Ponta ocoleste asumarea mineriadei. La 20 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990, liderul PSD Victor Ponta declara ca "asumarea punctelor gri" din trecutul partidului nu poate fi decat simbolica. Mai precis, verbala. Presedintele PSD Victor Ponta spune ca partidul sau nu a pregatit nici un eveniment cu privire la comemorarea a 20 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, cea mai grava lovitura data democratiei si pluralismului abia renascut atunci in Romania. Atat in programul cu care a castigat in februarie alegerile interne din PSD, cat si dupa preluarea efectiva a conducerii, Victor Ponta declara ca partidul sau isi va asuma rolul negativ pe care l-a jucat in momente precum mineriada din iunie 1990. Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Hotnews

Anca Boagiu: Opozitia vrea ca Romania sa fie indatorata Rusiei si Chinei. Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, sustine ca, opunandu-se acordului cu Fondul Monetar International, social-democratii si liberalii din parlamentul Romaniei propun tarii "alternativa de a deveni debitorii Federatiei Ruse si ai Chinei si revenirea la modelul economic si social care i-au scos pe romani in strada la Revolutie", informeaza Realitatea TV. "Am luat act cu dezamagire de pozitia incapatanata a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, de a refuza chiar si in al doisprezecelea ceas sa intre in legalitate prin convocarea regulamentara a Biroului Permanent al Senatului sambata, 12 iulie. Prin aceasta decizie discretionara, Mircea Geoana a ales sa joace rolul de pion al PSD si nu de om de stat." Integral in Romania Libera

In editorialul "Spasiba, Mircea Geoana", Horia Ghibutiu scrie: "Caldura mare, iar presedintele Senatului o face si mai mare, propunand spre dezbatere o tema ale carei implicatii sunt cel putin la fel de importante ca subiectele acestor zile toride (austeritatea, remanierea, mineriada): relatiile romano-ruse. Intrucat nu poate fi banuit ca si-ar fi oferit serviciile puterii, care ar zice bogdaproste la orice deturnare a atentiei publice de la saracia lucie ce ne paste, credem ca interventia fostului sef al diplomatiei romane, de Ziua Nationala a Federatiei Ruse, e pur si simplu salutara. S-ar cuveni chiar sa-i multumeasca - spasiba, Mircea Geoana! - politicianului dupa ce constata ca e nevoie de "mai multa creativitate in deblocarea dialogului politic intre Bucuresti si Moscova"." Integral pe EvZ.ro

In editorialul "Solutie de criza: un guvern multinational!" Dan Cristian Turturica scrie: "Trebuie sa ne trezim si sa privim in fata adevarul: combinatia de coruptie, stat ineficient, politicieni iresponsabili si criza economica globala fara precedent are un efect de bomba nucleara asupra Romaniei. Solutiile la aceasta criza teribila care nici vorba sa dea semne de imblanzire nu pot fi decat radicale, pe masura gravitatii momentului. Una dintre ele: angajarea unor ministri straini si formarea unui guvern dupa modelul unui consiliu director de companie multinationala. Vi se pare o idee nebuneasca? In nici un caz nu este mai socanta decat iresponsabilitatea cu care actuala clasa politica a impins si impinge Romania spre faliment. In plus, s-a mai intamplat o data. In cu totul alt context, este drept, in urma cu aproape 150 de ani, mai-marii tarii au apelat la un strain pentru a scoate tara din impas: Regele Carol I. Mintea lor de pe urma a adus Romaniei cea mai lunga si consistenta perioada de modernizare din istoria sa." Integral in Romania Libera.

Pitipoanca de PDL se pregateste sa plece atasat la New York. Pe lista de asteptare pentru avize de la Ministerul Afacerilor Externe se afla, intre altele, un dosar pe numele Ioanei Virginia Diaconescu. Aceasta urmeaza sa plece pe un post de atasat economic la Consulatul General al Romaniei de la New York. Cine este Ioana Diaconescu si ce anume o recomanda pe ea, cititi in cele ce urmeaza. Ioana Virginia Diaconescu este una dintre prietenele Elenei Basescu. Au lucrat impreuna la Parlamentul European, pe parcursul anului 2009, perioada in care Ioana Diaconescu a castigat 8.600 de euro din activitati de consultanta si management, dupa cum reiese din declaratia ei de avere. Prietenia dintre cele doua domnisoare a depasit cu mult zona Dorobantiului, pe Ioana Diaconescu regasind-o nu numai la Bruxelles si Strasboug alaturi de Elena Basescu, dar si in organizatia de tineret a PDL, respectiv in echipa de sustinere a candidatului Traian Basescu la alegerile prezidentiale de anul trecut. Integral in Puterea.