Greii PDL isi pregatesc replierea pe platforma lui Baconschi. Cu sustinerea unor lideri din garda veche a PDL, ca Blaga sau Boc, ministrul de externe intentioneaza sa-si lanseze in toamna o platforma crestin-democrata in contrapartida cu aripa liberala. Elanul luat de noul val in PDL, grupat in jurul Elenei Udrea, face ca si in asa-numita garda veche sa se coaca planuri de reinventare in perspectiva alegerilor interne din 2011. Cu sprijinul lui Vasile Blaga si al lui Emil Boc, ministrul de externe Theodor Baconschi isi pregateste intrarea in politica in toamna, pe valul unei platforme crestin-democrate. Mutarea ar avea inclusiv girul lui Traian Basescu, interesat, potrivit unor surse din PDL, sa refaca pana in 2012 partidul cazut in sondaje pe doi-trei piloni care sa garanteze, permanent, o garnitura alternativa de lideri, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea vrea sa-i duca pe bucuresteni cu autobuze RATB sa faca turism in Ilfov si Giurgiu. Cu autobuzele RATB, ministrul Turismului, Elena Udrea, vrea sa-i duca pe bucuresteni in "cea mai mare zona umeda din sudul Romaniei dupa Delta Dunarii" si la manastirile din Ilfov si Giurgiu. Protocolul pe care il vom semna astazi (marti- n.r.) intre Ministerul Dezvoltarii si Turismului si RATB se refera la infiintarea a noua linii turistice de transport spre diferite obiective din jurul Capitalei. Aceste linii vor functiona din 1 august. Duminica aceasta este prima zi in care vor exista aceste linii de transport, care vor duce bucurestenii, si nu numai, catre destinatii precum Cernica, Pasarea, Ciorogarla sau Parcul National Comana din Giurgiu", a declarat marti ministrul Turismului, Elena Udrea, anunta Gandul.

PDL, teatru de razboi. Elena Udrea vorbeste pe limba grupului de la Bruxelles. Elena Udrea s-a apropiat vizibil de "grupul de la Bruxelles", grup pe care il poate folosi cu succes in batalia sa pentru detronarea din fruntea PDL a triadei Blaga-Berceanu-Videanu, dar si pentru a obtine o functie de conducere la congresul de anul viitor. Ea si-a exersat imaginea de reformatoare a partidului luni seara la emisiunea "Nasul", unde a vorbit de remaniere guvernamentala si si-a acuzat colegii din Guvern ca se lasa cumparati de Vantu prin intermediari. Ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, a explicat luni seara la emisiunea "Nasul" de pe B1 ca se apropie data scadenta la care ministrii vor fi luati la bani marunti, iar cei care nu si-au facut treaba vor fi remaniati, exact asa cum a cerut presedintele Traian Basescu, informeaza Puterea.

Videanu: Problema PDL este ca nu are inlocuitor pentru Basescu. Ministrul Economiei, liderul PDL Adriean Videanu, sustine, intr-un interviu acordat Revistei 22, ca poate cea mai mare problema a partidului este ca nu are inlocuitor pentru Traian Basescu. Intrebat daca cei din PDL cauta inlocuitor pentru Basescu, Videanu a raspuns: "Deocamdata nu-l avem. Poate ca asta e cea mai mare problema pe care o are partidul". Videanu a mentionat, in interviul citat de Mediafax, ca nu stie ca seful statului sa aiba vreo dificultate cu Guvernul sau cu unii dintre ministri, mentionand ca el personal are "comunicari normale" cu seful statului. Intrebat daca trebuie facuta o remaniere, Videanu a raspuns: "La momentul potrivit, cred ca e necesara", scrie EVZ.

Deputatul Pavel Horj a intrat in arest pentru o documentare. Dupa poprirea fostului primar baimarean Cristian Anghel, deputatul liberal Pavel Horj, colegul sau de partid, a cerut sa viziteze arestul IPJ Maramures. Horj a fost atit de impresionat de privelistea bulaului, incit s-a dus la tribuna Parlamentului, de unde a denuntat conditiile inumane in care se zbat arestatii preventiv. A promis solemn ca va reclama situatia la forurile europene. A denuntat faptul ca in infioratoarele hrube ale penitentei, adevarate camere de tortura medievale, exista un pat de beton, ca incaperile nu au aerisire, ca sint intunecate ca o cripta si ca sint dotate cu un veceu despre care e bine sa uiti la ce foloseste. Horj s-o fi speriat de aceasta intilnire cu Justitia, amintindu-si cum a ajuns deputat. Integral in Academia Catavencu.

In editorialul "Mai e loc de un partid. Cine inlocuieste PDL?", Cristian Ghinea scrie: Sondajul IPP arata inceputul unei dislocari pe partea dreapta a spectrului politic, cu PDL in cadere libera si PNL recuperand doar o parte a acestui electorat. Caderea PDL tine de circumstantele crizei economice, dar e mai mult decat atat. Majoritatea proprezidentiala din Parlament nu are nici un interes sa tulbure apele, PDL din motive evidente, iar UNPR pentru ca nu este inca un partid, ci o grupare de cadre stranse laolalta pentru a imparti functii, fara nici un mesaj coerent de politici publice. Cata vreme nu este anticonstitutional sa scazi in sondaje, aceasta majoritate va mentine puterea, cel mai probabil, pana la urmatoarele alegeri la termen. Intrebarea e ce se va intampla dupa. Integral in Romania Libera.