la posturile ocupate de acestia, iar sumele alocate pentru telefoane si masini au fost micsorate, a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, care a luat aceasta decizie pentru a se incadra in anumite cheltuieli, scrie Gandul.

PSD face scut in jurul sefului TVR. Social-democratii nu accepta usor demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea televiziunii publice si vor sa mearga la Curtea Constitutionala. Sassu si actualul Consiliu de Administratie al TVR sunt automat demisi ca urmare a respingerii ieri de catre Parlament, cu 195 de voturi „pentru", 78 „contra" si trei abtineri, a Raportului de activitate pe 2008 al Societatii Romane de Televiziune. In ultimele luni, social-democratii au incercat in fel si chip sa apere functia fostului lor secretar executiv Alexandru Sassu, scrie Romania libera.

Boc vrea sa se adreseze poporului roman intr-o emisiune saptamanala de 30 de minute la TVR. Executivul a reactionat la declaratiile lui Alexandru Sassu privind politizarea TVR, precizand ca solicitarea adresata TVR de premierul Emil Boc privind prezenta sa la emisiuni saptamanale este intemeiata pe Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de radio si TV, iar actuala perioada impune ca primul-ministru sa comunice direct deciziile Guvernului, scrie Gandul.

Cristian Ghinea, in "Unirea cu Moldova intre vorbarie daunatoare si scenariul european" afirma ca "pe 27 martie a fost aniversarea unirii Basarabiei cu Romania. Evenimentul nu a fost foarte pregnant marcat in presa, dar cele cateva interventii s-au inscris exclusiv in registrul „de ce trebuie sa ne unim cu Moldova?" - de la extrema reprezentata de PRM la figuri onorabile ca Neagu Djuvara. Venerabilul istoric s-a adresat studentilor basarabeni de la Universitatea Dunarea de Jos si le‑a spus (citat de Adevarul): „Gasesc existenta unei republici separate de Romania, intre Prut si Nistru, drept o monstruozitate, un lucru nefiresc". Cred ca domnul Djuvara exprima o logica profund gresita: Republica Moldova nu este o monstruozitate, este o realitate". Integral in Romania libera.

In "Prea-cinstitul primar Vanghelie", Mircea Marian sustine ca "in timp ce suferea alaturi de prietenul sau Catalin Voicu, haituit de un DNA-supus-dictatorului- Basescu, pe Marian Vanghelie l-a mai lovit o napasta: a pierdut magazinul Bucuresti. Dupa vreo sapte ani de procese, mostenitorii fostului proprietar al magazinului Bucuresti, Bucur Bunescu, si-au castigat, la Inalta Curte de Casatie, dreptatea. Magazinul a fost cumparat in 2003 de Vanghelie, printr-un interpus, si anume varul sau Sorin Mircea Niculae". Integral in EvZ.