PSD mizeaza la motiune pe „tradatori” cu experienta. Social-democratii si-au intensificat negocierile incercand sa gaseasca sustinatori pentru daramarea guvernului Boc printre parlamentarii cu istorie de migratori politici. Pornind de la vorba populara conform careia „cine a tradat o data tradeaza si a doua oara”, liderii PSD si-au intensificat negocierile pentru a gasi sustinatori ai motiunii printre parlamentarii cu istorie de migratori politici. Chiar daca atunci cand au parasit partidul i-au catalogat drept tradatori, aceste „calitati” sunt pretuite acum, cand daramarea guvernului depinde de oscilatia a 20 de parlamentari, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum au uitat alesii sa dezbata proiectul privind depolitizarea deconcentratelor. Axati pe motiuni de cenzura, deputatii au uitat sa dezbata un proiect ce se referea tocmai la una din cauzele adancirii crizei. Proiectul de lege adoptat tacit prevede ca functiile de conducere din deconcentrate, mergand pana la cele de sef de birou, sa nu fie ocupate „in baza recomandarii politice sau a afilierii politice", ci printr-un concurs organizat la nivel national. Cu toate acestea, deputatii nu au gasit necesar sa dezbata proiectul de lege, astfel ca a trecut prin adoptare tacita si va ajunge pe masa senatorilor. Unde are toate sansele sa treneze, mai ales ca alesii au practic doar cateva saptamani pana la intrarea in vacanta parlamentara, scrie Romania libera.

Daca Basescu va cere remanierea guvernului, Oprea e pregatit: „Sarbu si Diaconescu au experienta. Daca ni se cere, intram”. Ar putea fi inlocuiti ministrii care nu au performat sau care au intrat in dizgratia presedintelui. UDMR nu se simte in pericol. Daca Guvernul Boc va supravietui motiunii de cenzura a PSD, este foarte posibil ca unii dintre ministri sa nu scape de mana lunga a lui Traian Basescu, care ar putea cere remanierea Executivului. "Vor plati toti cei responsabili pentru intarzierile in programul de reforma. Vom discuta despre asta dupa motiunea de cenzura", le-a spus presedintele, potrivit unor surse participante la discutiile de la Snagov. Pe lista lui Traian Basescu ar putea aparea Videanu, Blaga, Berceanu sau Seitan, unii dintre acestia intrand, in ultimul timp, in dizgratia presedintelui, anunta Gandul.

Alianta PNL-PSD in Bihor, pe bani publici. Mai multe firme controlate de liberali si social-democrati bihoreni sau de oameni apropiati acestora castiga pe banda rulanta contracte cu administratiile locale din vestul tarii. In ultimele sase luni, societatile Asfamixt, Drumuri Orasenesti, Proiect Bihor sau Selina au adunat contracte de sute de milioane de lei, date de mai multe primarii bihorene, ba chiar si de municipalitatea din Oradea. Domeniul preferat - constructii si reabilitari de drumuri. Una dintre firmele liberalilor din Bihor, Asfamixt , a primit, cel putin in ultimele sase luni, noua contracte a caror valoare a fost de 24.578.859 de lei (aproximativ 6 milioane de euro). Autoritatile contractante au fost Primaria comunei Sanmartin, Consiliul Judetean Bihor si Primaria Municipiului Oradea, condusa de liberalul Ilie Bolojan, fostul secretar general al Guvernului din timpul Aliantei DA, informeaza Puterea.

Victor Ponta: „Lumea s-a nascut din mazare“. Am creat cu Victor Ponta, liderul PSD, o utopie. Cum s-a nascut lumea si cum ne va fi in foame? Unde se va retrage? Cum vor arata Basescu, Boc, Iliescu, Hrebenciuc in plina fantoma bintuitoare? Integral in Academia Catavencu.

Culegem ce am semanat. Cineva implicat intr-un proiect extern de analiza a administratiei imi spunea, zilele trecute, cat de surprins a fost sa constate ca, la restructurarea administrativa de anul trecut, prin comasarea a trei institutii a rezultat una cu mai multi angajati decat aveau cele trei anterioare. Ministrii Cabinetului vorbesc mult si prost pe la conferinte si la televizor si tot anunta ba ca aceste reduceri de pensii si salarii vor fi temporare, ba ca vor ramane, ba ca s-ar putea sa fie mai mari mai incolo. Par a fi oameni munciti de ganduri, dar care habar n-au ce trebuie sa faca. Deprimant este ca alternativele nu sunt cu nimic mai bune, scrie Cristian Ghinea in editorialul sau din Romania libera.