PDL si UNPR contraataca cu o alianta. Cele doua partide ale coalitiei de guvernare planuiesc sa-si extinda colaborarea si in plan electoral si sa candideze impreuna la alegerile din 2012. Partidul Democrat Liberal si UNPR-ul iau in calcul formarea unei aliante politice pentru a se prezenta impreuna la alegerile din 2012. Potrivit unor surse din formatiunea condusa de Gabriel Oprea, daca PSD se va alia cu PNL, atunci UNPR va fi fortata sa intre intr-o formula electorala cu PDL. Cristian Diaconescu, presedintele de onoare al UNPR, a devoalat ieri intentiile formatiunii sale de a-si gasi un partener electoral cu ajutorul caruia sa depaseasca anul 2012. "UNPR este o formatiune la inceput. Mediul politic, afectat de criza economica, nu a fost deosebit de prielnic pentru UNPR din aceasta perspectiva. (...) UNPR-ul, asa cum si-a propus sa sprijine stabilitatea Romaniei, in mod categoric, intr-o formula de cooperare politica ar fi mult mai functional ca partid, pe acest palier", a declarat Diaconescu la RFI, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sageata in trandafiri: PSD si PNL deseneaza noua sigla. Liderii social-democrati au participat miercuri la un Birou Permanent cu tema stadiul negocierilor PSD-PNL in vederea semnarii protocolului noii aliante. Potrivit declaratiilor unora dintre participanti, in proportie de peste 90 la suta, aceasta are toate sansele sa se nasca in februarie. Toti cei prezenti s-au declarat, in unanimitate de acord, cu idea ca alianta cu ACD este necesar sa se parafeze cat de repede posibil. "Nu a existat nicio opinie contrara. Doar opinii de completare a protocolului, in sensul includerii, clar, in protocol, a interdictiei ca vreunul din partidele semnatare sa colaboreze, in vreun fel sau pe vreo linie, la nivel central sau in teritoriu cu PDL", a declarat pentru gandul, vicepresedintele Ion Chelaru, anunta Gandul.

Victor Ponta si-a linistit baronii. Conducerea PSD a respins ieri paritatea cu PNL in desemnarea candidatilor comuni pentru alegerile locale si parlamentare, acestia urmand sa fie selectati in baza ponderii actuale si a sondajelor de opinie. Discutiile din cadrul Biroului Permanent National al PSD au avut loc in conditiile in care Victor Ponta incepe azi turneul in teritoriu pentru a lua pulsul baronilor. Dupa mai bine de patru ore de dezbateri, conducerea PSD a stabilit ieri-seara ca nu va accepta paritatea cu liberalii pentru alegerile locale si parlamentare. Potrivit unor surse, mandatul lui Ponta este de a propune partenerilor ca proportia candidatilor pe listele comune sa fie data de ponderea actuala si de sondajele de opinie, informeaza Adevarul.

Branza: Interesele individuale trebuie reprimate. Propunerea Ancai Boagiu de a sparge PDL Diaspora in patru entitati distincte va fi repusa in discutie luni de conducerea democrat-liberalilor, dupa ce seful organizatiei, William Branza, a contestat o astfel de masura. In prima instanta, PDL-istii au fost de acord cu propunerea, facuta saptamana trecuta in sedinta Biroului Permanent National, in absenta lui Branza insa. "Pentru diaspora ai nevoie de un mesaj unitar, nu de unul disipat. Interesele individuale trebuie reprimate, fiind nevoie sa primeze interesul de partid si de unitate", a comentat Branza demersul Ancai Boagiu, scrie EVZ.

Vanghelie, prezentat in America drept primarul Bucurestiului. Marian Vanghelie a reusit in capitala Americii ceea ce nu a reusit in capitala de la noi: sa ajunga primarul general al Bucurestilor. Dus de Cozmin Gusa in vizita oficiala in Washington, Marian Vanghelie i-a "capacitat" pe americani intr-atat de tare incat primarul Washingtonului a crezut ca se intalneste cu edilul Bucurestiului, nu doar cu primarul celui mai sarac sector al Capitalei. Primarul sectorului 5 face zilele acestea o vizita oficiala in SUA. In Washington, mai precis. Marian Vanghelie bifeaza intalnire dupa intalnire cu personalitati americane. Cel putin asa sustin comunicatele primariei pe care o conduce. Una dintre intalnirile lui Vanghelie este confirmata si de americani: cea cu Vincent Gray, primarul Washingtonului. Cu o mica diferenta totusi: americanii nu stiu ca se intalnesc cu Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 al municipiului Bucuresti, ci cu Daniel Vanghelie, primarul Bucurestiului, anunta Puterea.