Remaniatii lui Crin: ne-ai pus sa muncim si altii-s in guvern. Dupa cateva ore de contre, Antonescu si-a trecut "cabinetul" de votul PNL. "Cat am fi avut de castigat daca-l puneam pe Fenechiu la Transporturi?", a fost argumentul liderului liberal. Lasati pe tusa, liberalii care se visau ministri in guvernul din umbra al PNL i-au cerut ieri socoteala lui Crin Antonescu. I-au batut obrazul ca nu i-a pus pe lista si i-a lasat sa munceasca la programul de guvernare pentru altii. Cu toate acestea, "cabinetul" lui Antonescu a trecut de Delegatia Permanenta (DP) cu 90 de voturi "pentru", 38 "impotriva" si sase abtineri. Asta, in conditiile in care aproape jumatate dintre membrii DP au lipsit. Printre acestia, Relu Fenechiu si Norica Nicolai, doi dintre oamenii impusi de Antonescu, dar nemultumiti de strategia de ultim moment a acestuia, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

In PSD se organizeaza alegeri. Deocamdata doar la liga a doua. La inceputul lunii viitoare, pe 2 oc-tombrie, tinerii social-democrati se vor reuni la Bucuresti, pentru a-si alege presedintele. Pana in prezent, singurul care si-a depus candidatura pentru aceasta functie e actualul sef al TSD, Nicolae Banicioiu, termenul limita fiind 29 septembrie. "Eu mi-am anuntat pana acum candidatura. La fel, mai sunt cativa colegi pentru pozitiile de vice-presedinti si secretar general. Nu cred ca voi avea un contracandidat, dar orice e posibil", ne-a declarat, ieri, Banicioiu. La jumatatea lunii octombrie, seniorii PSD se vor reuni si ei in cadrul unui congres. Spre deosebire de colegii sai mai tineri, acestia nu vor alege noi lideri, ci vor vota anumite schimbari la Statutul partidului, amanate pentru aceasta data din februarie, cand la ultimul congres PSD Victor Ponta a fost ales presedinte, iar echipa de conducere schimbata. Atunci social-democratii nu cazusera de acord asupra candidaturilor individuale sau pe echipe care sa se faca pentru functiile de conducere, anunta Gandul.

Lider PNL: Cine a stat sa asculte discursul presedintelui este masochist. Liderul PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, este de parere ca cine a stat sa asculte discursul presedintelui Traian Basescu din Parlament este "masochist", iar seful statului a dovedit ca "traieste in alta lume", transmite corespondentul Mediafax. Presedintele organizatiei municipale a PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca din punctul sau de vedere cine a ascultat discusul sefului statului este "masochist". Potrivit acestuia, s-a demonstrat inca o data ca Traian Basescu traieste intr-o alta lume, este un personaj politic care nu mai are legatura cu ceea ce se intampla in societate. "El ne-a vorbit minute bune despre subiecte care nu ating nevoile de zi cu zi ale romanilor. Pana la urma, daca lasam totul la o parte, vedem ca ceea ce ne-a spus el in mod deosebit este ca ne trebuie o institutie, spunem noi condusa de Elena Udrea, care ar trebui sa conduca si sa gestioneze toate fondurile europene. Daca dezbracam toate mesajele pe care a incercat sa ni le transmita direct sau indirect, asta a ramas, din punctul nostru de vedere, din tot discursul presedintelui", a spus Madalin Guruianu, informeaza Romania Libera.

In editorialul "Kitsch politic si obscenitate publica: Oana Mizil face parada modei", Vladimir Tismaneanu scire: "Intr-un acces de autocompatimire, deputata PSD Oana Mizil isi amintea, acum cativa ani, ca ea si familia ei au dus-o greu sub comunism: "Inainte de Craciun, mergeam cu bunicul meu sa culegem vreascuri pentru focul din semineu". Era regim de austeritate, se traia de azi pe maine, se chinuiau sarmanii tavarasi, sectia Gospodariei de Partid nu-i mai aproviziona cu lemne "numai pentru uz intern". Semineul se afla in locuinta rezidentiala de pe strada Emile Zola, langa strada Muzeul Zambaccian, in zona Aviatorilor- Dorobanti. Cate case din Bucuresti aveau semineu? Membru al Comitetului Politic Executiv, activist devotat al "frontului ideologic", magnat al dictaturii, Paul Niculescu-Mizil a stat alaturi de cuplul Ceausescu in sediul CC al PCR pana la sfarsit, a votat obedient ceea ce a cerut infricosatul tiran paranoic (deschiderea focului impotriva protestarilor, "in numele cauzei"). Integral in EVZ.

In editorialul "Cine-l ajuta si cine-l santajeaza pe Victor Ponta", Sabina Fati scrie: "Tanarul lider al PSD are prieteni peste tot, printre liderii sindicali care-i transpun rapid orice discurs in slogan de pancarta, printre liberalii cu staif, printre patronii televiziunilor de stiri, ba chiar printre oamenii de baza ai puterii, iar Traian Basescu nu este total exclus din acest cerc. Oamenii exasperati de saracie, care s-au strans in jurul Guvernului pentru a-si varsa nervii si nemultumirea pe Emil Boc, nu sunt prietenii lui Victor Ponta. Ei sunt doar masa de manevra a liderilor sindicali, care o data la patru ani primesc locuri in Parlament din partea PSD. Victor Ponta are nevoie de acesti sindicalisti, care, cu mici exceptii, traiesc pe picior mare, fac afaceri profitabile, capusaza si falimenteaza intreprinderi de stat, dar mai ales raspund prompt la chemarile unor grupuri politice si de interese. Victor Ponta crede ca asezandu-se, fie si simbolic, in fruntea luptei sindicale isi va spori notorietatea, simpatiile, credibilitatea si in acest fel va negocia mai profitabil cu liberalii in perspectiva alegerilor din 2012". Integral in Romania Libera.