Boc a gasit bani in buget pentru parlamentarii puterii. Apropierea alegerilor interne in PDL pune guvernul la cheltuiala. La presiunea teritoriului, premierul Emil Boc a gasit cele peste 18 milioane de euro promise uninominalilor puterii pentru propriile colegii, in schimbul votului lor la legea bugetului. Potrivit unor surse din partid, Boc le-a garantat PDL-istilor, in sedinta de luni a Biroului Permanent, ca hotararile prin care vor fi alocati banii pentru decontarea promisiunilor electorale - primarii, scoli, biserici, drumuri, spitale - vor intra in guvern in sedinta de astazi, scrie Evz.

Boureanu, victima a luptei pentru putere din PD-L. Cum se duce lupta pentru voturi la Conventia Nationala. Prima victima a planului de restructurare a filialelor cu rezultate slabe la alegeri este deputatul Cristian Boureanu, care a demisionat, ieri, de la sefia organizatiei PD-L Arges. Motivatia lui Boureanu, unul dintre cei mai activi sustinatori ai lui Traian Basescu in campania scrutinului prezidential, are la baza decizia partidului de a lasa reorganizarea filialei Arges in mainile presedintelui Organizatiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, presedintelui PD-L Ilfov, Cristache Radulescu, si presedintelui PD-L Dambovita, Florin Popescu, scrie Gandul.

Elena Udrea, "Politicianul Anului". Maria Basescu a ramas doar cu nominalizarea la premiu. Elena Udrea a primit premiul "Politicianul Anului" - la care a mai fost nominalizata si Maria Basescu - la cea de-a patra editie a Business Woman Gala, organizata de The Marketer Group, care a avut loc luni seara, in Bucuresti. Business Woman Gala este un eveniment anual dedicat femeilor, persoane din top managementul companiilor si antreprenori din Romania. In cadrul evenimentului sunt celebrate 33 de femei de afaceri care s-au distins in anul precedent, anunta Romania libera.

Basescu, discutii despre cooperare cu Marea Britanie. Presedintele Traian Basescu l-a primit, astazi, la Palatul Cotroceni, pe Lordul Primar al City of London, Nicholas John Anstee, seful statului exprimand interesul Romaniei pentru dezvoltarea oportunitatilor de afaceri in domenii cum ar fi agricultura, infrastructura, energia si industria alimentara. In discutiile cu presedintele Basescu, Lordul Primar al City of London a subliniat statutul de tara prioritara pe care Romania il ocupa pentru mediul de afaceri din Regatul Unit si disponibilitatea acestuia de a identifica, impreuna cu partea romana, domeniile in care companiile britanice pot sa coopereze cu Romania, mentioneaza Presedintia, afirma Evz.

Partidul independentilor, UNPR, va fi lansat oficial de 1 Mai in Piata Revolutiei.Lansarea oficiala a UNPR va avea loc de 1 Mai, in Piata Revolutiei din Capitala unde va fi amplasata o scena si va avea loc un miting, la eveniment urmand a fi prezenti toti cei din viitoarea conducere interimara, dar si invitati din randul sindicalistilor. Viitorii lideri interimari si cativa invitati vor sustine discursuri. Va fi muzica, da nu se vor servi mici si bere, scrie Gandul.



Voicu ar putea pierde salariul de la Senat in perioada arestului. Senatorul Catalin Voicu, arestat in urma cu mai bine de o luna, ar putea sa piarda salariul in perioada detentiei. Daca asupra depturilor banesti ale parlamentarului membrii Comisiei juridice a Senatului nu au cazut inca de acord, angajatii lui Voicu din cabinetul senatorial isi vor primi cu siguranta lefurile. Toni Grebla, presedintele Comisiei Juridice, a afirmat de pilda ca, potrivit Regulamentului Senatului, senatorii trebuie sa participe la sedintele de plen si cele ale comisiilor, precum si la alte activitati specifice indeplinirii mandatului pentru a primi indemnizatia, scrie Evz.

In "Berceanu, cu mana pe sfoara ghilotinei", Gabriel Bejan scrie "Radu Berceanu a fost duminica dupa-amiaza la Spitalul CF 2 Bucuresti. Nu stiu de ce s-a mai dus. Ce mai avea de vazut? Ministrul transporturilor e foarte drastic in dat oameni afara cand nu mai e nimic de facut. E specialitatea sa. Taie capete, se spala repede pe maini si apoi e foarte perseverent in a nu face nimic". Integral in Evz.

In "Asistat social. Pe persoana juridica", Gabriel Gachi scrie „Imi merge atat de prost incat trebuie sa fac ceva, orice, ca sa ajung sa lucrez cu statul. Cu aceste vorbe mi se confesa acum cateva saptamani o cunostinta, asociata cu un italian intr-o mica firma de constructii si amenajari interioare din Bucuresti. Cei doi oameni de afaceri nu erau chiar la fundul sacului, numai ca acum nu intrezareau nimic bun la orizont. Poate erau frustrati cand vedeau ca, in timp ce ei alearga ca disperatii sa faca rost de clienti si de contracte, tunurile adevarate sunt date de firmele cu afaceri finantate exclusiv din bani publici". Integral in Romania libera.