Omul pe care Voicu il dorea la sefia DNA, pe mana procurorilor. Horia Miclescu, unul dintre „parintii fondatori" ai Parchetului National Anticoruptie, este acuzat de procurorii anticoruptie ca l-ar fi ajutat pe un interlop sa recupereze 50.000 dolari. Horia Miclescu, fostul procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie (institutie transformata ulterior in DNA), a fost pus sub urmarire penala de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca a ridicat ilegal un sechestru pentru ca interlopul Ion Baboi sa isi recupereze 50.000 dolari, scrie Romania libera.

Anastase si Geoana vor daramarea zidului Parlamentului.Nastase e ingrijorat de accesul facil in cladire intr-o perioada de greve. In sedinta Birourilor Permanente ale Parlamentului de astazi s-a discutat despre propunerea de daramare a gardului Parlamentului. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, este de acord cu ideea, dand exemplul celorlalte cladiri ale parlamentelor din Europa. "Doar ca o nota de referinta - nu cunosc in Europa vreun Parlament care sa fie inconjurat cu ziduri. Cunosc masuri de protectie", a spus Geoana, precizand ca la un moment dat va trebui ca Parlamentul sa se gandeasca si la un subiect de genul daramarii acestor ziduri, scrie Gandul.

Un nou adversar pentru Teo si Minca, via Curtea Constitutionala. O decizie surprinzatoare a Curtii Constitutionale, in favoarea independentului Remus Cernea, da peste cap scrutinul de duminica din Colegiul 19, impreuna cu intreg sistemul electoral. In urma hotararii Curtii Constitutionale care ii da dreptul sa candideze ca independent, liderul Partidului Verde, Remus Cernea, spune ca ar trebui oprita campania electorala pentru Colegiul 19. Cele doua candidate, Liliana Minca Ghervasuc (PC) si Teo Trandafir (PDL), ar trebui sa se retraga din cursa, crede Remus Cernea, ca sa demonstreze ca nu accepta sa concureze in baza unei legi neconstitutionale si ca „nu isi doresc sa ajunga la putere cu orice pret", scrie Romania libera.

Boc vrea sa intre in cartea de istorie.Fara specialele lui Oprea. Dezbaterea din Senat a Legii pensiilor s-a transformat ieri intr-un drept la replica dat de premierul Emil Boc ministrului apararii Gabriel Oprea. Divergentele din interiorul guvernului, dintre premierul Emil Boc si ministrul apararii, Gabriel Oprea, au tinut si ieri loc de dezbatere pe legea pensiilor in plenul Senatului, scrie EvZ.

In "Urmati modelul "Udrea", uitati-o pe Macovei!", aminteste de intrebarea pusa de Sabina Fati lui Vasile Blaga: "Ce model de politiciana preferati: Elena Udrea sau Monica Macovei?. Ministrul de Interne ii raspunde, in interviul publicat ieri de RL, fara sa clipeasca: „Din punct de vedere al vietii de partid, nu ma feresc sa spun: Elena Udrea". Colega mea insista: „Elena Udrea are solutii?". „Are", revine, sigur pe el, Vasile Blaga. Pe mine, personal, aceasta frantura de discutie m-a convins. Nu ca doamna ministru ar fi solutia la problemele tarii sau la ideea de reforma a clasei politice, ci ca numele Udrea e destinat sa ramana unul de cursa lunga in viata noastra publica". Integral in Romania libera.

Mircea Marian, in "Batalia lui Boc cu generalii lui Basescu" Am toata admiratia pentru premierul Emil Boc care, de cateva luni, rezista eroic la atacurile generalilor suparati ca sunt pe cale sa piarda o parte din pensie. In fruntea acestei ostiri: insusi comandantul fortelor armate, presedintele Traian Basescu, secondat de ministrul apararii, generalul Gabriel Oprea. M-as fi astepat ca, avand in vedere istoricul relatiilor sale cu Palatul Cotroceni, Boc sa capituleze si sa anunte ca va amenda legea pensiilor, astfel incat militarii sa nu intre in malaxorul recalcularii. Nu a cedat si cred ca dreptatea se afla de partea premierului, nu a presedintelui Basescu". Integral in EvZ.