Geoana: Sunt "absolut relaxat" cand vine vorba de excluderea din PSD. Mircea Geoana nu da semne ca s-a speriat prea tare de amenintarile conducerii PSD de excludere a sa din partid. "Eu sunt absolut relaxat cu privire la acest subiect (excluderea din PSD - n.r.). Sunt cine sunt. Sunt mandru de ce am construit, de prieteniile mele. Nu ma dezic de prietenii mei. Cred ca in acest moment trebuie sa indreptam artileria catre adversarul din afara partidului. Daca adversarul este in interior, facem jocul adversarului nostru politic. Nu exista niciun fel de posibilitate nici de excludere si nici de infiintare a unui alt partid politic. PSD este casa mea, este casa noastra", a declarat Geoana, citat de EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Patriciu catre Antonescu: O sa-i trimit la birou cateva carti esentiale. Omul de afaceri Dinu Patriciu ii raspunde presedintelui PNL Crin Antonescu care a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca s-a creat "un cvartet foarte recent" alcatuit din Emil Boc, Dinu Patriciu, Ioan Botis si Grigore Cartianu, care "'revolutioneaza practica si teoria liberalismului". "Sunt silit sa-i atrag atentia domnului presedinte ca sintagma 'teoria si practica' vine dintr-o lectie mai veche de filosofie instrumentalista. Nu se poate referi la liberalism. Intre timp o sa-mi permit sa-i trimit la birou cateva carti esentiale. In acest fel, ne putem revedea cu mai mult succes pentru domnia sa dupa ce le parcurge", a replicat Dinu Patriciu la afirmatiile lui Crin Antonescu. "In ceea ce priveste Codul Muncii, eu sustin punctul de vedere liberal al unui antreprenor care stie ce inseamna parteneriatul intr-o corporatie. N-am cantat ode autorilor prezumtivi ai noului Cod. Dimpotriva. As dori cat mai repede sa dispara si ei si efectele tuturor relelor pe care le-au produs in economia si societatea romaneasca. Sunt insa foarte multumit ca ziarul Adevarul a reusit sa starneasca o dezbatere serioasa pe aceasta tema. Poate asa invata si politicienii sa cante dupa note si nu dupa ureche", a mai declarat Dinu Patriciu, citat de Adevarul.

Oltean: Nu exclud ca Blaga sa fie atacat din interiorul PDL. Vicepresedintele PDL Ioan Oltean nu exclude posibilitatea ca implicarea lui Vasile Blaga in scandalul vamilor sa fi fost facuta de persoane din interiorul partidului, insa sustine ca fostul ministru de interne nu are nicio legatura cu acuzatiile care i se aduc. 'Nu exclud acest lucru, este posibil orice. Categoric este o incercare a celor implicati de a arunca asupra lui Vasile Blaga o umbra de suspiciune in ceea ce priveste o posibila implicare in scandalul vamilor. Va asigur ca Vasile Blaga nu are nimic, absolut nimic cu acest scandal si ca e doar o incercare de a-i umbri imaginea intr-un moment in care el ar putea sa fie un posibil candidat la functia de presedinte al partidului'', a spus Oltean, citat de EVZ.

Cazul Voiculescu baga zazania in PNL. Mai multi lideri ai partidului au intrat in polemica pe tema alierii dintre PNL si formatiunea fondata de Dan Voiculescu, dupa verdictul instantei supreme privind statutul de "colaborator al Securitatii" stabilit pentru liderul conservator. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca deputatul liberal Adriana Saftoiu scoate "tipete ascutite" in cazul Dan Voiculescu, el aratand ca aceasta este "o femeie pedista", la fel ca Sulfina Barbu, si o "moralista second-hand". Remarcile liderului PNL vin dupa atacul deputatului liberal la adresa conducerii partidului tocmai din cauza acestei asocieri. Adriana Saftoiu a declarat astazi, pentru adevarul.ro, intr-un interviu de Carmen Constantin, ca Antonescu este omul dublei masuri atunci cand vine vorba de relatia cu Securitatea a colaboratorilor sai, scrie Adevarul.

Mircea Toader: Voi candida pentru o functie de vicepresedinte sau de secretar executiv al PDL. "Voi candida la o functie de vicepresedinte sau de secretar executiv, inca nu m-am hotarat. Voi evalua situatia si voi lua o decizie", a afirmat Toader. El a mai spus ca inca nu stie cine ar fi potrivit pentru functia de presedinte al PDL deoarece nu s-au depus candidaturile. "O sa vad cine isi depune candidatura la functia de presedinte si o sa iau o hotarare", a adaugat Mircea Toader. Conventia Nationala pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc in 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atat pentru functia de presedinte, cat si pentru cele patru prim-vicepresedinti, secretarul general si cei 15 vicepresedinti. Candidatii la functia de presedinte al partidului trebuie sa depuna motiunile cu cel putin 30 de zile inainte de data Conventiei Nationale, care sa fie insotite de 35 de semnaturi. Pana acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la sefia PDL. De asemenea, este asteptata decizia lui Emil Boc in privinta candidaturii pentru un nou mandat. Si Sorin Frunzaverde si-a anuntat intentia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu, scrie Gandul.

Crin Antonescu nu renunta la colaboratorul "Felix". Liderul PNL spune ca are un scop comun cu Dan Voiculescu si ca nu primeste lectii de la "moralistii second-hand" din partid care-i cer delimitarea de mentorul PC. Crin Antonescu il tine alaturi pe "colaboratorul" Dan Voiculescu si-i trimite la plimbare pe liberalii care i-au cerut sa se dezica de liderul PC a carui relatie cu Securitatea a fost confirmata definitiv de Curtea Suprema. "Eu cu domnul Voiculescu am incheiat o intelegere politica, stiind ca asupra sa planeaza suspiciuni cat se poate de serioase. Am avut eu insumi convingerea ca Dan Voiculescu, lucrand in comertul exterior, unde a lucrat inainte de 1989, a avut o relatie cu Securitatea", si-a asumat ieri seful PNL relatia cu Voiculescu, impreuna cu care are scopul de a forma o majoritate, scrie EVZ.

In editorialul "De ce se teme PSD", Dan Cristian Turturica scrie: "Se intampla lucruri ciudate in PSD. Declarativ, partidul e la un pas de a reveni la vremurile de glorie ante-2004. Sondajele il dau invingator in alegerile de anul viitor, alaturi de partenerii din Uniunea Social Liberala, cu aproape 60%. Si nu doar acele institute sociologice pentru care presedinte in 2004 a devenit Adrian Nastase, iar in 2009 Mircea Geoana. De data aceasta e consens intre 'sondori'. USL va lua caimacul, iar caimacul caimacului le va reveni social-democratilor. Sampania e la rece, discursul care va incepe cu 'Daciana, dragostea mea...' e gata scris, se mai lucreaza un pic la scena pe care Ion Iliescu, Adrian Nastase si Victor Ponta, cele trei generatii ale marelui partid rosu, care au reusit sa ramana unite in ciuda vicisitudinilor si a dorintei irezistibile de a se strange de gat una pe alta, isi vor anunta victoria". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Gogosile unicului liberal", Grigore Cartianu scrie: "A propaga idei liberale in preajma lui Crin Antonescu este de-a dreptul periculos: odata te trezesti cu o caramida in fata. Sau cu o flegma. Ori, macar, cu o injuratura. Ei, dracia dracului... Cum adica, ii pune cineva la indoiala viziunea liberala? Lui, care isi face freza atat de frumos, armonios, dezinhibat? Lui, care si-a sacrificat familia de dragul liberalismului, trimitandu-si sotia la Bruxelles? Lui, care demonstreaza ca se pot castiga, chiar si la stat, bani frumosi cu efort minim? Pai, daca asta nu se numeste liberalism, atunci a disparut liberalismul din lume! Ei, dracia dracului... Pornind de la alianta PNL-ului istoric cu PC-ul turnatorului Felix, deputatul liberal Adriana Saftoiu a indraznit sa puna la indoiala principiile politice ale domnului Antonescu. Frumos, civilizat, cu argumente". Integral in Adevarul.