Uniunea Social Liberala va depune o motiune de cenzura, daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru plafonarea salariilor din invatamant, a declarat, la RFI, vicepresedintele PNL Norica Nicolai, care considera plafonarea "inoperanta".

Norica Nicolai anunta ca Opozitia are doua arme, in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea. "In masura in care Guvernul va opta pentru asumarea raspunderii, singura arma care ne ramane este motiunea de cenzura. Cu siguranta, in subsidiar, a doua arma este atacarea la Curtea Constitutionala a acestei legi", explica ea.

Vicepresedintele liberal crede ca o decizie privind plafonarea salariilor in sistemul de invatamant ar fi "incorecta" si "nu va ajuta prea mult". "Cred ca este absolut incorect sa vii si sa modifici legea salarizarii generale, datorita unor litigii castigate de profesori in instanta. Oricum, nu va ajuta foarte mult, pentru ca sentintele definitive trebuie puse in executare, banii trebuie primiti pe perioadele la care au fost dati. Este absolut inadmisibil sa plafonezi veniturile, din dorinta de a evita aplicarea unor hotarari judecatoresti", declara Norica Nicolai.

Continuarea pe www.rfi.ro.