PSD si PNL i-au plans de mila „ungurului” Burebista. Scoaterea istoriei si a geografiei de pe lista materiilor cu predare obligatorie in limba romana a ridicat ieri din nou tensiunea in parlament. PSD-ului si PNL-ului nu le-a mai ramas decat sa arate cu degetul catre „tradatorii” de la PDL care si-au asigurat linistea in coalitie dand castig de cauza UDMR in privinta invatamantului in limba materna. Si asta dupa ce, cu o seara inainte, o parte dintre parlamentarii democrat-liberali refuzasera solicitarea Uniunii, ceea ce a dus la amanarea votului. „Grupul PSD ramane in sala, sa priveasca in ochi tradatorii neamului”, i-a anuntat pe democrat-liberali PSD-istul Cristian Dumitrescu. In timp ce colegul sau Adrian Solomon se tanguia ca se va ajunge ca din carti sa se afle ca Burebista a fost ungur, scrie evz.ro.

25 de lucruri adevarate pe care nu le stiati despre domnul Traian Basescu. In speranta ca asa-zisii jurnalisti, care si-au vindut sufletele mogulilor, mai fac si altceva in afara de a scorni bazaconii cu brinza, iata in continuare un articol impartial, care ar trebui sa serveasca drept exemplu presei dintr-o tara cu adevarat democratica si liberala, scrie Academia Catavencu. 1. Traian Basescu este descendentul direct al uniunii dintre un dac si o amazoana. Stramosul sau, Malpraxis, a intrat in istorie ca fiind singurul dac care, pina in zilele noastre, a refuzat sa se predea fortelor invadatoare romane sau sa le recunoasca autoritatea. 2. Cind era mic Traian Basescu era atit de cuminte incit dormea la prinz in fiecare zi. In perioadele de fermentatie a strugurilor surse sigure spun ca dormea la prinz chiar si cite 16 ore pe zi...

Baconschi: PSD este campionul curtarii fatarnice a Bisericii, mai ales a BOR. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat azi ca va propune Bisericii sa renunte la revendicarile materiale si la sustinerea lor cu retur electoral, punctand ca PSD este "campionul acestei curtari fatarnice, a BOR mai ales". "Cred ca vom refonda dialogul cu Biserica. Cu orice biserica din Romania. Cred ca vom reusi sa propunem bisericii iesirea din cercul vicios dintre revendicarile materiale, pe de-o parte, si sustinerea lor cu retur electoralist, pe de alta parte. Biserica nu trebuie sa fie o mare companie care are doar interese patrimoniale si pecuniare...", a declarat Baconschi, citeaza Gandul.

Pensiile si salariile depind de 24 de voturi. Presat de termenele stranse pe care le-a promis in acordul cu FMI, Guvernul isi angajeaza raspunderea pe masurile de austeritate. Executivul s-ar putea prezenta in fata Parlamentului la inceputul saptamanii viitoare cu un proiect legislativ. Premierul Emil Boc iese insa din termenul de 1 iunie. Proiectul legislativ care va fi asumat de Guvern in fata Parlamentului a fost definitivat deja de Executiv, sustin surse guvernamentale. Obstacolele care nu au lasat Guvernul sa avizeze deja in sedinta de ieri legea sunt chiar partenerii de guvernare ai PDL, reprezentantii UDMR, scrie Adevarul.

Geoana ii da cu flit lui Ponta. Mircea Geoana a refuzat sa propuna reducerea cu 50% a cheltuielilor Senatului, desi primise mandat in acest sens din partea conducerii partidului. „Bugetul Presedintiei, al Parlamentului, al Guvernului, al autoritatilor centrale sa fie redus cu pana la 50%, inclusiv salariile parlamentarilor, sumele forfetare, cheltuielile de bunuri si servicii”, a anuntat luni presedintele PSD. Gestul de fronda al lui Mircea Geoana fata de conducerea partidului vine dupa criticile repetate pe care le-a primit in ultima perioada din partea lui Victor Ponta, scrie Puterea.