Vosganian: Presedintele poarta ghinion domeniului economic, il rog sa se abtina de la declaratii. Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian afirma ca nu da "o para chioara" pe declaratiile din ultimii doi ani privind cresterile si descresterile economice si iesirea din criza si il roaga pe seful statului sa se abtina in a mai face astfel de declaratii deoarece "poarta ghinion" domeniului economic. "Nu dau o para chioara pe toate declaratiile facute in ultimii doi ani, de crestere, de descrestere, de iesire din criza si asa mai departe. Si il rog insistent pe presedintele Romaniei sa se abtina pe viitor in a se mai amesteca in aceste treburi. De cate ori a facut-o, a iesit prost pentru tara. Presedintele poarta ghinion domeniului economic. De cate ori presedintele a zis ca ceva este bine, a urmat dezastrul. (...) Il rog eu, asa cum era, pe vremuri, lui Ion Iliescu i se spunea 'Ghinion Iliescu', asa si presedintele Basescu sa nu se mai amestece pe economie. Are multe alte domenii...", a declarat Varujan Vosganian, citat de Romania Libera.

politic showFoto: Colaj foto

PDL-istii din Diaspora sustin candidatura lui Boc la sefia partidului. PDL Diaspora a decis in unanimitate sa sustina candidatura lui Emil Boc pentru presedintia PDL, a declarat, joi, presedintele organizatiei, William Brinza, mentionand ca aceasta doreste o echipa puternica in fruntea partidului, care sa fie "in parteneriat cu Traian Basescu". PDL Diaspora doreste un partid puternic cu un presedinte sustinut de o echipa puternica, numai in parteneriat cu Traian Basescu. Sustinerea lui Emil Boc in cursa pentru presedintia partidului nu inseamna un vot de blam pentru Vasile Blaga. "Vasile Blaga poate fi in conducerea partidului, dar acesta trebuie sa ia decizia inainte de conventia PDL", a precizat Wiliam Brinza, citat de Gandul.

Interviu Marian Vanghelie: "Nu exclud sa candidez ca independent la Bucuresti". Primarul Sectorului 5 si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, ia in calcul sa intre pe cont propriu in competitia pentru Primaria generala daca nu va primi sprijin din partea social-democratilor si a liberalilor. Vanghelie spune ca se va arunca in cursa electorala daca va obtine mai mult de 40 % in sondaje. Referitor la Adrian Severin, Vanghelie a declarat: "Ar trebui ca o instanta sa decida vinovatia. In Romania mai intai ii omoram pe oameni si apoi stabilim ca nu sunt vinovati. Moral, a gresit, dar sa stiti ca nu cred in acel filmulet, cred ca e cuplaj". Integral in Adevarul.

Divortul dintre Oana si Pepe amana lansarea platformei politice a USL. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a marturisit, astazi, ca platforma politica a Uniunii Social Liberale este aproape finalizata, dar lansarea e amanata de evenimente mediatice care au mai mult impact. De exemplu, divortul Columbenilor sau cel dintre Oana si Pepe. "Acum se lucreaza la o platforma politica ce va sta la baza programului de guvernare, platforma care cat de curand va fi pusa, probabil, in discutia publicului. Oamenii care lucreaza la asta sunt aproape gata, dar trebuie gasit si un moment, pentru ca nenorocirile se tin lant si atentia publicului este retinuta: nenorocirea din Japonia, divortul familiei Columbeanu, razboiul din Libia, divortul dintre Oana si Pepe. Incercam si noi sa gasim un moment", a spus Antonescu, citat de EVZ.

Wikileaks: Elena Udrea, a "saucy persona". Vezi reactia lui Udrea. Mentionata in stenogramele Wikileaks, in care este descrisa ca o femeie atractiva, Elena Udrea scrie pe Facebook ca aceste referiri demonstreaza aplecarea romanilor "spre barfe si placerea de a-si denigra tara". Elena Udrea a postat un comentariu pe Facebook pe subiectul Wikileaks, evitand sa se refere la ce se scrie despre persoana sa, preferand sa scrie cateva consideratii generale. "Povestea WikiLeaks continua. Referirile la Romania demonstreaza aplecarea noastra spre barfe si placerea de a ne denigra tara. Vedem asta in fiecare zi la televizor in presa scrisa, iar acum si la taclale cu oficiali straini, de dragul unei mese sau al unei cafele servite in salonul unei ambasade. Eu cred ca diplomatii acreditati la Bucuresti se ocupa cu lucruri serioase, nu de colectionarea si transmiterea de barfe la nivel de colt de cartier, de la diverse personaje pline de penibil", spune ministrul Dezvoltarii, potrivit Romania Libera.

PDL isi face autocritica: "Suntem imaturi politic". Cum vad pedelistii avertismentul presedintelui privind pierderea majoritatii in Parlament si premierul independent. Pedelistii si-au turnat cenusa in cap dupa ce presedintele Traian Basescu i-a avertizat, miercuri seara, ca vor pierde majoritatea in Parlament si ca, daca acest lucru se va intampla, va nominaliza un prim-ministru independent. "Presedintele nu face altceva decat sa arate evidenta, o realitate cruda, dezinteresul nostru de a fi majoritari in fiecare moment ne duce in zona pierderii majoritatii si atunci presedintele trebuie sa ia orice decizie pentru a pastra stabilitatea politica", a declarat vicepresedintele Cezar Preda. El a spus ca este responsabilitatea PDL si a coalitiei sa isi pastreze majoritatea in cele doua Camere: "Este responsabilitatea noastra - a PDL si a coalitiei - si nu mai putem invinui pe nimeni pentru lipsa noastra de maturitate politica. Aici nu am ce sa spun altceva decat ca presedintele are dreptate si ne-a anuntat de acest lucru de acum trei saptamani", scrie Gandul.

Adrian Nastase deplange lipsa unor parlamentari ca Ratiu, Coposu sau Ion Diaconescu. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, vorbeste despre vechea si noua clasa politica a Romaniei intr-o postare pe blog. Acesta afirma ca sunt putine motive de optimism in ceea ce priveste innoirea clasei politice cu oameni remarcabili "cu sisteme morale solide" si trage un semnal de alarma referitor la ceea ce numeste "generatia Oajdea". "Ce incerc sa va transmit nu este revolta naturala a unui om, care a ajuns la 60 de ani, in fata generatiilor mai tinere care ii iau locul, ci regretul ca in urma, in politica romaneasca, nu "rasar" suficient de multi oameni de calitate.", scrie Nastase, citat de Romania Libera.

Becali: Severin sa nu mai stea pe locul meu din PE, scaunul are un numar biblic. Europarlamentarul George Becali, care a lipsit ieri din plenul PE, a declarat ca Adrian Severin i-a luat locul cu numarul 777, considerat biblic. "Eu l-as indruma sa nu mai stea acolo, pentru ca acel loc are un numar biblic, 777, si nu cred ca il merita", a declarat Becali despre colegul sau din PE, facand referire la scandalul "bani contra legi" in care PSD-istul este implicat. In religia ortodoxa, numarul 777 simbolizeaza perfectiunea Sfintei Treimi si victoria lui Dumnezeu asupra Diavolului, reprezentat de numarul 666, scrie Gandul.

Boureanu: In PDL se simte nevoia de schimbare. Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat ca in PDL "se simte nevoia de o schimbare, fie la Guvern asa cum a propus seful statului, fie la partid", pentru ca "e nevoie de un suflu nou care sa tina partidul si coalitia impreuna". In legatura cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora seful statului i-a spus premierului Emil Boc ca o sa piarda majoritatea si ca o sa propuna un premier independent, Cristian Boureanu considera ca este atributul presedintelui tarii sa nominalizeze premierul, "iar optiunea acestuia pentru un premier tehnocrat a fost deja exprimata", scrie Romania Libera.

In editorialul "O palma pentru cei o suta", Mircea Cartarescu scrie: "Nu stiu cine sunt cei o suta de intelectuali care-au semnat inainte de ultimele alegeri o scrisoare in sprijinul lui Crin Antonescu. Stiu insa ca n-as vrea sa fiu in pielea lor acum. Toti stiau, in momentul semnarii scrisorii, ceea ce se stia pe-atunci despre omul politic sus-amintit: ca a avut in parlament o rata serioasa de absente nemotivate, ca o criticase fara crutare pe Mona Musca pentru colaborarea ei cu Securitatea si-o daduse pana la urma afara din partid, ca era anti-Basescu de profesie. Poate ca toate acestea puteau fi criterii suficiente pentru semnarea adeziunii, nu vreau s-o contest". Integral in EVZ.

In editorialul "Adrian Severin, nu demisiona!", Cristian Campeanu scrie: "Adrian Severin trebuie sa ramai in Parlamentul European ca un monument viu al nesimtirii, un paria huiduit de fostii colegi socialisti si dispretuit de toata lumea. Poarta-ti ignominia cu capul sus, la fel cum ai facut-o cand ai acceptat sa fii 'garantat Vanghelie', pentru a-i aminti Europei in fiecare zi ca Romania este o cleptocratie condusa de politicieni hoti si fara onoare. Si nu dispera, ca nu vei ramane fara coledzi. Dupa ce castiga alegerile in partid, te ia Blaga - prezumtie -de - nevinovatie la PDL". Integral in Romania Libera.