Mamele bat la usa lui Boc inaintea bugetarilor. Sute de mamici „inarmate” cu bebelusi vor iesi din nou in strada, in Capitala. Protestul lor marcheaza luna grevelor in sistemul de stat. Sedinta de guvern de astazi ar putea fi decisiva pentru functionarea sistemului bugetar in urmatoarea perioada, avand in vedere amenintarile sindicatelor privind declansarea grevei generale, in cazul in care guvernul va adopta masurile drastice de reducere a cheltuielilor. Astfel, profesorii au fost primii care au batut in cuie ziua de 31 mai pentru incetarea lucrului pe perioada nedeterminata. Ca atare, bacalaureatul ar putea fi pus in pericol, ca si inchiderea anului scolar, anunta EVZ.

Efectele botezului: Printul Charles renunta la intalnirea cu Basescu, invocand motive de sanatate. Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, si-a anulat vizita in Romania din aceasta saptamana si intalnirile stabilite deja cu presedintele Traian Basescu, invocand motive de sanatate. Autoritatilor romane nu li s-a comunicat deocamdata daca vizita va fi reprogramata. Unii experti in probleme de protocol sustin ca printul Charles a ales o formula diplomatica de a sanctiona gestul presedintelui Basescu de a gira cu autoritatea institutiei pe care o reprezinta ceremonii legate de Paul Lambrino, informeaza Puterea.

Ministrii lui Boc s-au indatorat chiar si in plan privat: au de dat 5 milioane de euro si au doar 3 milioane in conturi. Cabinetul condus de Emil Boc nu pare catusi de putin inspirat macar in gestionarea propriiilor buzunare. Potrivit declaratiilor de avere de la inceputul acestui an, cumulat, cei 16 membrii ai Guvernului si premierul se pot lauda cu o avere compusa din 21 de terenuri - de departe fruntasul fiind Gabriel Oprea - 22 de apartamente, 11 case de locuit si cu un spatiu comercial. Fara a lua in calcul plasamentele, investitiile si diversele fonduri in care au bagate diverse sume, numai calculand banii din conturile curente si depozitele de la banci, membrii Cabinetului au, per total, peste 2,7 milioane de euro, scrie Gandul.

PDL detine cheia miliardului de euro din contrabanda cu tigari, dar nu deschide usa fondurilor. Actualii guvernanti au calculat ca, anual, statul pierde din cauza contrabandei cu tigari un miliard de euro. Cheia controlului contrabandei sta in primul rind in miinile Ministerului Administratiei si Internelor. Adica a PDL, recte a lui Vasile Blaga. In urma cu citiva ani, Grupul de Investigatii Politice (GIP) publica o transcriere a unor convorbiri telefonice inregistrate de SRI, la cererea DIICOT, in dosarul contrabandei cu tigari de pe Clisura Dunarii. Din transcriere a reiesit ca membrii retelei de contrabanda au fost protejati de Vasile Blaga, Sorin Frunzaverde si comisarul de politie Constantin Duvac, directorul Directiei Cercetari Penale din IGP, functie in care a fost numit de Vasile Blaga in 2005. Integral in Academia Catavencu.

In editorialul "Udrea a devenit mai cinstita decat Blaga?", Mircea Marian scrie: "Tacere completa la Realitatea TV si Antena 3 in legatura cu afacerea in care ginerele lui Blaga, un stomatolog de 26 de ani, a beneficiat de contracte de paza in valoare de milioane de euro la companiile controlate de Videanu si Berceanu. Fericitul ginere a obtinut in noiembrie 2009 licenta pentru firma sa de paza, iar in februarie si aprilie a si castigat licitatiile pentru paza directiei de drumuri din Timisoara si respectiv a companiei huilei din Petrosani". Integral in EVZ.

In editorialul "Ce faci dacă nu eşti rudă cu partidul?", Gabriel Bejan se intreaba "Dintr-o dată, i-a lovit grija pentru banul public. Dintr-o dată, au realizat că statul român este prea sărac pentru a plăti salariile a peste un milion de angajaţi. Corect, dar am o singură întrebare: statul român era cumva mai bogat atunci când şi-au angajat nevestele, copiii sau celelalte rubedenii în instituţiile publice?". Integral in Romania Libera.