Interviu Radu F. Alexandru: "Emil Boc e un pion. Sunt calcule care depasesc ambitiile si interesele sale". Senatorul Radu F. Alexandru a cerut conducerii PDL sa tempereze organizatiile care, fara sa astepte, potrivit statutului, oficializarea candidaturilor la sefia partidului, se grabesc sa-si declare sustinerea fata de Emil Boc sau de Vasile Blaga Intr-un interviu acordat EVZ, senatorul PDL sustine ca aceasta practica ascunde de fapt o teama a sustinatorilor lui Boc de a pierde lupta in partid. "Majoritatea organizatiilor care si-au declarat sustinerea oficiala au facut-o pentru Emil Boc. Oamenii din jurul lui fac presiuni? Da. Cu siguranta. Nu e un atac. E un semnal de alarma legat de practicarea unor modalitati incorecte in desfasurarea votului", a declarat acesta.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Interviu Valeriu Stoica: Blaga s-ar putea alatura echipei Boc chiar inainte de alegeri. Vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, a argumentat in interviul pentru Romania Libera de ce il sustine pe Emil Boc pentru un nou mandat in fruntea PDL: fiindca este o solutie de mijloc intre reformistii radicali de tipul Monicai Macovei si traditionalistii de tipul Vasile Blaga. Totusi, Valeriu Stoica ii vede pe ambii in noua conducere a partidului, care va fi votata la Conventia Nationala a PDL programata pentru 14 mai. Valeriu Stoica nu s-a hotarat daca mai candideaza pentru inca un mandat, nu pare sa fie de acord cu un tehnocrat in fruntea guvernului si vrea sa-si extinda cultura de vita-de-vie pana la 30-40 de hectare, scrie Romania libera.

Trei firme unde deputatul Arion (PDL) e actionar au avut 260 de contracte pe bani publici, in 12 ani. Trei dintre firmele la care deputatul PDL de Hunedoara Viorel Arion are peste 50% din actiuni au derulat 260 de contracte finantate cu bani de la bugetul public, in ultimii 12 ani, unele contracte fiind incheiate pe perioada nedeterminata si fiind in derulare, transmite corespodentul MEDIAFAX. Deputatul PDL de Hunedoara Viorel Arion, care se afla la al doilea mandat in Parlamentul Romaniei, este actionar la sapte firme, potrivit ultimei declaratii de interese, publicata pe site-ul Camerei Deputatilor, scrie Gandul.

Adrian Nastase: Bittner mi l-a recomandat pe Truica. Invitat la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzata miercuri, de B1 TV, Adrian Nastase a vorbit cu moderatorii Robert Turcescu si Ion Cristoiu despre fostul sau sef de cabinet, Remus Truica. Fostul premier al Romaniei a declarat ca Truica i-a fost recomandat de Alexandru Bittner. Acesta a spus ca l-a acceptat pe Truica in cabinetul sau fiindca era un om tanar care vroia sa munceasca in ciuda faptului ca era o persoana cu o stare materiala solida. "A fost un sef de cabinet bun", a declarat Nastase referitor la functia detinuta de Truica in cabinetul sau, potrivit EVZ.

Enervat de seful ANAF, Sorin Blejnar. Ponta s-a razgandit: "Particip in continuare la raliuri". Presedintele PSD, Victor Ponta, spune despre seful ANAF ca ar fi ordonat controale asupra tuturor firmelor care au sponsorizat clubul de raliu in care social-democratul activeaza, declarand ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca inspectorii ANAF se afla deja de 10 zile in controale. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, declara, pe 10 februarie, ca liderul PSD, Victor Ponta, ar fi obtinut o serie de sponsorizari din partea unei societati pe care nu le-a declarat, precizand ca ar fi aflat acest lucru de pe internet, scrie Puterea.

Boureanu: Indiferent de rezultatul CN, PDL va ramane o echipa cu acelasi coordonator vechi Basescu. Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca are toata increderea in experienta traditionalistilor PDL si crede ca, indiferent de rezultatul alegerilor de la Conventia partidului, "PDL va ramane o echipa cu acelasi coordonator vechi, Traian Basescu". Boureanu a apreciat ca Valeriu Stoica vorbeste de unitate atunci cand spune ca traditionalistii care il sustin pe Vasile Blaga vor veni mai devreme sau mai tarziu in jurul orientarii reformist moderate, conduse de Emil Boc, scrie Gandul.

Fibra noastra morala. La Tripoli si Bruxelles. Ioan Mircea Pascu ne explica savant pozitia Romaniei, in calitate de europarlamentar, pozitie care e realist-cinica. Pe scurt, "ni se rupe" de moralitate in relatiile internationale. De ce e Pascu atat de sigur ca asta e pozitia Romaniei? De fapt, are dreptate sa fie sigur, pentru ca asa gandeste establishmentul, asta este instinctul nostru moral, de fapt instinctul nostru amoral. M-a surprins placut pozitia PNL si a lui Crin Antonescu, care cer ca Romania sa sprijine interventia din Libia, din considerentul protejarii civililor contra lui Gaddafi. L-am criticat pe Antonescu, dar aici exprima macar un punct de vedere moral intr-o mocirla asumat amorala, scrie Cristian Ghinea in editorialul sau din Romania Libera.