Un nou program anticriza, in lucru la PDL. Majorarea taxelor si impozitelor suprapusa cu reducerea veniturilor din sectorul bugetar nu face decat sa ne tina in recesiune o perioada indelungata spun specialistii. Udrea spune ca planul ar putea fi aprobat de guvern saptamana viitoare. Pentru "a revigora" sectorul economic, mai multi membri ai coalitei guvernamentale lucreaza la elaborarea unui pachet de masuri de sustinere a cresterii economice, care va fi prezentat luni, in cadrul coalitiei, afirma EVZ.

politicFoto: Colaj foto

Pedelistii zgaltaie fotoliul lui Boc: Voinescu vrea remaniere urgenta, Sulfina cere o analiza dupa inundatii. Dupa doua saptamani de acalmie, ce au urmat intalnirii de la Snagov, cu Traian Basescu, parlamentarii PDL zgaltaie din nou fotoliile ministrilor, criticand deciziile luate de guvernul Boc. In timp ce deputatul Sever Voinescu reia problema "remanierii urgente", vazand relatia PDL-guvern ca pe un film thriller de mana a doua, presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu cere "o analiza foarte serioasa", vizavi de noile masuri de austeritate impuse de Boc. Eurodeputatul Cristian Preda da si el un bobarnac afirmand ca in locul lui Emil Boc si-ar fi cautat deja un alt job, iar deputatul Raluca Turcan da un termen mai larg: guvernul trebuie sa-si vada de treaba pana in septembrie, cand se va stabili cine va pleca si cine va ramane, scrie Gandul.

In timp ce tara era sub ape, Ponta a petrecut ultimele zile de concediu. Pesedistii nu au pregatit nici o actiune la nivel central in sprijinul sinistratilor din cauza faptului ca familia Ponta este plecata in concediu in afara granitelor. De altfel, biletele au fost rezervate cu mult timp inainte de incheierea sesiunii parlamentare, presedintele PSD nefiind prezent nici la votul din Parlament privind sefia posturilor publice de radio si televiziune, informeaza Puterea.

Adrian Nastase a castigat anul trecut peste 300.000 de lei din vanzarea produselor agricole. Vicepresedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a obtinut, in ultimul an, venituri de peste 300.000 de lei din vanzarea de produse agricole, potrivit declaratiei de venit completate in iunie. Nastase si-a diminuat sumele de bani din conturi, el inregistrand, in 2010, cu aproximativ 100.000 de dolari si 50.000 de lei mai putin decat in 2009, informeaza Mediafax. Astfel, Nastase mai are in conturi, in 2010, circa 7.000 de dolari si 20.000 de lei. In schimb, daca in 2009 avea in conturi doar 18 Euro, in 2010 Nastase are aproximativ 6.000 de Euro, afirma Gandul.

In editorialul EVZ "Democratie de doi bani, prin SMS", Vlad Stoicescu scrie: Comunismul este cea mai coerenta forma de participare politica pe care au experimentat-o vreodata romanii. In sensul tare al cuvantului, ultimul regim care a gandit si promovat cu metoda politica. Iar asta i-a adus sfarsitul. In 1989, nu felul dezastruos de a conduce economia i-a scos pe romani in strada, ci tocmai coerenta extrema a Partidului de a planifica si executa proiecte sociale. Cetatenii acestei tari au ales sa destituie puterea pentru ca incepuse sa-i faca responsabili, invitandu-i sa participe la un proiect imposibil - comunismul. Integral in EVZ.