45 milioane lei pentru prevenirea inundatiilor si refacerea zonelor afectate. Guvernul a decis astazi sa aloce, din Fondul de Mediu, 30 milioane lei pentru prevenirea inundatiilor in judetele Iasi, Tulcea, Harghita si Covasna. Alte 15 milioane lei se indreapta catre refacerea cailor de acces, afectate de alunecari de teren, dintre Malu cu Flori si Pucheni, din judetul Dambovita. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca sumele respective se adauga celor 72 milioane lei disponibilizati anterior din Fondul de Mediu pentru trei obiective de prevenire a inundatiilor. Acesta a aratat totodata ca evaluarea pagubelor totale produse in urma inundatiilor este in curs de finalizare, in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor, si ca urmare a faptului ca in urma ploilor din ultimele zile au fost afectate de inundatii circa 100 de localitati si peste 430 de case, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sfideaza criza: Salarii cu 75 la suta mai mari la Primaria Timisoara. Conform unor surse din cadrul Primariei Timisoara, citate de www.pressalert.ro, salariile angajatilor de la Directia de Dezvoltare si Integrare Europeana ar fi crescut cu 75 la suta din salariul de baza. Sefa directiei, Aura Junie, refuza sa comenteze informatiile aparute, pe motiv ca sunt confidentiale. "Pretextul folosit pentru aceasta manevra a fost o prevedere care spune ca pot fi marite salariile celor care sunt implicati in atragerea si derularea de programe cu fonduri europene. Totul a pornit de la Directia de dezvoltare si integrare europeana, condus de Aurelia Junie, unul dintre oamenii de incredere ai primarului Gheorghe Ciuhandu. Ulterior, lista a fost umflata, ajungandu-se pana la 70 de persoane, fiind inclusi reprezentantii mai multor directii din primarie- cum ar fi Drumuri si Transporturi, Resurse Umane sau Comunicare, informeaza Adevarul.

Baconschi inaugureaza un nou curent in PDL: polul crestin-democrat. Un nou curent politic se naste in PDL sub aripa ministrului de Externe, Teodor Baconschi. Acesta a infiintat Fundatia Crestin Democrata alaturi de cateva nume sonore din interiorul si din afara partidului: Theodor Paleologu, Mihai Ghyka, Petru Guran sau senatorul Serban Radulescu, relateaza Realitatea.net. Ministrul si-a anuntat inca din luna mai intentia de a se inscrie in PDL si de a forma un curent crestin-democrat. In cadrul unei dezbateri la ISP, Baconschi prezenta atunci tintele acestui pol: "Pe plan economic, aparam piata, dar sustinem, si nu doar din motive circumstantiale legate de efectele negative ale crizei economice globale, reglementarea inteleapta a acesteia, pentru binele ei, pentru a o apara de propriile excese. In plan social, opunem asistentialismului socialist care a dus aproape la colaps statul si societatea din Romania, conceptul si practica asumata a unei solidaritati responsabile. In ceea ce priveste limba romana, pocita, desfigurata, in ultimele decenii in fel si chip, traditiile noastre uitate, ignorate, deformate, cultura nationala, transformata in propria ei parodie, sau moravurile din viata publica - afirmam o data in plus ceea ce as numi un conservatorism cuviincios", informeaza Romania Libera.

Liderii politici isi fac nuntile ca-n povesti in fosta resedinta a familiei Ceausescu. Cum a ajuns Palatul Snagov mosia privata a celor care conduc statul. Cea mai mare proprietate a Protocolului de Stat romanesc, Palatul Snagov, a devenit scena pentru nuntile si parangheliile capetelelor conducatoare si pline de imunitate ale tarii. Desi Palatul face parte din patrimoniul statului si are destinatia de a reprezenta activitatile institutiilor de stat, Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ofera imobilul spre inchiriere unei firme private. Iar aceasta firma face bani din organizarea de nunti si evenimente private pentru cei dispusi sa plateasca sume mari daca vor sa aiba o ceremonie ca in povesti cu printi si printese, scrie Puterea.

O suta de contracte cu statul ale unui angajat al Elenei Udrea. Ministresa Udrea a avut un consilier. Familia consilierului are o firma. Ministerul lui Udrea i-a dat firmei familiei consilierului un contract de 180.000 de euro. Si a fost doar ultimul contract de stat dintr-o serie de citeva zeci in ultimii ani. Pentru ca, daca nu e roz, viata e portocalie. Si la guvernare, si in cont. Firma despre care vorbim este Perfect Tour, iar actionarii sai sunt Corina Pacuraru si Damian Crivtonencu. Adica sora si tatal lui Marius Sorin Crivtonencu, consilier al lui Ioan Andreica, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Potrivit reprezentantilor ministerului, consilierul Crivtonencu si-a dat demisia din functie la sfirsitul lunii iunie, deci in urma cu o luna. Totusi, contractul de care vorbim i-a fost atribuit pe 31 mai 2010. Deci Marius Crivtonencu inca era angajat al MDRT la acel moment, anunta Kamikaze.

In editorialul "Mai e loc de un partid. Cine inlocuieste PDL?", Cristian Ghinea scrie: "Sondajul IPP arata inceputul unei dislocari pe partea dreapta a spectrului politic, cu PDL in cadere libera si PNL recuperand doar o parte a acestui electorat. Caderea PDL tine de circumstantele crizei economice, dar e mai mult decat atat. Majoritatea proprezidentiala din Parlament nu are nici un interes sa tulbure apele, PDL din motive evidente, iar UNPR pentru ca nu este inca un partid, ci o grupare de cadre stranse laolalta pentru a imparti functii, fara nici un mesaj coerent de politici publice. Cata vreme nu este anticonstitutional sa scazi in sondaje, aceasta majoritate va mentine puterea, cel mai probabil, pana la urmatoarele alegeri la termen. Intrebarea e ce se va intampla dupa". Integral in Romania Libera.