Tabara: Nimeni nu s-ar fi descurcat mai bine ca Vladescu. Deputatul PDL Valeriu Tabara crede ca va fi facuta remanierea guvernamentala, iar unii dintre cei vizati ar putea fi ministrii Muncii si Finantelor, dar a aratat ca, personal, are o parere buna despre Sebastian Vladescu, care s-a descurcat bine intr-o situatie dificila. "Eu cred ca analizele sunt deja facute. Pe 1 septembrie trebuie sa se prezinte o anumita situatie ceruta dupa intalnirea de la Snagov si evaluarea din aceasta vara si mai mult ca sigur ca o astfel de remaniere se va face. Printre cei vizati ar putea fi cei care au fost tintele presei si ale conducerii PDL, Ministrul Muncii, Ministrul Finantelor", a declarat pentru Mediafax Valeriu Tabara. Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

In editorialul "Dati-i o mitraliera lui Crin Antonescu", Mircea Marian scrie: "Intrucat deocamdata nu are nici program si nici figuri credibile pe care sa ni le ofere in rolul de "guvern in umbra", Crin Antonescu ne propune un singur obiectiv pentru alegerile din 2012: desfiintarea PDL. "PD zis si liberal (...) trebuie, pentru sanatatea vietii politice romanesti, sa dispara", le-a spus Antonescu colegilor din Delegatia Permanenta. De cand urmaresc viata politica din Romania, imi aduc aminte de un singur lider care sa-si fi propus desfiintarea unei formatiuni politice rivale. Prin 2003, Adrian Nastase a anuntat ca isi doreste "destructurarea" Partidului Democrat, condus de Traian Basescu." Integral pe EvZ.ro..

PDL in proiectul Iohannis? Antonescu i-a invitat pe democrat-liberalii nemultumiti la "dialog", invocand ipoteza "unei actiuni politice comune". Unii liberali cred ca invitatia priveste inclusiv ministri PDL. Vorbind sambata la reuniunea PNL de la Mamaia, liderul PNL, Crin Antonescu, a transmis trei mesaje principale: 1) un proiect de tip Iohannis nu tine de trecut, cum a declarat PSD, ci tine de viitor; liberalii pot intra chiar singuri la guvernare, un guvern din umbra urmand sa fie gata in cateva saptamani 2) daca va refuza sa numeasca premierul desemnat de noua majoritate ce se va crea in Parlament, Traian Basescu trebuie suspendat imediat si 3) PNL nu se va asocia sistemului de putere al lui Traian Basescu si PD, pentru ca "PD e o creatie oportunista a unor oportunisti, este o gogoasa populista, o umflatura maligna din sistemul politic care trebuie sa dispara". Integral in Romania Libera.

In editorialul "O toamna ratata", Dan Cristian Turturica scrie: "Scuturandu-se cu greu de toropeala verii, politicienii opozitiei incearca sa-si reinnoade discursurile de unde le-au lasat inainte de a intra in vacanta: demiterea Guvernului, suspendarea presedintelui, preluarea puterii de catre "forte responsabile, capabile sa scoata tara din criza". De cealalta parte a baricadei li se raspunde cu sloganuri la fel de plicticoase si lipsite de vlaga ca o dupa-amiaza topita de canicula: "Ne-am sacrificat, am luat asupra noastra costurile politice ale reformei, sunt semne ca economia isi revine...". Nici macar apropierea termenului anuntat de Traian Basescu pentru evaluarea ministrilor si iminenta unei remanieri guvernamentale nu par suficiente pentru a da consistenta unei confruntari politice blocate in aceleasi fraze rasuflate si clisee ideatice pe care le auzim de cateva luni bune." Integral in Romania Libera.

Stolojan inmoaie remanierea: "Nu vad utilitatea de a schimba ministrii". Intalnirea dintre premier si parlamentarii PDL, programata miercuri, ar urma sa transeze problema remanierii. Prezenta lui Traian Basescu e data ca "probabila". Ceruta de marea parte a pedelistilor din Parlament, ironizata de ministri si preconizata de Traian Basescu prin afirmatia: "la 1 septembrie se trage linie", remanierea guvernului Boc imparte PDL in doua. In timp ce deputatii Ioan Oltean, Sulfina Barbu si Cezar Preda spun ca este nevoie urgenta de schimbarea garniturii guvernamentale, primvicepresedintele democrat-liberal, Theodor Stolojan face apel la calm, catalogand drept o eroare schimbarea actualei structuri de la Palatul Victoria. Integral in Gandul.

Tara guvernelor din umbra. Toamna se numara bobocii. Se intampla un lucru ciudat: toata lumea vorbeste despre guverne si despre guvernare, dar nimeni nu pare ca vrea sa guverneze. PDL se afla in plin proces de alcatuire al unui nou guvern, unul remaniat. PSD tot anunta un program de guvernare, dar nimeni nu l-a vazut si nici macar nu intuieste ce ar putea contine el. PNL s-a hotarat, in weekend, la mare, sa alcatuiasca un guvern din umbra. In tot acest timp, Traian Basescu se pregateste sa scoata la tabla Buvernul Boc. Integral in Puterea.