PDL-istii, trimisi de Boc sa se imprieteneasca cu Vladescu si Seitan. Dupa valul de critici PDL-iste la adresa ministrilor Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, Emil Boc le-a fixat acestora, vrand-nevrand, audiente cu parlamentarii democrat-liberali pe toata perioada verii. Campania de imprietenire cu Vladescu si Seitan, doi dintre cei mai scuturati ministri in interiorul PDL, a fost anuntata astazi, prin SMS. Surse din partid au declarat pentru EVZ ca, dupa o discutie in Biroul Permanent de luni, parlamentarii au primit ieri mesaje de la conducerea partidului cum ca "cei interesati se pot intalni cu ministrii in fiecare zi de marti, de la 8.30 la Ministerul Finantelor si de la 11.00 la Ministerul Muncii". SMS-ul pacifist a fost trimis, intamplator, la scurt timp dupa ce vicele PDL Cezar Preda l-a infierat public pe Boc pentru ca "nu l-a dat afara imediat" pe Vladescu dupa comentariile despre renuntarea la cota unica, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Crin il banuieste pe Ponta de blat cu Basescu. Ponta il trimite sa se trateze la Hrebenciuc. Liderul liberal le-a propus pesedistilor suspendarea lui Basescu. Singurul care pare interesat de oferta este Mircea Geoana. Crin Antonescu suspecteaza un aranjament intre Victor Ponta si presedintele Traian Basescu. Cel putin asa le-a spus liderul PNL colegilor sai de partid la sedinta Biroului Politic Central de marti. "Dupa cum se comporta, dupa cate conditii pune ca sa-i dam jos pe Traian Basescu si PDL, asta ma duce cu gandul ca are palma batuta cu Traian Basescu", ar fi spus Antonescu, conform unor surse din partidul liberal. Suspiciunile presedintelui PNL, impartasite si de alti liberali, sunt ca Ponta ar fi convenit cu Basescu sa nu initieze sau sa participe la vreo actiune de suspendare a sefului statului. Presedintele ar castiga timp si si-ar stopa declinul de popularitate, Ponta ar avea si el vreme sa isi intareasca, in liniste, pozitia in interiorul PSD, anunta Gandul.

Hrebenciuc vrea sa renunte la functia de lider al grupului PSD din Camera. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca liderul deputatilor, Viorel Hrebenciuc, l-a anuntat ca din toamna nu mai doreste sa ocupe aceasta functie, Ponta apreciind ca astfel de miscari sunt o dovada ca PSD se adapteaza la noile vremuri, potrivit NewsIn. "Nu poti sa mergi la o batalie cu un partid care nu s-a adaptat la noile vremuri. Sunt lideri noi, oameni care au trecut cumva in planul doi - pentru ca eu nu vreau sa arunc pe nimeni peste bord, eu cred ca fiecare este util, dar nu neaparat in prima linie, poate sa fie in a doua, in a treia", a spus Ponta. Dupa un comentariu al moderatorului, care a spus ca in timpul mandatului lui Ponta, Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie au fost astfel de lideri care au fost trecuti in planul doi, presedinte PSD a explicat ca, in cazul lui Hrebenciuc, a fost decizia sa, anuntand ca nu mai doreste sa ocupe functia de lider de grup din septembrie. "Vreau sa va spun ca, de exemplu, domnul Hrebenciuc m-a anuntat ca nu isi mai doreste sa fie lider de grup in continuare", a spus social-democratul, informeaza Romania Libera.

Liberalii explica de ce a picat alianta cu social-democratii. Ponta se teme ca va fi batut de Antonescu. Liderul PNL i-a dat ieri o palma colegului din Opozitie si a spus ca alianta cu pesedistii a picat din cauza lui Victor Ponta, care s-a temut ca prin caderea Guvernului si o eventuala suspendare a lui Traian Basescu nu va reusi sa puna mana nici pe Palatul Victoria, nici pe cel de la Cotroceni. "Credeti ca domnul Ponta sau in fine PSD, biroul lor, chiar crede posibile alegerile anticipate si chiar le doreste asa de repede?", a fost intrebarea cheie pusa de liderul liberalilor. El a sustinut ca anul trecut au existat motive suficiente pentru a-l suspenda pe presedintele Traian Basescu, dar ca actiunea nu a fost demarata, deoarece urmau alegerile prezidentiale, scrie Puterea.

In editorialul "Tara falimentara, cautam premier", Sabina Fati scrie: "Nimeni nu pare sa-si mai doreasca in aceasta perioada fotoliul de premier, nici macar Emil Boc, obligat de imprejurari sa reziste in post pana la noi ordine. Tara falimentara, incapabila sa formeze o majoritate serioasa in Parlament, cu guvern dilematic, fara program de viitor, cu datorii de peste 85 miliarde euro, cu un excedent de 500 de mii de bugetari, cauta urgent premier curajos gata sa taie in carne vie pentru a salva ce se mai poate salva. Romania a scos la concurs postul de prim-ministru dupa ce Traian Basescu a anuntat ca ceasul actualului guvern s-ar putea sa sune la inceputul lunii septembrie. In anunt se precizeaza implicit ca eventualii pretendenti trebuie sa gaseasca solutii pentru a plati pensii, salarii si utilitati nationale, in total circa un miliard de euro pe luna. Alte conditii obligatorii pentru candidati ar fi loialitatea fata de presedinte, autoritatea in fata baronilor principalului partid de guvernamant si capacitatea de a racola cat mai multi parlamentari din randul opozitiei, pentru a-si asigura stabilitatea la guvernare". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Diversiunile lui Vladescu", Silviu Sergiu scrie: "Pentru functionarea Romaniei este neaparat nevoie de introducerea, de la 1 ianuarie 2011, a unui sistem de impozitare progresiva a veniturilor, in trepte mici, care sa plece cat mai de jos, cota unica de 16% fiind o etapa incheiata in noua conjunctura economica". Dupa ce a rostit aceasta fraza, intr-un interviu pentru "Ziarul Financiar", ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a zburat la Bruxelles. Dupa el a urmat potopul. Potop de analize economice in presa, potop de ingrijorari ale agentilor economici, de exercitii de autoritate in guvern. Premierul Emil Boc le-a interzis ministrilor (inclusiv absentului Vladescu) sa mai dezbata public teme care nu au fost discutate si aprobate in guvern. Exista doua posibile motive ale declaratiei lui Vladescu: incompetenta sau tentativa de manipulare a opiniei publice. Mi-e greu sa cred ca ministrul nu are cunostinte economice elementare incat sa realizeze ca impozitarea progresiva ar fi fatala in actualul context economic. Integral in EVZ.