BOC: "PSD, PNL si PC fac zid impotriva justitiei"; UDREA: "Cand are probleme cu coruptia, PSD acuza jocuri politice"; TURCAN: "Nastase, Ponta si Antonescu duc o politica antinationala". Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a acuzat, vineri, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul partidului, "show-ul mediatic" facut de PSD si PNL in legatura cu cercetarea presedintelui CJ Arges, care urmareste sa puna presiune politica pe procurori si submineaza credibilitatea Romaniei. Emil Boc a sustinut ca "justitia este independenta si asa trebuie sa ramana". El a sustinut ca PDL, indiferent despre cine a fost vorba, nu s-a amestecat in actele de justitie si a respectat orice decizie a acesteia. Boc a precizat ca solicita acelasi lucru si PSD si PNL. "Alianta socialista PSD-PNL actioneaza ca o alianta impotriva justitiei", a mai declarat liderul PDL, referindu-se la cazul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, si a acuzat cele doua partide ca exploateaza mediatic si politic o actiune normala a justitiei, inercand sa manipuleze opinia publica, scrie Gandul.

politic showFoto: Colaj foto

PSD: Jihad contra Justitiei. PSD reactioneaza vehement fata de mandatul de arestare emis de o instanta pe numele presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu. Liderul PSD Arges a suferit un atac cerebral cand a aflat ca va fi arestat, sustin medicii de la Spitalul Floreasca. Liderul PSD, Victor Ponta, si-a indemnat partidul ca luni, cand va avea loc recursul declarat de presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, impotriva mandatului de arestare, sa protesteze in fata sediilor PDL. "Daca luni va fi ziua recursului, ii chemam pe toti, PSD-isti sau nu, ca in fata sediilor PDL sa ceara libertate pentru Constantin Nicolescu si pentru orice om, sa ceara PDL sa nu ne readuca in vremurile in care un partid decide soarta tuturor impotriva vointei noastre. Eu nu cedez, colegii mei nu vor ceda. Vom cere PDL, in mod democratic, la toate sediile, sa lase legea sa se aplice", a declarat liderul PSD, citat de Adevarul.

UDMR vrea protocol in Coalitie. UDMR cere semnarea, pana la finalul lui februarie, a unui protocol intre partidele din Coalitie, in care sa se stipuleze prioritatile pana la alegeri. Printre acestea, legea privind statutul minoritatilor si cea referitaore la regiunile de dezvoltare."Trebuie sa recunoastem, cel putin la legea pentru minoritati nu s-a facut un pas de anul trecut, deci suntem nemultumiti. Ne referim la prioritatile care ne stau in fata in urmatoarea perioada, pana la alegeri - legea minoritatilor sau legea regiunilor de dezvoltare. Vom stabili termene clare. Acest lucru va trebui finalizat, dupa parerea mea, pana cel tarziu sfarsitul lunii februarie", a declarat vicepresedintele Executiv al Uniunii, Laslo Borbely, citat de EVZ.

Magistratii care au anchetat lideri PSD vor fi pedepsiti. In momentul in care PSD ar reveni la putere, toti judecatorii si procurorii care au anchetat, arestat sau trimis in judecata lideri sau simpli membri PSD ar urma sa fie dati afara din magistratura si chiar sa se aleaga cu dosare penale pentru abuz, spun surse din partid. Pedepsirea magistratilor ar fi fost inclusa "in programul de guvernare" dupa ce presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost arestat pentru fapte de coruptie, spun sursele noastre. Constantin Nicolescu a fost aparat public, cu vehementa, de liderii PSD Ion Iliescu, Victor Ponta, Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu. Nu ar fi pentru prima data cand PSD (fost PDSR) s-ar razbuna pe magistratii care au dispus sau care au coordonat anchete impotriva liderilor acestui partid, scrie Romania Libera.

In editorialul "Le-am tras-o rusilor!", Vlad Stoicescu scrie: "Domnul Basescu are dreptate cand spune ca Romania nu are experienta in anexarea altor state. Atat de multa dreptate incat a simtit nevoia sa rosteasca acest adevar istoric inaintea unui reprezentant al Rusiei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Dupa ce fericirea marunta si tarzie a celor care se bucura ca "le-am zis-o rusilor" va fi trecut, nu se poate spera decat ca domnul Basescu sa realizeze ca la fel de multa dreptate au si cei care spun ca Romania nu are experienta nici in temperarea celor care viseaza anexarea altor state. "Trezirea" s-ar plia pe viziunea geopolitica a unui presedinte convins ca Federatia Rusa a mostenit datele genetice ale Uniunii Sovietice, iar ambitia liderilor de la Kremlin nu e cu nimic diferita de pretentia stalinista a sferelor de influenta in Europa de Est." Integral in EVZ.

In editorialul "Opozitia la normalitate. Miza cazului Nicolescu", Dan Cristian Turturica scrie: "Cand PDL o apara pe doamna Ridzi de mana lunga a legii inseamna ca este un partid ticalosit? Da! Cand DNA aresteaza lideri PDL pe banda rulanta ne confirma implicit ca partidul care a defilat in atatea campanii electorale cu steagul anti-coruptiei in mana e pe cale sa ajunga la fel de corupt ca si PSD-ul sub Adrian Nastase? Da! Dar cand DNA il salta pe baronul PSD de Arges Constantin Nicolescu, ce inseamna? Ca mafia politica este transpartinica si ca PDL nu are (desi unii dintre sefii sai si-ar dori) monopolul coruptiei? Nu, spune isteric opozitia. Demonstreaza doar tirania regimului Basescu! Dar zidul pe care PSD si PNL il fac pentru a apara un mafiot cum se numeste? Ati ghicit! Alianta de aur! Axa Cinste, Onoare si Virtute! Viitorul luminos al Romaniei!" Integral in Romania Libera.