Nastase: Guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica. Guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica, fara reactie la problemele sociale, afirma presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, intr-o postare pe blogul personal, citat de Agerpres. "Invocand lipsa banilor, PDL dezbraca de sens conceptul de guvernare democratica. Desi vorbesc despre solidaritate, liderii sai creeaza o societate dezumanizata, in care resursele se iau de la toti, dar se distribuie doar catre cativa", sustine Nastase. Fostul premier sustine ca, in conditiile in care inca un bebelus ranit in incendiul de la maternitatea Giulesti a pierdut lupta pentru viata si numarul victimelor in acest caz a ajuns la sase, sanatatea nu a devenit o prioritate pentru actuala guvernare, anunta Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PDL ii apara scaunul lui Basescu. Cu PSD si PNL amenintand cu suspendarea, democrat-liberalii vor modificarea Legii referendumului pentru ca demiterea presedintelui sa fie aproape imposibila. Repetarea scenariului din 2007, cand scaunul de presedinte al lui Traian Basescu s-a jucat la referendum, da frisoane PDL, care ia masuri de precautie. Ca sa nu-i ia pe nepregatite punerea in aplicare a planului PSD si PNL de suspendare a sefului statului, democrat-liberalii au pregatit o modificare a legii astfel incat, daca se ajunge la referendum, demiterea sa fie aproape imposibila, neputand sa fie facuta decat cu votul a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor, adica aproape 9 milioane. De altfel, este o revenire la vechile prevederi ale actului normativ, modificat in 2007 de majoritatea parlamentara "322", in sensul inlesnirii procedurii, scrie EVZ.

Elena Udrea raporteaza cresterea turismului pe litoral cu 5%. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca turismul a crescut, in acest an, pe litoralul romanesc cu cinci la suta, potrivit raportarilor hotelierilor. "Oficial, pe declaratiile hotelierilor, in care nu am totala incredere pentru ca stim ca evaziunea fiscala este mare in turism, anul acesta, in vara aceasta, turismul pe litoral a crescut cu cinci la suta. Exista exemple concrete, este vorba de un complex hotelier din Neptun care a avut o crestere de 25 la suta. Este o investitie frumoasa, noua, unde oamenii s-au straduit sa faca si turism de sanatate, ceea ce arata ca si pe litoral, daca ai un produs turistic bine conturat, de calitate, cu servicii turistice de calitate, poti sa ai crestere chiar si pe litoralul romanesc", a spus Elena Udrea. Udrea a afirmat ca, din pacate, litoralul inca nu este suficient de bine pregatit si competitiv pentru a putea fi un produs prin care Romania sa fie competitiva pe piata internationala. Elena Udrea a adaugat ca aceasta crestere de cinci la suta in turismul de pe litoral ii da speranta ca acesta ar putea deveni competitiv daca va fi pregatit corespunzator. Udrea a spus ca ministerul pe care il conduce nu poate renunta la dezvoltarea turismului de pe litoral deoarece este o destinatie de turism intern cel putin pentru o piata de 20 de milioane de oameni, informeaza Gandul.

Prezidentiabilul Antonescu, premierul care sta in umbra. Presedintele PNL, Crin Antonescu a anuntat ieri ca ar putea sa-si asume functia de premier al unui Guvern liberal din umbra si ca saptamana viitoare va fi definitivata lista membrilor acestui Executiv. "In calitate de presedinte al partidului, mi-am luat mandat pentru a alcatui un guvern din umbra. Evident ca o sa-mi asum postura de premier din umbra, daca Delegatia Permanenta imi va da votul", a declarat Antonescu. Acesta a precizat ca saptamana viitoare, va fi prezentata echipa ministeriala a PNL. "Este un demers strict al liberalilor si separat de guvernul de serviciu pe care partidul nostru l-ar putea constitui cu PSD in eventualitatea demiterii Guvernului prin motiune de cenzura", a precizat Antonescu. Vicepresedintele Relu Fenechiu sustine ca Guvernul PNL este alternativa liberala la Cabinetul Boc, "am putea spune oferta noastra catre electoratul liberal". "Daca maine PNL ar intra la guvernare, Antonescu va fi premier. Pana la prezidentiale mai avem. Este alternativa la fiecare minister, fiecare ministru din umbra avand obligatia sa monitorizeze domeniul sau si sa prezinte varianta liberala", a precizat Fenechiu. Cu alte cuvinte, guvernul din umbra ar avea misiunea de a formula alternative la actuala guvernare, iar in cazul in care PNL ar prim unda verde pentru Palatul Victoria sa se poata declara pregatit, cu ministri gata selectati, scrie Romania Libera.

Anca Boagiu a inceput demiterile la Ministerul Transporturilor cu sefii din CNADNR. Asa cum era de asteptat, noul ministru al transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a inceput sa-i "zboare" pe directorii din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Dupa ce Adrian Ionescu si Roxana Moise, directori in Compania de Autostrazi, apropiati ai fostului ministru al transporturilor Radu Berceau, au plecat "la pachet", inainte de "descalecarea" Ancai Boagiu, alti sefi din CNADNR isi fac bagajele. Surpriza o reprezinta demiterea directorului Ovidiu Barbier, membru PDL de aproape 10 ani, cunoscut drept apropiat al ministrului Anca Boagiu. Pe holurile Companiei Nationale de Autostrazi se zvoneste ca presedintele comisiei de licitatie pentru tronsonul de autostrada Deva-Orastie, Dumitru Petre, va fi demis din cauza atribuirii ilegale a acestui contract. "Directorul Directiei Calitate si Protectia Mediului din cadrul CNADNR, Dumitru Petre, a fost presedintele comisiei de licitatie pentru cei 32 km de autostrada dintre Orastie si Deva. Exista contestatii privind licitatia pentru constructia autostrazii Deva-Orastie depuse de un consortiu condus de italienii de la Pizzaroti si altul reprezentat de Puentes Y Calzados Infraestructures SLU, anunta Puterea.