Opozitia clatinata: Ponta si Antonescu se inteapa pe cota unica. Liderii partidelor de opozitie au avut astazi un schimb de replici de la distanta pe tema cotei unice. Dupa ce Victor Ponta s-a declarat sustinatorul impozitului progresiv, Crin Antonescu l-a criticat. Presedintele PSD i-a raspuns apoi, acuzandu-l pe liberal ca e greu sa il critice pe Traian Basescu cand vine cu acelasi tip de masuri. Liberalul a mai spus ca prin pozitia lor, social-democratii se plaseaza impotriva profitului si ofera in schimb "varianta electoralista" a impozitului progresiv, scrie evz.ro.

Strategia lui Basescu: Unul pleaca, trei isi iau leafa. Pensiile ar putea fi platite integral de la 1 ianuarie 2011, daca masurile de austeritate vor da roade, iar salariile vor putea fi platite integral doar daca 25% din bugetari vor fi dati afara. „Doi pensionari si cativa bugetari" pe cap de angajat in economia reala. Acesta este unul dintre argumentele care stau la baza deciziei de reducere cu 15% a pensiilor, a afirmat joi seara presedintele Traian Basescu, intr-o conferinta de presa de la Palatul Cotroceni. El a explicat ca revenirea pensiilor la nivelul initial e posibila doar daca reforma cheltuielilor publice va da roade, iar singura sansa ca bugetarii sa revina la veniturile de acum este concedierea a cate un sfert din personalul fiecarei institutii, scrie Romania libera.

Ponta l-a prabusit pe Basescu intr-un sondaj al PSD. Iliescu se bucura: „A meritat-o“. Citeste aici "analizele" PSD. In sondajul pesedistilor, Victor Ponta s-a inaltat la 46% cu Crin Antonescu la dreapta lui - 38% din preferinte, in timp ce Traian Basescu a cazut la 31% Discutiile despre intrarea la guvernare inainte sau dupa alegerile anticipate ori la termen, purtate de social-democrati, miercuri, in cadrul sedintei CEx, au fost generate de analiza rezultatelor unui sondaj comandat de PSD. Liderii din Kiseleff spun ca nu stiu cine a realizat, insa, acest sondaj, dar ca le place cum suna rezultatul, scrie Gandul.

Cum traiesc criza pensionarii Iliescu si Constantinescu. Masurile de austeritate anuntate de Palatul Cotroceni ii afecteaza direct si pe fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, care vor trebui sa se descurce cu mai putini bani in viitor. Dupa ce au detinut cea mai inalta functie in stat, Ion Iliescu si Emil Constantinescu asteapta, de la 1 iulie, fluturasul de pensie pe care va fi trecuta o suma cu 15% mai mica decat in luna mai. Fostul inginer hidrotehnic, Ion Iliescu, are o pensie anuala de aproximativ 47.000 de lei. Doamna Nina, sotia sa, nu se bucura de o pensie asa de buna, ci aduce in casa 15.000 de lei, scrie Puterea.

Solutia anticriza a lui Dragnea: PDL sa nu mai fure cu camionul, ci cu Loganul. "Ceea ce se intampla astazi in Romania este efectul instituirii unui stat aproape mafiot, a unui stat clientelar care, cu cinism, hotaraste ca furturile care se intampla din banii publici sunt suportate de categoriile sociale care au cele mai mari greutati", a spus Liviu Dragnea, citat de Mediafax. Social-democratul a propus partidului de guvernamant sa adopte o decizie interna prin care sa fure mai putin. "Sa dea o decizie in partid, sa dea un memorandum, sa fure mai putin. Sa nu mai fure cu camionul, sa fure cu Loganul, astfel ajungem in 31 decembrie si nu mai trebuie sa taiem pensiile", a spus el, scrie evz.ro.