Udrea: Stenogramele arata cine vrea sa duca Romania spre Vest, cine spre Moscova. Liderul PDL Elena Udrea sustine, pe blog, ca "stenogramele" aparute in presa confirma apropierea opozitiei de interesele economice rusesti, dar si orientarea occidentala a presedintelui, ministrul mentionand ca exista si intoxicari, cum ar fi informatia despre intalnirea ei cu Viorel Hrebenciuc. "Stenogramele aparute ieri arunca lumina asupra unora dintre temele lasate in coada de peste in ultimii ani. Cu ocazia aceasta, putem vedea clar cine cum vrea sa orienteze Romania, cine cum vrea sa sacrifice interesele romanilor pentru a avantaja pe unul sau altul dintre prea multii moguli de la noi. Avem confirmarea strategiei opozitiei de acum referitoare la suspendarea din 2007 a Presedintelui, dar si implicarea lui Sorin Ovidiu Vantu si a lui Dan Voiculescu. Avem confirmarea apropierii acestora de cercul de interese economice rusesti. La fel cum avem confirmata orientarea pro-occidentala, pro-americana, a Presedintelui si a PDL. Romanii pot sa vada foarte clar cine vrea sa indrepte tara catre Vest si cine catre Moscova. Si pot sa aleaga in consecinta", scrie Udrea, potrivit Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Pact Boc - Blaga: Terminati cu cafelele si cu taberele din partid! Cei doi candidati la sefia PDL, premierul Emil Boc si secretarul general Vasile Blaga, secondati de vicepresedintele Gheorghe Flutur, au discutat ieri pe rand cu senatorii si deputatii partidului, carora le-au cerut un pact de neagresiune in campania interna. Surse din partid au declarat pentru "Adevarul" ca atat premierul, cat si contracandidatul sau le-au spus parlamentarilor sa stranga randurile si sa se concentreze pe legile "care le scapa" din cauza lipsei de mobilizare, nu pe alegerile interne. "Noi suntem parteneri. Ramanem prieteni si dupa aceasta competitie", le-a descris Blaga parlamentarilor relatia sa cu premierul. "Terminati cu cafelele, cu aranjamentele de culise, cu taberele din partid si declaratiile de sustinere pentru unul sau altul. Nu asta trebuie sa fie preocuparea voastra in acest moment!", a continuat secretarul general, citat de Adevarul.

Ponta: Alegerea primarilor din primul tur, gandire a PDL in stil mafiot. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca se opune alegerii primarilor din primul tur de scrutin, apreciind ca aceasta modificare a legii electorale este "o gandire in stil mafiot" a PDL. Ponta a precizat ca PSD se opune modificarii "intempestive" a legii electroale, anuntate de PDL, in sensul alegerii primarilor dintr-un singur tur de scrutin. El a afirmat ca si aceasta modificare este initiata de Traian Basescu pentru ca nu i s-a aplicat lui. "Intotdeauna Traian Basescu vrea sa se modifice ceva ce nu s-a aplicat la el. Daca in 2001 primarul era ales din primul tur, Sorin Oprescu ar fi fost primarul general. Daca se alegea presedintele din primul tur, ar fi fost Adrian Nastase sau Mircea Geoana", a spus Ponta, scrie Gandul.

Blaga ii bate obrazul lui Boc: "Incetati cu prostiile!" Vasile Blaga i-a reprosat astazi lui Emil Boc ca e mai preocupat sa imparta functii in partid in schimbul voturilor la Congres, il loc sa tina aproape de primarii care trag in campanie si fara de care ar PDL ar putea pierde guvernarea. "Incetati cu prostiile pe care le faceti. Sa avem grija de primari. Daca pierdem primarii, pierdem alegerile si guvernarea", ar fi spus Blaga, care i-a cerut lui Boc sa-si vada de treburile de la Palatul Victoria si sa dea drumul la finantarile pentru infrastructura promise in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii lansat de Elena Udrea. Potrivit surselor citate, Blaga a reprosat echipei lui Boc ca a promis atatea posturi incat s-ar putea face, dupa Congres, patru Birouri Nationale de Permanente (BPN), scrie EVZ.

Nastase: Basescu a recunoscut faptul ca manipuleaza dosare. Mentionat in telegramele Wikileaks publicate duminica de presa, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, afirma pe blog ca Traian Basescu a recunoscut, in 2009, in fata mai multor lideri politici ca manipuleaza dosare. "Ceea ce nu se spunea, la inceputul lui 2009, este ca amenintarea lui Traian Basescu a fost, atunci, atat de explicita. In fata mai multor conducatori de institutii si lideri de partide politice - inclusiv din opozitie (bate saua sa priceapa iapa!) - Basescu a recunoscut faptul ca manipuleaza dosare", scrie liderul PSD, potrivit Romania Libera.

Scandal in PDL. Atac dur al lui Berceanu: "Ne intoarcem la PCR, unde in aclamatii si urale era preaslavit iubitul conducator". Acuzandu-l ca nu respecta regulile jocului in competitia interna din partid, presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, l-a atacat dur pe Emil Boc. Printr-un protest pe care l-a inaintat conducerii partidului, fostul ministru al Transporturilor i-a cerut lui Boc sa respecte statutul PDL, care nu permite mandate imperative filialelor din teritoriu. Practic, Berceanu ii reproseaza actualului lider al PDL ca face presiuni asupra organizatiilor, pentru a strange cat mai multe voturi la congres. Intrebat de gandul ce ii reproseaza concret lui Emil Boc, Berceanu a precizat: "Boc a incalcat statutul absolut si definitiv. Cum sa accepti ca diverse filiale sa spuna ca il sustin pe Boc. Care Boc? Care sustinere? Sustinerea se da dupa ce este prezentata motiunea, nu asa, ca cineva spune ca are intentia. Am tot rabdat. De doua saptamani tot rabd, dar asa nu se mai poate. Ne intoarcem la Partidul Comunist, unde in aclamatii si urale era preaslavit iubitul conducator". Integral in Gandul.

Cristian Preda: Antonescu a fost contaminat cu bolile cronice ale stangii. Cristian Preda il critica pe Crin Antonescu, despre care spune ca a fost contaminat cu "bolile cronice ale stangii" intr-o postare de pe blogul sau. "Nu stiu ce s-a intamplat cu toti membrii PNL, dar ceea ce se petrece cu Crin Antonescu e destul de clar. Se cheama contaminare cu bolile cronice ale stangii". Preda sustine ca aceasta "contaminare" este dovedita de recenta propunere a lui Antonescu de a conditiona votul romanilor din strainatate de plata impozitelor in tara, scrie Romania Libera.