Cum a murit opozitia de grija enoriasilor. "Oamenilor le-au fost taiate salariile, de unde sa mai dea bani si la biserici", a justificat PSD-istul Radu Moldovan miile de amendamente "bisericesti". Ca sa nu se puna rau cu preotii tocmai in an preelectoral, parlamentarii opozitiei au vrut sa bage mana in buzunarul lui Emil Boc ca sa scoata ceva bani pentru bisericile din propriile colegii. Pentru operatiunea "cumpararea pacatelor", alesii l-au scos vinovat tot pe Boc, care i-a saracit pe enoriasi. Cele peste doua mii de amendamente depuse pentru finantarea bisericilor au fost insa respinse. "Enoriasii nu mai au bani. Oamenilor le-au fost taiate salariile. De unde sa mai dea si la biserici? Asa, cerem noi guvernului banii", a explicat deputatul PSD Radu Moldovan. Si ca sa nu fie suspectat ca incearca sa scoata voturi pe seama "donatiilor" bugetare, social-democratul a cerut bani chiar si pentru biserici din colegiile PDL-istilor Ioan Oltean si Ioan Botis. "Stiu ca domnul ministru Botis e ocupat. Eu am venit in plen sa-i sustin colegiul", a insistat Moldovan de la tribuna. In zadar insa. Nici UDMR nu s-a lasat induplecat la vot de opozitie, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea l-a imbracat pe Mos Craciun in portocaliu. Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a servit pentru un sfert de ora drept gazda la sediul PDL pentru aproximativ 500 de oameni veniti sa asiste la un targ de Craciun si un concert de colinde. Evenimentul a fost organizat pentru copiii mai multor scoli bucurestene, care au primit cu aceasta ocazie pachete cu dulciuri si portocale din partea PDL. Au participat, insa, si bucurestenii aflati in zona, acestia avand ocazia sa cumpere vin fiert in curtea sediului sau produse din carne, miere, ceara sau branzeturi de la micii producatori veniti pentru targul de Craciun. Pentru a se asigura atmosfera festiva, curtea din Aleea Modrogan a fost impodobita cu beculete, in mijloc tronand doua baloane gonflabile in forma unui om de zapada si a unui Mos Craciun imbracat in portocaliu. De altfel, cei care au venit la eveniment au primit de la mai multe fete imbracate in "craciunite" caciuli portocalii si baloane de aceeasi culoare, anunta Gandul.

Premierul Emil Boc a venit in plenul Parlamentului, la dezbaterea bugetului. Premierul Emil Boc a venit, marti seara, cu putin inainte de ora 21.00, in plenul Parlamentului, pentru a asista la dezbaterea proiectului de buget pe 2011, informeaza Mediafax. Boc a mers in zona grupului parlamentar PDL, pentru a vorbi cu presedintele Camerei, Roberta Anastase, si cu liderul grupului PDL, Mircea Toader. Parlamentarii dezbat, la ora transmiterii acestei stiri, amendamentele respinse la ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Parlamentarii estimeaza sa finalizeze, miercuri, in jurul orei 18.00, dezbaterile asupra proiectelor legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, a declarat, marti, secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau (PDL). El a facut aceasta precizare dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Deputatii si senatorii au continuat marti dezbaterea proiectului legii bugetului de stat pe anul 2011, adoptand primele anexe, printre acestea aflandu-se cele referitoare la bugetul Administratie Prezidentiale, Senatului si Camerei Deputatilor, anunta Romania Libera.

Pesedizarea PDL. 15 cazuri concrete. PDL se afla in plin proces de pesedizare, lucru sesizat si de presedintele Traian Basescu, care i-a avertizat pe democrat-liberali ca tind sa devina o copie a PSD. "Puterea" va prezinta o lista cu 15 asemanari flagrante intre modul in care au facut politica la guvernare PSD si PDL. Partidul condus de Traian Basescu si-a castigat simpatia electoratului dupa ce a criticat vehement metehnele social-democratilor. Teme precum: baronii PSD, nepotism, politizarea administratiei, controlul asupra TVR si SRR, incurajarea migratiei politice, blocarea justitiei, frauda electorala, contracte cu statul, acordarea discretionara a banilor de Guvern catre primarii, controlul asupra Curtii Constitutionale, lupta impotriva comunismului au fost copiate de PDL si puse in practica in ultimii ani, scrie Puterea.

Ponta: Franta si Germania nedreptatesc Romania. Presedintele PSD Victor Ponta se declara dezamagit de decizia autoritatilor franceze si germane de a solicita amanarea integrarii Romaniei in spatiul Schengen. El considera ca este o nedreptate facuta Romaniei, dar explica partial aceasta decizie si prin faptul ca Traian Basescu si-a stricat relatiile cu Nicholas Sarkozy si Angela Merkel. "Am luat act cu dezamagire de decizia autoritatilor franceze si germane de a cere, in mod oficial, amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, programata pentru martie 2011. Conform evaluarilor de pana la acest moment, Romania si-a respectat angajamentele. Cererile adresate de cele doua state catre Comisia Europeana nu sunt corecte si nu tin cont de pasii facuti de Romania pentru a indeplini criteriile de aderare la Spatiul Schengen, anunta EVZ.