Cum a omis Udrea 7,7 milioane de euro. Din 9,2 milioane de euro, suma prevazuta in contractele cu spitalele de urgenta din Capitala ale unei firme a sotului sau, ministrul a declarat doar 1,5 milioane. Elena Udrea si Valerian Vreme sunt, potrivit noilor declaratii de interese, singurii ministri care au, prin firme proprii sau ale rudelor apropiate, contracte pe bani publici. Chiar daca noua Lege ANI obliga la declararea sumelor totale pe care, in virtutea acestor contracte derulate pe timpul mandatului, demnitarii sau familiile lor le pot incasa de la stat, niciunul dintre cei doi ministri nu le declara integral. Efectul: sume publicate net inferioare celor din contracte. In cazul Elenei Udrea, diferenta dintre ce cere Legea ANI sa fie facut public si ce declara ministrul dezvoltarii este de nu mai putin de 7,7 milioane de euro. Titularul contractelor cu statul este firma Clamari Impex Trading SRL, detinuta in proportie de 100% de sotul sau, Dorin Cocos, furnizor de reactivi pentru spitalele de urgenta din Bucuresti: Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Clinic de Urgenta Militar "Carol Davila", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristian Preda, dupa realegerea lui Antonie Solomon la sefia filialei Craiova: "Mi-e rusine ca sunt in PDL". Acuzat de luare de mita in forma continuata, Antonie Solomon a fost reconfirmat, vineri, in functia de presedinte al PDL Craiova. Mesajul sau: "In fiecare familie de romani zace un dosar penal". Realegerea in fruntea PDL Craiova a urmaritului penal Antonie Solomon starneste reactia vehementa a euro-deputatului democrat-liberal Cristian Preda, care a atacat, duminica, prestatia respectivei filiale pedeliste. "Va spun sincer ca nu ma identific in nici un fel cu un asemenea tip de biografie si cu un asemenea tip de prezenta politica. Mi-e rusine ca sunt in PDL, auzind ca acest partid aplauda pe cineva care este trimis in judecata", a spus Preda, la Europa FM, cerand conducerii partidului sa reactioneze la declaratiile lui Solomon conform caruia: "in fiecare familie de romani zace un dosar penal". Eliberat din arest in 8 septembrie, la hotararea Curtii de Apel Galati, primarul suspendat al Craiovei a fost reconfirmat, vineri, in functia de presedinte al filialei municipale PDL Craiova, in conditiile in care 342 de delegati i-au acordat vot favorabil si doar zece s-au opus realegerii sale, anunta Gandul.

PDL inca mai spera la asumarea Legii educatiei. Continuarea in paralel a procedurii de asumare si a dezbaterii in Senat este unul dintre planurile PDL pentru deblocarea Legii educatiei. Democrat-liberalii asteapta motivatia Curtii Constitutionale pentru a le prezenta maghiarilor solutiile cerute. Scenariul avansat de unii democrat-liberali pleaca de la premisa ca decizia Curtii Constitutionale ar putea sa nu anuleze procedura asumarii, de care Parlamentul a luat act. "Sesizarea adresata Curtii de presedintele Senatului, Mircea Geoana, se referea doar la un conflict intre aceasta Camera si Executiv, nu la unul intre Guvern si Parlament, caruia i-a fost prezentata asumarea. In aceste conditii, atat asumarea, cat si dezbaterea din Senat ar putea continua", a explicat unul dintre liderii PDL. Potrivit acestuia, textul care va rezulta din dezbaterile din Senat ar putea fi chiar respins in plen, in cazul in care se constata ca "prevederile incalca intelegerea din coalitie", ramanand in vigoare varianta asumata de Guvern, informeaza Adevarul.

Ponta: Cei mai buni comunisti au fost legionari, dar in cazul lui Tismaneanu e invers. Presedintele PSD Victor Ponta il critica pe Vladimir Tismaneanu pentru acuzatiile sale la adresa lui Adrian Paunescu si face un apel de a arata Romaniei ca poti sa fii intelectual si fara "sa-l pupi pe Basescu in acel loc in care presedintele are dureri cand vine vorba de oameni de cultura", potrivit Newsin. "Am vazut cum, imediat dupa postarea mea despre dnii. Cartarescu si Mihaies, a sarit, cum altfel, si partenerul lor Dnul. Tismaneanu! Un prieten foarte bun imi spune mereu, cand vorbim de tradatori! Are mare dreptate, dar uite ca se poate si invers - Vladimir Tismaneanu", scrie Ponta pe blog. Pesedistul explica faptul ca reactia sa la atacul lui Tismaneanu vine dupa ce, imediat dupa postarea pe blog a articolului in care istoricul il critica pe Ponta, acesta a scris si un articol critic la adresa lui Adrian Paunescu, in care poetul era catalogat "cu o ura si un limbaj incalificabil, chiar in ziua in care a decedat". "Zi in care toata Romania (tara cu care Tismaneanu si sefii lui au atat de putin in comun) il plangea! Cum poate sa fie cineva atat de lipsit de cea mai minima decenta sau de un pic de teama fata de judecata la care toti, mai devreme sau mai tarziu, vom ajunge - ma refer bineinteles la cea divina?", explica Ponta, scrie Romania Libera.

Mircea Geoana a pus stapanire pe pixelul albastru. Ponta si Nastase se uita crucis la presedintele Senatului. Daca ar fi se ne luam dupa datele oferite de site-ul personal al presedintelui Senatului, Mircea Geoana, acesta este cel mai citit politician roman. Un adevarat "extraterestru", daca este sa facem o comparatie cu cea mai buna echipa de fotbal, FC Barcelona, ai carei jucatori sunt alintati cu acest apelativ. Performanta fostului lider al PSD este de-a dreptul impresionanta, el reusind sa adune cateva sute de mii de vizualizari pentru fiecare postare de-a sa. Ministerul se adanceste insa cand acest tsunami de cititori nu se regaseste si pe blogul lui Geoana sau in numarul comentariilor. Mircea Geoana se lauda ca este cel mai citit roman, situandu-se la ani lumina de oricare alt jurnalist, blogger sau internaut. Aceasta ori este cea mai mare minciuna a anului, ori performanta numarul unu a unui politician. Anumite postari ale fostului presedinte al PSD pot face invidioase redactii intregi sau bloggeri cu experienta in domeniu, care apar pe primele locuri in topurile de specialitate, anunta Puterea.