Cum s-a facut mica reforma in PDL. Reteta lui Boc de resuscitare a partidului presupune infiintarea unor "grupuri de lucru" care ii au in frunte pe aceiasi lideri ai PDL, pe care parlamentarii partidului si-i inchipuiau schimbati. Dupa luni de discutii interne, inclusiv cu presedintele Traian Basescu peste umar, despre reinventarea PDL, Boc a venit ieri cu "ideea salvatoare", reducand mult-trambitata operatiune de reformare la organizarea unor "grupuri de lucru" care sa supervizeze activitatea guvernului. In fruntea lor: Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea. Integral pe EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Un deputat PDL i-a cerut premierului Emil Boc "sa nu mai asculte" de presedintele Basescu. Deputatul PDL Mircia Giurgiu i-a cerut premierului Emil Boc "sa nu mai asculte" de presedintele Basescu si sa ia singur masurile necesare pentru relansarea economiei, pentru ca "poate sa faca mult mai mult decat a facut pana acum". "Cat a fost primar al Clujului, Emil Boc a urcat pana la 80%, iar de cand este premier a coborat la sub 15%. Mi-e jena ca toata lumea imi spune ca Boc nu face nimic. Cred ca Boc trebuie sa faca ce crede, sa nu mai asculte de nimeni, a dovedit la Cluj ca poate face treaba buna si sa faca ceva si pentru populatie si pentru tara. Sa nu mai asculte nici de Basescu, de nimeni. Ce crede ca este de facut sa faca, pentru ca este prim ministru si are decizia in mana. Altfel, vom avea tot timpul probleme si lumea va crede ca nu e in stare sa faca nimic", a spus Giurgiu. Integral in Gandul.

Sorin Ovidiu Vantu: "Izolati-l pe Basescu, domnilor!" "Nu il urasc pe Traian Basescu, ceea ce inseamna ca, in relatia mea cu presedintele, nu exista reciprocitate. Sentimentul de ura imi este oricum strain, iar in cazul particular al lui Basescu ar insemna, chiar, un consum sentimental fara rost. Omul este marunt. Functia lui este importanta, dar omul este mic. Desi unora poate ca le creeaza o alta impresie, Basescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasa", spune Sorin Ovidiu Vintu intr-un interviu acordat ziarului Bursa. "Lui Basescu ii lipseste convingerea din spatele ideilor. Ideile nu sunt suficiente, prin sine, ci sunt impinse de convingerile din spate, iar convingerile provin dintr-o viziune. La randul ei, viziunea iradiaza dintr-o metafizica. Cabotin, Basescu si-a insusit doar ideile, dar nu detine nimic din ceea ce ar trebui sa se afle indaratul lor. Nu are convingeri. Nu are acces la viziune. Si este departe de orice metafizica. In schimb are puterea politica." Integral in Romania Libera

In editorialul "Cum il ajuta Vantu si Voiculescu pe Traian Basescu", Elena Vijulie scrie: "Mesajele politice ale "mogulilor" compromit criticile indreptatite la adresa actualului Guvern. Cand liderii PDL se dadeau de ceasul mortii batandu-se cu pumnii si cifrele sondajelor in piept si gandindu-se ce sa mai inventeze ca sa uite lumea de foame, Traian Basescu s-a dat de trei ori peste cap si a schitat la TVR noua directie a partidului. "PDL este singurul partid din Romania care si-a asumat reformele", a declarat el. Justitie, administratie, parteneriat public-privat in economie, toate le vom rezolva noi cu mari costuri politice, a rasunat ca un ecou, vocea emotionata de sacrificiu a premierului Boc." Integral in Romania Libera.

In editorialul "Iesirea din biroul lui Voiculescu", Calin Hera scrie: "Se intampla din nou! Liderii opozitiei s-au intalnit ieri sa stabileasca planul de bataie pentru sesiunea extraordinara de la mijlocul lunii august. Cel mai important detaliu pe care l-am aflat pana in momentul in care scriu aceste randuri este acela ca la intalnire au participat, printre altii, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc, si discutia, care a durat o ora si jumatate, a avut loc in cabinetul lui Dan Voiculescu. Simpla insiruire a acestor nume poate da fiori. Ii poti intelege, omeneste, pe Adrian Nastase ca vrea sa-si ia o revansa, pe Viorel Hrebenciuc ca are de intretinut legenda omului uns cu toate alifiile necesare si pe Dan Voiculescu - ca vrea sa para mult mai important decat este. Insa prea ii auzim de 20 de ani pe toti "meseriasii" politicii romanesti spunand cat sunt perfecti, dar nu stiu sa comunice asta." Integral in EVZ.

Maghiarii cer la ONU autonomia teritoriala. Mai multe organizatii nonguvernamentale maghiare au pus pe masa sesiunii Comitetului ONU pentru Eliminarea Discriminarii Rasiale, ce are loc in perioada 2-27 august la Geneva, un Raport in care sustin ca drepturile comunitatii pe care o reprezinta sunt incalcate de statul roman, iar una dintre solutii o constituie autonomia teritoriala. Totodata, ONG-urile arata ca maghiarii sunt tratati ca niste cetateni de mana a doua in tara noastra. Integral in Puterea.