Cristian Preda va da explicatii la partid pentru criticile la adresa lui Boc. Dupa ce l-a atacat constant pe premierul Emil Boc, europarlamentarul PDL Cristian Preda a fost chemat la o "discutie colegiala" cu liderii PDL. Preda va trebui sa-si explice atitudinea din ce in ce mai critica la adresa conducerii partidului intr-o viitoare sedinta a Biroului Permanent National. "Invitatia domnului Preda si a altor colegi nu este pentru o judecata, ci pentru a le cunoaste parerea aici, in interiorul partidului. Un lucru firesc. N-as vrea sa se inteleaga prin asta ca vine la o judecata, ci la o discutie colegiala, sincera, pentru a veni cu argumente pentru solutiile necesare partidului si Guvernului", a declarat Gheorghe Flutur, vicepresedintele PDL, dupa sedinta conducerii centrale a PDL. Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

E posibil un guvern de serviciu? Disensiunile dintre PSD si PNL, care au decis ca nu vor mai guverna impreuna, s-ar putea atenua in ipoteza unui guvern de tehnocrati, dupa eventuala cadere a Guvernului Boc. Ideea ar putea ajuta si PDL. In fata reticentei PSD de a repeta alianta din 2009, PNL insista ca pentru succesul motiunii de cenzura in toamna este nevoie de o alternativa. Strategia anti-Boc a celor doua partide este in mod evident diferita. In aceste zile, filialele PSD din toata tara s-au apucat sa stranga semnaturi pentru demiterea Guvernului, iar liderul Victor Ponta a refuzat sa se intalneasca cu delegatia FMI prezenta in aceste zile la Bucuresti pe motiv ca "Fondul gireaza toate deciziile stupide ale Guvernului". Cotat cu aproape 40% in sondaje, PSD este mai putin preocupat de ceea ce ar putea urma dupa caderea Guvernului Boc. Integral in Romania Libera.

Cum joaca Basescu si Antonescu ping-pong cu Ion Iliescu. Crin Antonescu ataca PSD, sustinand ca nu este capabil sa scape de influenta fondatorului sau, Ion Iliescu. In replica, liderul social-democratilor, Victor Ponta, declara ca este "anormal" ca PNL "injura" mai mult PSD decat pe Boc si Basescu si anunta ca PSD depune motiunea de cenzura fara semnaturile liberalilor. Dupa Traian Basescu, si Crin Antonescu pare a avea o problema cu Ion Iliescu. "In ceea ce priveste PSD, eu am avut intotdeauna rezerve, rezerve care nu sunt in primul rand date de ideologie, desi eu nu sunt un om de stanga. Dar mai e ceva. PSD e deja un partid istoric si el in Romania. E un partid istoric care, oricat s-ar simti lezat dl. Ponta, provine din FSN, e legat de persoana fondatorului sau, Ion Iliescu, persoana care amesteca lucruri rele - mai multe dupa parerea mea - si lucruri bune, care au fost luminate de cand cu eclipsa Basescu, dat fiind ca am putut constata si partile bune ale lui Ion Iliescu", a declarat, duminica seara, la un post de televiziune, presedintele PNL, Crin Antonescu. Integral in Gandul.

In editorialul "Ce face Boc cu muflonii de la Scrovistea?", Mircea Marian scrie: "Comunismul a fost condamnat de catre Traian Basescu, dar oamenii sai din guvernul Boc sunt indragostiti de fosta gospodarie a Partidului Comunist Roman, care le asigura demnitarilor locuinte de protocol in Bucuresti, cazare la mare si la munte, hrana ieftina si chiar si tratament medical. Patrimoniul regiei protocolului de stat (RAAPPS) este impresionant: are vile imprastiate in toate destinatiile turistice ale Romaniei, cateva palate in padurile de la marginea Bucurestiului si pe Valea Prahovei si cel putin un teren de vanatoare, la Scrovistea, unde cresc mufloni si fazani (si unde ar vana, scrie presa, juniorul familiei Casuneanu!)". Integral pe EvZ.ro.

In editorialul "Domnul Boc cel sarac si cinstit", Elena Vijulie scrie: "Pana de curand, orice critica in limba romana la adresa lui Emil Boc si a guvernului sau era contrata cu urmatoarea replica obsesiva: da' ce? crezi ca ceilalti erau mai buni?. Era inutil sa explici ca alegatorii nu l-au votat pe Traian Basescu si implicit guvernul PDL ca ei sa se comporte prost, ci ca ei sa se comporte bine, adica in beneficiul celor mai multi dintre cetateni. Era inutil sa explici ca orice contribuabil rational trebuie sa fie interesat in primul rand si in cel mai inalt grad de performantele Guvernului si de felul in care hotararile de la Palatul Victoria influenteaza suma din portofelul fiecaruia, si abia apoi de discursurile opozitiei." Integral in Romania Libera.

Toamna se pierd parlamentarii PDL. "Din informatiile pe care le-am primit de la o serie de colegi de la unele filiale judetene mai ales din filialele din Moldova a reiesit ca in jur 32 de parlamentari din PDL care si-au exprimat nemultumirea asupra modului in care conducerea propriului partid ii trateaza in acest moment, in sensul ca nu sunt deloc consultati atunci cand sunt luate decizii economice, politice si de orice natura, vor trece la PSD si PNL", a declarat Emilian Francu, senator liberal, pentru Puterea.