PDL sustine asumarea pe legile privind salariile profesorilor si dialogul social. PDL sustine demersul guvernului de asumare a raspunderii pe legea privind salarizarea profesorilor, dar si pe cea referitoare la dialogul social. "Biroul Permanent National al PDL sustine asumarea raspunderii Guvernului pe doua pachete de legi. In primul rand, este vorba de codul dialogului social, respectiv proiectele de legi referitoare la sindicate, patronate, contractele de munca, organizarea Consiliului Economic si Social. Al doilea pachet se refera la reglementarea salarizarii din sistemul de invatamant", a declarat astazi vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur. El a precizat ca subiectul va fi dezbatut astazi si maine cu parlamentarii puterii, cu care premierul Emil Boc are programate intalniri, anunta EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Senatul a respins proiectul de lege privind reducerea de personal din MAI. Senatul a respins, luni, proiectul de lege privind reorganizarea MAI, care prevedea reducerea numarului de posturi cu aproape 10.000, pentru incadrarea in cheltuielile bugetare aprobate prin legea bugetului de stat. Raportul Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, de respingere, a intrunit 61 "impotriva", 51 "pentru" si o abtinere. Proiectul legislativ a obtinut doar 67 de voturi "pentru" si 46 "impotriva", in timp ce numarul minim de voturi necesare pentru aprobare este de 69, legea avand caracter organic. Senatul este prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala. Potrivit bugetului de stat aprobat in decembrie 2010, numarul maxim de posturi bugetate pentru MAI este in jur de 132.000, cifra anuntata si de ministrul Traian Igas, la dezbaterea legii, miercurea trecuta, anunta Gandul.

Ponta: Procotolul USL pe Bucuresti se va semna zilele viitoare. Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, ca in zilele urmatoare va fi semnat protocolul Uniunii Social Liberale (USL) la nivelul organizatiilor PSD si Alianta de Centru-Dreapta Bucuresti. Ponta a evitat sa comenteze afirmatiile facute de presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, care a spus ca protocolul nu a fost semnat intrucat la PSD Bucuresti "nu e teren solid", referire la votul dat de trei consilieri PSD la bugetul propus de PDL. Ponta a spus ca protocolul USL pe Bucuresti se va incheia "in zilele urmatoare", cel mai probabil dupa votul din Consiliul General asupra bugetului. Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a declarat, duminica, la Europa FM, ca USL nu a fost constituita la nivelul Capitalei pentru ca nu s-a gasit la PSD "terenul solid necesar unei constructii solide", el reprosand social-democratilor votul alaturi de PDL legat de bugetul orasului, informeaza Romania Libera.

Cine coloreaza televizoarele in portocaliu? Peste aproximativ o luna PDL intra in alegeri interne, fiecare dintre cei doi candidati la sefia partidului promitand schimbari majore si reforme importante. Cu toate astea, la capitolul comunicare, PDL defileaza in continuare cu Gelu Visan, Edmond Talmacean si Calin Murg. Cei doi candidati, Vasile Blaga si Emil Boc, isi vor depune motiunile de candidatura saptamana viitoare, cel mai probabil luni, cu o zi inainte de expirarea termenului-limita. Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a spus ca lunea viitoare este data cea mai probabila la care candidatii isi vor depune oficial candidaturile dupa care vor urma dezbaterile in teritoriu, pentru ca fiecare conducator de motiune va trebui sa obtina sustinerea a cel putin 10 organizatii judetene. "Fara astfel de sustinere, motiunea nu va putea intra in dezbatere", a declarat Oltean, un sustinator al premierului Boc. Si secretarul general Vasile Blaga a indicat ziua de luni ca ziua pe care comisia de organizare a alegerilor ar prefera-o pentru depunerea candidaturilor, scrie Puterea.

In editorialul "In pat cu Boc, Basescu si Udrea", Calin Hera scrie: "Nu stiu cum dorm noaptea Emil Boc, Traian Basescu si Elena Udrea, cei trei stalpi ai puterii actuale, dar ultimul sondaj de opinie adevarat (CURS, la comanda cotidianul.ro) descrie, stiintific, o societate lipsita de speranta, dominata de neincredere si aflata intr-o buimaceala ideologica de speriat. Nu e un secret pentru nimeni: situatia in care se afla Romania, azi, e aproape de dezastru. In afara de faptul ca ne lamentam mereu, noi nici macar nu mai credem ca ne poate fi bine. Cifrele sunt ametitoare: 88% dintre respondenti cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita (fata de 77% cati raspundeau astfel in luna in februarie, anul trecut)". Integral in EVZ.