Intra Budapesta in conturile UDMR? Europarlamentarul Laszlo Tokes acuza UDMR ca a monopolizat resursele financiare alocate maghiarilor de guvernele Romaniei si Ungariei. El a cerut UDMR "sa dea socoteala" in legatura cu cheltuirea banilor si a solicitat Guvernului ungar sa declanseze o ancheta. Liderii UDMR au reactionat dur la acuzatii. Presedintele UDMR Cluj, viceprimarul din Cluj-Napoca, Attila Laszlo, a declarat ca "Guvernul maghiar ar avea, cred, o surpriza placuta daca i-ar face o expertiza psihiatrica domnului Tokes. UDMR depune in fiecare an deconturi care sunt verificate. A decontat totul, pana la ultimul banut, iar de doua decenii nu a avut nici o problema", scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristian Popescu Piedone, in carti pentru Primaria Capitalei. Cristian Popescu Piedone ar putea schimba primaria sectorului 4 cu cea a Capitalei. Conservatorii doresc sa-i impuna candidatura in fata partenerilor de la PNL si PSD cu care sunt in alianta, luand in calcul oficializarea in cadrul congresului PC de duminica, sustin surse din partid. De altfel, presedintele PC, Daniel Constantin, admite ca subiectul este de actualitate. "Discutam toate variantele cu partenerii nostri pentru a o gasi pe cea mai buna. Aceasta (candidatura lui Piedone - n.r.) este o varianta. Pentru mine ar fi o onoare ca domnul Cristian Popescu Piedone sa fie desemnat cadidatul la Primaria Capitalei", a declarat Constantin pentru EVZ.

Berceanu catre PDL: Judecati dupa capul vostru, nu al lui Basescu! Radu Berceanu, unul dintre "greii PDL", le transmite democrat-liberalilor angrenati in campania interna sa nu se mai lase influentati de Traian Basescu. Liderul PDL Dolj mai spune ca Vasile Blaga nu se va retrage din cursa pentru sefia partidului, ci se va bate pana la capat, iar o eventuala infrangere a sa nu va declansa un tsunami. Interviu integral in Adevarul.

Ponta: Macovei - Preda - Voinescu, o combinatie "toxica". Presedintele PSD, Victor Ponta, scrie pe blogul sau ca "trioul Macovei - Preda - Voinescu este o combinatie toxica intre puseuri de fascism pur, de fariseism si de slugarnicie gretoasa fata de mana care ii hraneste", referindu-se la presedintele Traian Basescu. Cei trei membri PDL au postat astazi pe internet o lista cu 35 de idei pentru modernizarea PDL. In ceea ce priveste organizarea interna a partidului, politicienii propun sustinerea in interiorul PDL a unor oameni competenti in domenii precise pentru functiile publice. In plus, transparenta in privinta fondurilor obtinute, dar si a cheltuielilor trebuie sa fie un criteriu principal al partidului. Presedintele PSD sustine necesitatea unor demisii din tabara PDL, dupa cazul Adrian Severin, dar considera ca europarlamentarii PDL nu sunt "naivi, asa cum i-ar fi etichetat presedintele Basescu" ca sa-i accepte provocarea, scrie Romania Libera.

Blaga se gandeste sa schimbe PDL cu PDP. In partid se discuta din nou despre plecarea lui Boc din Guvern. Emil Boc si Vasile Blaga au decis sa isi anunte candidaturile la sefia PDL in aceeasi zi intr-o incercare de a arata ca in partid are loc o competitie civilizata si nu o lupta dura pentru putere. Anuntul candidaturilor va fi facut inainte de 12 aprilie, data-limita prevazuta de statut, insa marea necunoscuta ramane momentul in care Boc va demisiona din fruntea Guvernului. Pregatirile in vederea intrarii oficiale in lupta pentru sefia PDL i-au adus pe cei doi pretendenti la functia de presedinte al partidului la prima intelegere dinaintea competitiei. Vasile Blaga si Emil Boc au batut palma in vederea modului in care isi vor anunta candidaturile. Ambele motiuni vor fi lansate in aceeasi zi, cel mai probabil in 11 aprilie, dar in conferinte de presa separate, scrie Gandul.

PNL promite locuri in parlament PDL-istilor dezertori. PNL si PSD scot la mezat scaunele de senator si deputat pentru 2012, in schimbul "lepadarii" democrat-liberalilor de Emil Boc. Liberalii garanteaza si "reabilitarea in fata opiniei publice". Liberalii si social-democratii deschid in premiera pentru PDL-isti listele viitoarelor alegeri parlamentare. Cine pleaca acum din PDL si se alatura opozitiei isi va pastra fotoliul de senator sau deputat si dupa 2012. Aceasta este strategia cu care opozitia a pornit deja la atac in parlament, confirmata oficial de lideri ai PNL. "Ducem discutii cu parlamentari ai puterii. Cu PDL. E, ca sa zic asa, simpatia mea", a aratat presedintele PNL, Crin Antonescu, punctand ca "in unele cazuri, feedbackul e pozitiv", scrie EVZ.

Toader: Nu am informatii despre o demisie a lui Boc de la Guvern pana la Paste. Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, raspunzand unei intrebari, ca nu are informatii despre o eventuala demisie a premierului Emil Boc pana la Paste, el mentionand insa un mesaj adresat parlamentarilor PDL de a fi in tara pe 12 aprilie. El a fost intrebat daca a primit un SMS in care sa i se sugereze sa nu iasa din tara in perioada 11-17 aprilie. "Dar ce e intre 11 si 17? Nu, singura problema care se pune in corelarea activitatii parlamentarilor este ca atunci cand avem zile de vot sa nu fie plecati din tara. Altceva, nu. Si intr-adevar, una din zile este 12 aprilie. Restul nu", a raspuns Toader. Intrebat daca se discuta de remanieri incepand din 4 aprilie, el a spus ca aceasta "este problema premierului", scrie Romania Libera.

Emil Boc si Vasile Blaga fac pace o zi. Emil Boc si Vasile Blaga intentioneaza sa-si depuna in aceeasi zi candidaturile la sefia PDL pentru a mai tempera, cel putin formal, lupta pentru putere in partid. Decizia vine dupa ce in ultima perioada, atat in sedintele conducerii democrat-liberalilor, cat si in intalnirile cu parlamentarii, taberele s-au confruntat la scena deschisa, adeptii lui Blaga reclamand presiunile si santajul la care recurg oamenii lui Boc pentru a-si asigura sustinerea la Congres. De altfel, semnalul de calmare a spiritelor a fost dat chiar de secretarul general al PDL, luni, in intalnirea cu parlamentarii partidului, scrie EVZ.

Ponta: Ciuhandu, Iohannis si Oprescu fac parte dintr-o "uniune a binelui care se opune la axa raului: Basescu - Boc - PDL". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Sibiu, ca USL poate discuta "oricand, orice contructie politica" cu primarii Gheorghe Ciuhandu, Klaus Iohannis si Sorin Oprescu, acestia facand parte dintr-o "uniune a binelui care se opune la axa raului: Basescu - Boc - PDL". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca USL a identificat cateva persoane importante pe care le considera ca facand parte dintr-o asa-numita "axa a binelui" care incearca sa lupte impotriva "axei raului" formata din presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si partidul de guvernamant, scrie Romania Libera.