Excluderea lui Severin, decisa maine de PSD Bucuresti. Organizatia condusa de Marian Vanghelie va decide maine excluderea europarlamentarului Adrian Severin. Propunerea de excludere a fost facuta miercuri de Victor Ponta. PSD Bucuresti va decide in privinta solicitarii facute de presedintele PSD Victor Ponta ca Adrian Severin sa fie exclus din partid ca urmare a acuzatiilor de coruptie aduse de reporterii britanici de la "The Sunday Times". Parlamentul European a declansat o ancheta si biroul lui Adrian Severin a fost sigilat. "Moral, consider ca Adrian Severin a gresit. Politic a gresit, dar juridic nu ma pot exprima", a precizat Vanghelie, adaugand ca din postura pe care o are va parcurge toate etapele statutare referitoare la Adrian Severin, mai putin aceea de excludere din PE - asa cum i se solicita in textul scrisorii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Nastase: Pentru Basescu, inteligenta este un lux inutil. Deputatul PSD Adrian Nastase realizeaza pe blogul sau o analiza a clasei politice din Romania si ii critica pe tinerii politicieni din "generatia Oajdea", care nu au cultura si pregatire. Nastase precizeaza insa ca Victor Ponta se diferentiaza de ceilalati politicieni tineri. Liderul social democrat profita de ocazie pentru a-l ataca pe presedintele Traian Basescu, "pentru care inteligenta inseamna un lux inutil", spune Nastase. "Generatia Oajdea - o generatie de politicieni care au crescut si s-au format, in principal, dupa 1989, si care - cu putine exceptii - reprezinta dezamagiri dupa dezamagiri. Este o generatie care nu-si gaseste identitatea, mult prea putin cultivata, fara capacitate de dialog, fara cultura si fara pregatire. Sigur, nu pot generaliza. Avem avantajul ca, in prezent, PSD este condus de unul dintre putinii lideri din noua generatie care nu se incadreaza in caracteristicile de mai sus. Sunt si altii in partid", scrie Adrian Nastase pe blogul personal, anunta Romania Libera.

Ministrul Administratiei vrea sa modifice Legea Administratiei - Ce noi atributii ar putea avea primarii. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a spus ca, in zilele urmatoare, va inainta Guvernului un proiect de modificare a Legii administratiei publice locale, privind statutul primarului, in urma caruia primarii vor putea sa conduca sedintele de consiliu local si vor avea "drept de vot". Traian Igas a declarat, sambata, la Olanesti (Valcea), la o intalnire cu prefectii, ca investirea consilierilor, atat la inceputul mandatului, cat si pe parcursul acestuia, atunci cand se vacanteaza un post, sa fie realizata "prin hotarare judecatoreasca, si nu prin votul consilierilor locali", informeaza Gandul.

Liberala Alina Gorghiu propune obligativitatea medierii in anumite litigii. Deputatul PNL Alina Gorghiu este de parere ca Legea Medierii ar trebui modificata, astfel incat aceasta metoda alternativa de solutionare a conflictelor sa devina obligatorie in cazul anumitor litigii. "Exista retete in Uniunea Europeana, avem modele de preluat, fie ca vom impune obligativitatea pe litigiile de familie, cum avem in Franta, sau pe litigii comerciale, pana intr-un anumit cuantum. Dar cred ca lucrul acesta se va simti ca necesar in viitorul an", a precizat deputatul PNL, ieri, in cadrul dezbaterii "Medierea, metoda alternativa moderna la justitia clasica", desfasurata la Palatul Parlamentului. Alina Gorghiu a subliniat ca in Statele Unite ale Americii in anul 1938, cand era crestere economica, erau mediate 4.231 de conflicte, iar in 1945, in perioada de razboi si de criza economica - 23.121 de conflicte. "In perioada de criza economica, de recesiune economica, este necesara apelarea la mediere, date fiind avantajele incontestabile ale unei asemenea modalitati de solutionare alternativa a conflictelor", a mai spus Gorghiu, scrie EVZ.

Noul sef al PDL Hunedoara este Dorin Gligor, fost subprefect. Noul presedinte al PDL Hunedoara este fostul subprefect al judetului, Dorin Gligor, care a fost ales cu unanimitate de voturi, duminica, in cadrul Conferintei Judetene desfasurate la Deva. El a fost votat in unanimitate de cei aproape 500 de delegati prezenti. "Am luat hotararea de a candida dupa ce mi-am dat seama ca formatiunea politica PDL din judetul Hunedoara are aceeasi imagine clara despre ce se doreste in continuare, ca si mine. Vreau sa castigam algerile locale si parlamentare, stiu ca si colegii mei isi doresc acelasi lucru si impreuna o putem face. Stiu ca pana acum nu ne-am ridicat la nivelul altor organizatii din Transilvania la alegeri, consider ca ne-am ispasit pedeapsa si vreau sa construim chiar in contextul economic nefavorabil. Vom arata ca suntem cei mai buni din Hunedoara", a declarat Gligor dupa anuntarea rezultatului, anunta Romania Libera.