Taberele din PDL se incaiera in camp deschis. Propunerea Sulfinei Barbu ca Videanu, Blaga si colegii acestora de guvern sa nu se mai ocupe de conducerea PDL a agitat si mai mult apele democrat-liberale, si asa tulburate de cifrele ultimelor sondaje de opinie. "Prim-ministrul Emil Boc este prea ocupat cu treburile Guvernului si nu mai are timp de partid. Timpul alocat partidului este mult mai restrans. De aceea, eu propun o conducere interimara, care - sigur - sa se consulte cu presedintele partidului, dar sa se ocupe exclusiv de proiectele noastre politice", este declaratia care a pus gaz pe focul ce mocneste deja de ceva vreme in PDL. Declaratia a fost lansata de presedinta organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, la deschiderea Scolii de Vara a Tineretului PDL Timis. Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dragnea: "Problema" Geoana se transeaza luni, in Biroul Permanent. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus, duminica seara, ca fostul lider al partidului, Mircea Geoana nu mai poate continua sa vorbeasca impotriva PSD din calitatea de membru al partidului si ca luni, la BPN, aceasta "problema" va fi "transata", potrivit Mediafax. Dragnea a adaugat ca PSD a devenit "in acest moment, un partid ordonat, bine condus si structurat", care "nu mai poate accepta iesiri in decor" ale fostilor lideri, indiferent cine ar fi ei. "Mircea Geoana nu a inteles ca a pierdut congresul. Mircea Geoana are o mare problema: nu stie sa piarda. Nu a stiut nici la alegerile prezidentiale, nici la congresul PSD. A avut doua ocazii sa arate ca este barbat, le-a pierdut pe amandoua", a mai declarat Dragnea. Integral in Romania Libera.

Sever Voinescu: "E nevoie de un premier capabil sa convinga o populatie deprimata". Sever Voinescu isi mentine criticile la adresa premierului Emil Boc, in ciuda reprosurilor lansate de presedintele Traian Basescu la adresa sa. Intr-un interviu pentru EVZ, deputatul PDL sustine ca o schimbare a componentei guvernului ar aduce "un plus de incredere". Chiar daca, acum cateva zile, Traian Basescu l-a amenintat cu excluderea pentru criticile la adresa lui Emil Boc, Sever Voinescu crede ca "Romania are nevoie de un premier cu autoritate in fata tuturor partidelor politice si mai ales capabil sa convinga", scrie EVZ.ro

In editorialul "Mai poate fi reparat Emil Boc?", Mircea Marian scrie: "Nu-i asa ca ar fi grozav daca am scapa de premierul Boc? Aproape toti suntem de acord ca individul este o catastrofa si ar trebui sa plece. O asemenea opinie a devenit un loc comun. Eu cred insa ca schimbarea executivului, in acest an, ne-ar aduce mult circ, dar paine deloc. Cine vine dupa Boc? Putem porni de la premisa ca piata potentialilor prim-ministri este deja cunoscuta, incapabila sa produca nume noi." Integral in EVZ.

In editorialul "O huiduiala si nicio bucurie", Marius Nitu scrie: "Traian Basescu a fost huiduit si fluierat la Constanta. Nu e un motiv de bucurie nici pentru presedinte, nici pentru adversarii sai politici. Huiduiala a fost una usoara, amestecata, ca un sprit de vara, n-a fost concentrata si tare ca un triplu sec capabil sa te tranteasca de pe scaun. Sa faci dintr-un astfel de eveniment fara absolut nicio consecinta practica un motiv de sarbatoare sau de tristete e o dovada de prostie politica. Nici pe post de barometru empiric de opinie nu poate fi folosit fenomenul pentru ca simpatiile politice ale romanilor sunt schimbatoare ca marea, odata se ridica dupa o gluma buna si o hahaiala la tv." Integral in Gandul.

Dupa ce a taiat banii pentru lacasurile de cult, Traian Basescu si politicienii au uitat de Biserica. Declaratiile anti-Biserica ale presedintelui Romaniei au produs primele efecte: nici un politician nu a fost vazut ieri la manifestarile dedicate marii sarbatori religioase, Adormirea Maicii Domnului. Ca si in alti ani pe 14 si 15 august, si ieri, Micula, Putna si Tismana au fost principalele localitati luate cu asalt de zeci de mii de pelerini cu ocazia marei sarbatori religioase, Adormirea Maicii Domnului. In ultimii doi ani, dar mai ales in 2009, in cele trei locatii si nu numai a fost plin de politicieni. Traian Basescu nu a fost interesat de Ziua Marinei si a fost la Tismana, premierul Emil Boc cu o parte din ministri, dar si lideri ai Opozitiei in frunte cu Mircea Geoana au fost la Micula, iar fruntasii PDL din Moldova au fost la Putna. Integral in Puterea.

Basescu da marinarii ca exemplu. Festivitatile de la Constanta prilejuite de Ziua Marinei au adunat pe faleza din fata Comandamentului Flotei Navale aproape doua mii de turisti curiosi si localnici, care au infruntat temperaturi de circa 40 de grade Celsius. Cei o mie de marinari care au participat la demonstratiile navale au rezistat cu stoicism pe faleza Cazinoului timp de doua ore, cat a durat spectacolul pregatit de Fortele Navale. Tribuna oficialilor a fost acoperita cu o copertina care i-a protejat de arsita. Presedintele Traian Basescu, ministrul apararii Gabriel Oprea, seful SRI George Maior, ministrii Radu Berceanu si Catalin Predoiu s-au in tretinut relaxati in timpul demonstratiilor. Integral in EVZ.