PC cere ca europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad sa fie declarat persona non-grata in Romania. Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu solicita autoritatilor sa-l declare pe europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad persona non-grata in Romania in urma declaratiilor reprezentantului Parlamentului European despre autonomia secuilor. "Instigarea la iesirea in strada a secuilor pentru autonomie, venita din partea eurodeputatului maghiar Jobbik Szegedi Csanad, creeaza un precedent periculos. Cine este acest partid Jobbik sa vina sa dea lectii Romaniei ce are de facut? Denumirea partidului Jobbik aminteste de un personaj din Razboiul Stelelor, Jabba, caruia i se aseamana ca lacomie. Daca politicienii unguri vor o parte din Romania, trebuie sa nu uite ca, la fel ca si in urma cu secole, cand au navalit pe aceste meleaguri ca niste barbari, acest pamant le apartine romanilor", se arata intr-un comunicat al PC, citat de Mediafax. Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum se reinventeaza PDL ca singur promotor al reformelor. Certat de presedintele Basescu ca nu se dovedeste puternic in fata presiunilor sociale, premierul Emil Boc a declarat la Iasi ca guvernul sau este hotarat sa mearga cu "restructurarea si reforma statului pana la capat indiferent de criticile din dreapta si din stanga". El a admis ca "sunt vremuri care nu sunt tocmai usoare pentru tara si cu consecinte dureroase pentru foarte multi dintre noi". Spre deosebire insa de mesajele optimiste de saptamana trecuta privind o posibila crestere economica in 2011 si deci o revenire cu cel putin 10% de la taierile de 25% din salariile bugetarilor, premierul a insistat de aceasta data asupra efectelor pozitive ale concedierilor. "Este exact ca la medic: cand ai o boala trebuie sa intervii cu un medicament care, de cele mai multe ori, nu are un gust bun, dar iti asigura sanatatea pe termen mediu si lung", a explicat Emil Boc. Integral in Romania Libera.

24 de zile pana la "judecata" Guvernului. Ce note i-ati da lui Boc? Au mai ramas 24 de zile pana la evaluarea echipei guvernamentale, anuntata inca de acum o luna de presedintele Traian Basescu. Ce note ati acorda voi Executivului de cand este condus de Emil Boc? Seful statului a anuntat inca din 8 iulie ca pe 1 septembrie va veni "factura responsabilitatii Guvernului". In aceasta saptamana, Traian Basescu a reiterat ideea unei posibile remanieri. "Pe 1 septembrie ma voi tine de cuvant si va fi analiza pe care o facem grupuri parlamentare cu Guvernul, pentru ca, pana la urma, un Guvern sta daca este sustinut de parlamentari", sustinea presedintele pe 4 iulie, intr-un interviu pentru TVR. Integral pe EVZ.

In editorialul "Se leapada Antonescu de necuratul PSD?", Mircea Marian scrie: "Cand am plecat in vacanta pe la inceputul lunii iulie, l-am lasat pe Crin Antonescu asa cum il stiam: camarad de arme cu nomenkalturistii din PSD, bolborosind impreuna aceleasi blesteme impotriva Satanei de la Cotroceni si impartind cu Ponta, frateste, prime-time-ul la Antena 3 si Realitatea. M-am intors si am gasit alt presedinte de partid. Antonescu aflase ca din PSD face parte un om rau, pe nume Ion Iliescu, si le cerea social-democratilor sa se desparta de acest reziduu fesenist." Integral in EVZ.

Se reface Alianta D.A. pentru legea lustratiei. La 24 de ore dupa ce, prin efectele unei decizii ale Curtii Constitutionale - "nereparate" in termen legal din punct de vedere parlamentar -, Legea lustratiei a devenit istorie "Puterea" a vrut sa afle daca in toamna va fi initiat un nou proiect legislativ privind problema lustratiei. Liberalii si democrat-liberalii sustin ca "legea nu este inmormantata" si promit ca va intra in discutie in sesiunea din toamna."

Udrea il loveste pe Mazare. Neintelegerile dintre primarul Constantei si Ministerul Turismului continua. Dupa ce, vineri, Radu Mazare iesise cu o serie de atacuri la adresa Elenei Udrea, ieri a fost randul ministerului sa raspunda. Institutia il acuza pe primarul Constantei ca a dat autorizatie unor cluburi de noapte din Mamaia, desi acestea nu respecta normele de punere in functiune. "Toate aceste situatii de ilegalitate au fost fie generate de primarie, fie au fost tolerate de primaria Constanta, care este singura institutie cu atributii in eliberarea autorizatiei de constructie", a declarat ieri purtatorul de cuvant al ministerului condus de Elena Udrea. Integral in Puterea.