Udrea ii preda Bucurestiul lui Boc. Sectoarele ataca cu Blaga. Sefa PDL Bucuresti si-a chemat filiala la ordine ca sa-si declare sustinerea politica a premierului. Sectoarele 1, 3, 4 si 6 au rupt randurile, mizand pe secretarul general al partidului. Dupa ce s-a pozitionat public in tabara lui Emil Boc, sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea, n-a mai asteptat un anunt oficial si depunerea motiunilor pentru Congres si si-a chemat organizatia la ordine. Filialele de sector nu s-au aliniat insa directiei de la varf, Bogdan Cantaragiu (sectorul 1), Silvian Ionescu (sectorul 3), Romeo Raicu (sectorul 4) si Cristian Poteras (sectorul 6) votand pentru sustinerea secretarului general al PDL, Vasile Blaga, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Primarul Oprescu baga Bucurestiul in marea curatenie de primavara. Ce strazi si bulevarde intra in reparatii. Primarul Sorin Oprescu a inceput campania "Marea curatenie". Marti, acesta a infiintat un nou comandament, cel pentru curatenie, si a convocat primarii de sector, firmele de salubrizare si directorii de resort din cadrul Primariei Capitalei. "A inceput marea curatenie de primavara", a anuntat primarul general inainte sa imparta sarcini. Programul lui Oprescu prevede spalarea trotuarelor cu detergent, amenajarea aliniamentelor stradale, toaletarea copacilor, astuparea gropilor din asfalt si ridicarea cabinelor telefonice distruse. Cel mai tare pe primar pare ca l-au enervat afisele lipite pe stalpi si a promis amenzi de 5.000 de lei, scrie Gandul.

Boc a platit in avans "recompensele" pentru motiune. Premierul Emil Boc pare sa nu aiba emotii la votul de astazi din Parlament asupra motiunii de cenzura depusa de Opozitie dupa angajarea raspunderii pe Codul Muncii. Parlamentarii Puterii se lauda in public cu banii primiti din partea Executivului si vor sta in banci la votul asupra motiunii. Opozitia are doar 215 voturi, cu 21 mai putin decat cele 236 necesare pentru daramarea Guvernului. Atentionati de presedintele Traian Basescu sa trateze cu "atentie" subiectul motiunii de cenzura, Emil Boc si oamenii sai si-au luat masuri de precautie. Guvernul a alocat 90 de milioane de euro pentru administratiile locale, partea leului revenind Puterii, informeaza Adevarul.

Adrian Nastase: Boc bate campii. Adrian Nastase crede ca romanii vor sa il schimbe pe Boc si ca "relansarea guvernarii este doar o iluzie cu care se imbata pedelistii, in timp ce romanii sunt ingenunchiati de masurile guvernului si de cresterea dramatica a preturilor la alimente si carburanti". Presedintele Consiliului National (CN) al PSD ii ataca pe Traian Basescu si pe Emil Boc intr-o postare de pe blogul sau si spune ca "actuala putere este fie jenant de penibila, fie total lipsita de simtul realitatii. Romania este guvernata execrabil de pedelisti, romanii vor sa scape de actuala putere corupta si incomptenta, iar Emil Boc bate campii." Nastase mai spune ca mesajele premierului sunt "atat de schizoide, incat pare ca isi da cu stangul in dreptul si ca indiferent daca Boc va fi schimbat, Basescu si PDL vor conduce tara dupa aceeasi doctrina a "clientelei de cumetrie", scrie Romania Libera.

In editorialul "Basescu il demasca pe Blaga: s-a vandut mogulilor!", Mircea Marian scrie: "Privesc tamp la lupta dura, dar subterana, din PDL si ma intreb: oare unde-s cei buni si unde-s cei rai? De ce as crede ca Boc, sustinut de Traian Basescu, merita sa-l invinga pe Vasile Blaga si pe aliatii sai, Berceanu si Frunzaverde? Ce ma dezamageste este ca nu vad decat o lupta oarba pentru accesul la mai multa putere si bani, fara ca vreuna din parti sa faca un minim efort pentru a-i convinge pe spectatori ca urmareste si interesul public. Luni seara, Traian Basescu, condotierul din fruntea trupelor venite sa-l ajute pe Boc, s-a decis sa-l manjeasca pe Vasile Blaga cu acuzatia ca beneficiaza de protectia mogulilor. "Cele doua televiziuni, si grupul Intact, si grupul Realitatea s-au angajat deja de una din parti in batalia interna din PDL. Nu am niciun dubiu", a spus Basescu. Omul nu minte: Vasile Blaga chiar beneficiaza de un tratament preferential din partea celor doua televiziuni". Integral in EVZ.

In editorialul "Basescu: locomotiva PDL sunt numai eu", Laurentiu Mihu scrie: "Cum era de asteptat, seful statului a iesit la rampa si a trasat tusele majore care delimiteaza teritoriul celor doua mari lupte din zona PDL: cea interna si cu bataie scurta - pentru varful partidului - si cea cu miza personala si cu bataie mai lunga - pentru viitorul politic al lui Traian Basescu. Iesirea publica, marti seara, a presedintelui la TVR are si un dublu tais: limpezeste o parte din ape si le tulbura mai mult pe celelalte. Unde face totusi lumina? Intai de toate, Traian Basescu si-a etalat preferintele, previzibile, relativ la cursa pentru sefia PDL. Nu a facut-o insa doar pentru a da semnalul incolonarii activului de partid in spatele premierului Emil Boc, ci si pentru a-si transmite propriul mesaj: acela ca vrea sa ramana locomotiva PDL si este dispus sa faca totul pentru a fi el cel care tracteaza partidul si pe viitor". Integral in Romania Libera.