Cristian Preda nu zice "nu" unei candidaturi la sefia PDL. Europarlamentarul Cristian Preda nu exclude o candidatura la sefia PDL, precizand ca e dispus sa faca orice ca USL sa fie blocata. El a precizat ca discuta cu Monica Macovei si Sever Voinescu, alaturi de care a cerut derogare de vechime in PDL, despre asumarea pozitiei de sef de motiune, o decizie nefiind insa luata in acest moment. "Eu sunt dispus sa-mi asum orice e legal si posibil astfel incat Uniunea Social-Liberala sa fie blocata, pentru ca e bazata pe impostura. Trebuie facut orice ca o alianta in care Zoe Petre sta alaturi de Marian Vanghelie sa nu ajunga la putere, pentru ca Zoe Petre si Marian Vanghelie nu pot sta in aceeasi alianta. O astfel de alianta este una contra naturii si Romania nu are nevoie de o alianta contra naturii", a spus Preda, pentru EVZ, intrebat daca este dispus sa conduca o motiune daca derogarea de vechime in partid va ramane definitiva. Europarlamentarul PDL a precizat insa ca in discutiile cu Monica Macovei si Sever Voinescu, alaturi de care a cerut derogarea, nu s-a stabilit care dintre ei sa fie conducator de motiune la Congres. "Nu am stabilit cine isi va asuma responsabilitatea sa conduca o motiune. Discutam", a spus el, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce sanse dau PDL-istii tripletei Macovei-Preda-Voinescu. Elena Udrea: Vom vedea. Ii urez succes lui Cristian Preda daca va candida. Raluca Turcan: Ei au anvergura in exterior si trebuie transformata in anvergura in interiorul partidului. Vasile Gherasim: Cred ca e un preambul la o atitudine mai radicala. Cristian Boureanu: Si Lenin, si Stalin isi spuneau reformisti. Chiar si cu o derogare de vechime si cu Cristian Preda pregatit sa intre in cursa pentru sefia PDL, cota "reformistilor" in partid nu este foarte mare, democrat-liberalii sustinand ca sansele le-ar creste daca s-ar regasi intr-o echipa de PDL-isti cu greutate, scrieEVZ

Angajatii PSD devin someri. Victor Ponta si Liviu Dragnea concediaza pe banda rulanta. Se face curatenie in sediile PSD din Kiseleff si Ion Ionescu de la Brad. Nu o curatenie de primavara, ci s-a trecut la concedierea angajatilor. Conform unor surse din partid, in cele doua sedii urmeaza sa mai ramana maxim 15-20 de angajati. Restructurarile anuntate in Kiseleff de Victor Ponta si Liviu Dragnea au creat panica printre angajatii PSD. Cei mai vulnerabili sunt cei care au lucrat si in timpul mandatului lui Mircea Geoana, ei fiind primii care vor trebui sa-si faca bagajele si sa-si caute un alt loc de munca. Cu toate acestea, vizati sunt si angajati cu state vechi in Kiseleff. Astfel, printre cei care urmeaza sa fie concediati se numara angajati de la Departamentele strategie si organizare, dar si contabilul partidului, considerat vinovat pentru datoriile istorice facute in vremea lui Mircea Geoana. Cei anuntati deja de disponibilizare au preaviz pana pe 10 martie, informeaza Puterea.

In editorialul "Mihai Gadea, acum garantat si de Vanghelie", Mircea Marian scrie: "Sa incercam un mic joc si sa ne imaginam: Elena Udrea isi serbeaza ziua de nastere. Cu 500 de invitati, printre care "intelectualii lui Basescu" si ziaristii "deontologi". La masa: purcel de lapte, vin scump, palinca. Toata petrecerea nu numai ca nu se desfasoara discret, departe de public, ci dimpotriva, toate televiziunile sunt invitate sa filmeze in sala de mese si sa mediatizeze evenimentul. Cam cum va inchipuiti ca ar fi aratat jurnalele de stiri de la Realitatea TV si Antena 3? Eu cred ca cel putin vreo trei zile ecranul televizorului ar fi fost impartit in doua: intr-o parte, invitatii lui Udrea benchetuind cu bucate alese, iar in cealalta parte interviuri cu pensionari care traiesc din ajutorul social sau cu bugetari care nu mai au ce pune pe masa dupa ce guvernul Boc le-a taiat salariile". Integral in EVZ.

In editorialul "Evaluarea lui Victor Ponta", Cristian Ghinea scrie: "Victor Ponta a prezentat saptamana trecuta un raport de activitate la un an de la preluarea partidului. Raportul trece prin obiectivele pe care Ponta le-a anuntat public inainte de a deveni seful PSD, bifandu-le pe cele indeplinite, pe cele demarate si pe cele neindeplinite. E un exercitiu binevenit, ar trebui sa devina o buna practica pentru liderii nostri politici sa-si prezinte anumite obiective concrete inainte de a intra in functii si apoi sa raporteze pe parcurs ce au facut. Invit cititorii interesati sa citeasca singuri raportul lui Victor Ponta si sa se lamureasca. Mai jos cateva comentarii. Primul obiectiv: refacerea listei de membri. Ponta spune ca au demarat aceasta operatiune si ca vor distribui carduri de membru. Ulterior, Liviu Dragnea a dat mai multe detalii intr-o conferinta de presa: PSD a creat un sistem informatizat de evidenta, in care au introdus pana acum 102.000 de membri, apreciind ca vor fi in jur de 350.000 in final". Integral in Romania Libera.