Udrea: Nu am vazut vreun presedinte mai democrat decat Traian Basescu. Nu exista un presedinte mai democrat decat Traian Basescu, nici un premier mai curajos decat Emil Boc. Aprecierile au fost facute, in aceasta seara, de ministrul dezvoltarii Elena Udrea. Udrea a explicat cum a ajuns la aceste concluzii, apreciind ca in regimul Basescu este "atata libertate a presei si atata libertate de exprimare". "Eu nu am vazut vreun presedinte mai democrat decat Traian Basescu, atata libertate a presei si atata libertate de exprimare", a spus sefa de la Dezvoltare, intr-o emisiune la Realitatea Tv. Cat priveste curajul lui Emil Boc, Udrea a sustinut "e greu sa fii prim-ministru cand nu mai sunt bani la buget". "E un prim-ministru curajos, un prim-ministru care a guvernat asumat. Sigur ca e usor sa fii prim-ministru cand nu mai ai ce sa faci cu banii, asa cum era in vremea domnului Tariceanu. (...) E greu sa fii prim-ministru cand nu mai sunt bani la buget, cand nu ai cu ce plati pensii, salarii, si nu-ti mai raman nici pe departe bani pentru investitii", a facut Udrea si evaluarea lui Emil Boc, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Blaga: PDL nu face alianta electorala inaintea alegerilor din 2012, dar e posibila una postelectorala. PDL nu va face o alianta electorala inainte de alegerile locale si parlamentare din 2012 fiindca nu este necesara in conditiile in care partidul "are suficienta forta sa mearga singur la viitoarele alegeri", dar e posibila o alianta postelectorala, declara secretarul general al PDL, Vasile Blaga. "Inainte de alegeri, nu! Nu, nici pe departe nu avem si nu am avut astfel de analize si eu nici nu cred ca este necesar. Partidul Democrat Liberal are forta suficienta ca sa mearga singur in viitoarele alegeri, de aceea va trebui sa pregatim si vom pregati cu toata atentia alegerile locale, cu ele incepe batalia electorala a anului 2012, tocmai pentru a pune un postament serios viitoarelor alegeri generale din 2012 si pe urma prezidentialele din 2014", a declarat, sambata, la Calarasi, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, anunta Gandul.

Monica Macovei: "Crimele de la Revolutie si mineriade pot deveni imprescriptibile". Monica Macovei, europarlamentar PDL si fost ministru al Justitiei, a finalizat un proiect de lege prin care infractiunile referitoare la omor sa devina imprescriptibile, pornind de la argumentul ca in toate statele din zona euroatlantica, mai putin Romania si Bulgaria, exista prevederi prin care omorul nu se prescrie niciodata. Daca aceasta lege va fi votata de Parlament, dosarele revolutiei si mineriadei din iunie 1990 ar putea fi redeschise nu doar pentru multi ofiteri care au lucrat in armata sau in servicii speciale, ci si pentru Ion Iliescu. Termenul de prescriptie pentru crimele din 1989 si 1990 este anul viitor si daca este depasit, aceste fapte vor ramane nepedepsite, informeaza Romania Libera.

Ponta si ai lui, inspirati de revolutia din Egipt. Arestarea lui Constantin Nicolescu a trezit la viata PSD. Social-democratii se intalnesc astazi pentru a pregati ultimele detalii ale manifestatiei impotriva regimului Basescu. Actiunea a fost planuita ca o reactie dupa arestarea presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Vizate sunt in special sediile prefecturilor, dar si ale PDL. Miting in fiecare judet in fata prefecturilor si a sediilor PDL in ziua in care se judeca recursul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este ordinul dat din Kiseleff catre toate organizatiile PSD din tara. Conducerea PSD vrea sa reactioneze dur, acuzand regimul Basescu de faptul ca vrea sa instaureze dictatura in tara si ca si-a pus procurorii pe urmele social-democratilor. "Este o bataie de joc. Il cunosc pe Nicolescu si sunt solidar cu el. E un gest dus la absurd. Pana omul nu e judecat, exista prezumtia de nevinovatie. Este o lupta politica dura in Romania, fiind utilizate metode staliniste. Sunt vizati cei alesi pe vot uninominal. Este planul doi al intimidarii Opozitiei pe care il dezavuez. Cei de la PDL incearca sa ne impuna teama, dar noi suntem invatati sa luptam", a declarat vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, citat de Mediafax. Pesedistii se simt vanati si spun ca se incearca arestarea unor nume din partid pentru a se repune pe tapet tema coruptiei in PSD. "Au inceput campania electorala. Dupa ce au dat miliarde pe mana Elenei Udrea pentru primariile PDL, acum au pus si procurorii pe urmele noastre. Se incearca discreditarea unor nume pentru a face culoar candidatilor PDL. Nu putem sta cu mainile in san ca sa ne salte pe toti", scrie Puterea.

Cum au vrut sa se impace taranistii si s-au trezit cu inca un presedinte, un fost PRM-ist. In vreme ce Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu bateau palma pentru un congres de reunificare a taberelor din PNTCD, un fost PRM-ist a facut un Congres revendicand puterea in partid. Politia a fost chemata sa linisteasca spiritele. Astfel, de sambata PNTCD inregistreaza un nou record: un partid care se zbate la 1%, dar cu nu mai putin de trei presoane care se revendica presedinti ai formatiunii: Radu Sarbu, Aurelian Pavelescu si, ultimul pe lista, Eugen Moiescu. Pe 26 ianuarie, Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu au semnat un acord politic de reunificare a PNTCD, contrasemnat si de presedintele de onoare Ion Diaconescu, document care prevede organizarea, pe 12 martie, a unui congres. Detaliile tehnice ar urma sa fie puse la punct de o echipa in care cele doua tabere ale partidului sa fie reprezentate paritar, anunta EVZ.