Surpriza lui Blaga pentru Boc. Planul secret care poate schimba soarta alegerilor din PDL. Surse din PDL au declarat miercuri pentru gandul ca in partid se pregateste reconfigurarea Conventiei Nationale si triplarea numarului de delegati care vor stabili prin vot direct functiile din varful formatiunii. Initiativa ii apartine actualului secretar general al PDL, Vasile Blaga, care ii propune premierului Emil Boc reluarea discutiilor in vederea organizarii conventiei din luna mai. Fostul sef al Internelor vrea, pe de o parte, ca marea parte a primarilor si a reprezentantilor din teritoriu sa-si poata exprima in mod direct optiunea, iar pe de alta parte, sa existe garantia ca votantii vor avea cu adevarat libertatea de a alege, fara a fi influentati de sefii organizatiilor judetene, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea: PNL si PSD sa nu duca la Bruxelles "modul dambovitean de a face politica". Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, le-a cerut, miercuri, europarlamentarilor PNL si PSD sa nu aduca in Parlamentul European "modul dambovitean de a face politica", dupa ce deputati liberali si social-democrati au protestat fata de absenta ei de la Comisia de dezvoltare regionala (REGI) a Parlamentului European, in sedinta de marti. "Eu nu stiu cum se face ca din cel mai bun program operational din Romania, programul care merge cel mai bine, cu cele mai bune rezultate asa cum a spus-o chiar si domnul comisar Han ieri, la Bruxelles, am ajuns sa vorbim despre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - cel care gestioneaza acest program, in contextul nerealizarilor in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene", a spus Elena Udrea, citata deAdevarul.

Raluca Turcan: PDL trebuie sa-si recunoasca greselile. Invitata la emisiunea Dezbaterile RL, Raluca Turcan, sefa Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, spune ca Partidul Democrat Liberal trebuie sa-si recunoasca greselile si sa ia masurile necesare pentru a reveni in gratiile electoratului, pentru a-si rezolva problemele de credibilitate. Emil Boc va avea mult de munca in acest sens, considera deputatul PDL: "Misiunea lui nu va fi usoara. Partidul are nevoie de o relansare, sa-si recunoasca greselile. Abordarea va trebui sa fie unde am gresit, ce avem de facut? Ma astept ca Emil Boc sa faca acest lucru. Odata masurile guvernamentale luate, ma astept sa se concentreze pe partid si sa recapitalizeze electoratul. Trebuie sa dea impulsul promovarii acestor masuri in fata oamenilor." Integral in Romania Libera.

Campioni la traseism politic. Peste 10 la suta din actualii parlamentari, respectiv 58 de senatori si deputati, s-au "transferat" cel putin o data de la o formatiune la alta. Unii parlamentari au sfarsit prin a se intoarce in partidele de unde au plecat. Ei si-au negociat diverse avantaje politice in perspectiva alegerilor. Declansata de dorinta PDL de a-si forma o majoritate parlamentara, prin racolarea de senatori si deputati de la PSD si PNL, migratia s-a intors impotriva Puterii. Liderii Opozitiei au ripostat, la randul lor, pe doua niveluri: au primit inapoi cu bratele deschise fosti membri, si au incercat sa atraga parlamentari alesi din partea PDL, scrie Adevarul.

Drumul milioanelor de euro din PSD: Omul cu banii a plecat din partid cu tot cu "hartiile". Liderul PSD, Victor Ponta, refuza sa plateasca datoriile istorice ale PSD, in suma de peste 6 milioane de euro, despre care spune ca au fost facute de Geoana in perioada mandatului, precum si in campania electorala din 2009, pentru Cotroceni. Liderul social-democrat il "incrimineaza" si pe fostul trezorier al partidului, avocatul Aristide Roibu, aflat astazi in UNPR. Fostul trezorier al PSD raspunde ca totul "este o prostie" si ca Ponta ar trebui sa se maturizeze. Nici Geoana nu se lasa: "N-am facut datorii pentru mine", spune el, "sunt cumulate din campaniile partidului". Un audit financiar, efectuat la PSD si incheiat zilele trecute, arata ca datoria "la zi" a partidului este de 6,6 milioane de euro, scrie Gandul.

Liviu Harbuz, in carti pentru locul de deputat ramas liber dupa decesul lui Victor Surdu. Social-democratul Liviu Harbuz ar putea fi candidatul Uniunii Social Liberale pentru locul de deputat de Neamt ramas liber in urma decesului lui Victor Surdu. "Este o propunere care urmeaza sa fie trecuta prin Biroul Politic Judetean si pe care o imbratisez atat eu, cat si marea majoritate a colegilor din Biroul Politic Judetean. Am discutat cu Liviu Harbuz, iar el este hotarat sa isi asume candidatura'', a declarat Alin Antochi, presedintele PSD Neamt, citat de EVZ.

Kelemen: UDMR sprijina fara echivoc activitatea ministrului Cseke si condamna campania impotriva sa. Presedintele UDMR Kelemen Hunor transmite, prin intermediul unui comunicat de presa , sustinerea Uniunii pentru Cseke Attila si califica drept "inacceptabil si nepermis ca un politician responsabil", precum ministrul Sanatatii "sa fie compromis intr-un mod necinstit". "Uniunea Democrata Maghiara din Romania priveste cu uimire si neintelegere campania media intensa si agresiva dusa in ultimele zile impotriva ministrului sanatatii Cseke Attila. In 2009, la alcatuirea guvernului a fost evident ca nu va avea o sarcina usoara acel om politic al UDMR care isi va asuma conducerea a uneia dintre cele mai problematice dintre ministere, dar, cu toate acestea, a acceptat numirea si si-a asumat faptul ca va demara si va infaptui reforma amanata mai mult de un deceniu a sistemului sanitar din Romania. Reorganizarea spitalelor este necesara din perspectiva functionalitatii sistemului si a calitatii serviciilor medicale acordate pacientului", transmite presedintele Uniunii, citat de Romania Libera.

Blaga: Talmacean nu va mai dansa cu Blaga presedinte! Facand referire la situatia PDL-ului in sondaje, Vasile Blaga a declarat ca datul in spectacol a membrilor de partid nu este un lucru admisibil. In replica, Edmond Talmacean, a declarat ca desi il admira pe Vasile Blaga, el este semnatar al motiunii lui Theodor Paleologu pentru sefia partidului. "Daca are talente, sunt emisiuni de genul Dansez pentru tine. Sa se duca acolo. Partidul lui Talmacean te ingrozeste. Nu-l vedeti pe omul asta? Intr-o seara canta, in alta danseaza. Nu va mai dansa cu Blaga presedinte!", a spus Blaga, la intalnirea cu o parte a organizatiei PDL sector 6, informeaza Adevarul.

Cei mai incompatibili dintre pamanteni pot dormi linistiti. Rectorii-parlamentari au toate sansele sa-si incheie linistiti mandatele, in ciuda investigatiei demarata de inspectorii ANI. Contestatiile in justitie pot dura pana dupa urmatoarele alegeri. Cei patru rectori care au si mandate de parlamentari au avut la dispozitie 60 de zile pentru a alege una dintre cele doua functii, conform Legii Educatiei, intrata in vigoare la 10 februarie. Ecaterina Andronescu (PSD), Florian Popa (PSD), Nicolae Robu (PNL) si Stefan Dragulescu (PD-L) si-au pastrat ambele mandate, dupa ce Comisiile Juridice ale Parlamentului au decis ca nu exista incompatibilitate intre cele doua functii. In schimb, Agentia Nationala de Integritate nu sustine acest punct de vedere si a deschis o investigatie pentru incompatibilitate, dupa expirarea termenului prevazut de lege, scrie Romania Libera.

Vanghelie: "Citesc o carte despre cum a ajuns Obama presedinte". Marian Vanghelie a declarat ca este interesat de toti cei care conduc lumea si citeste carti despre acestia. "Acum citesc o carte despre cum a ajuns Barack Obama presedinte. Am citit doua carti si o sa mai citesc si altele", a spus Marian Vanghelie, intrebat intr-un interviu mediafax.ro ce citeste acum, dat fiind ca in urma cu doi ani spunea ca citeste "Amintiri din copilarie" de Ion Creanga. Marian Vanghelie a adaugat ca este interesat de toate personalitatile care au condus lumea. "Citesc despre toti cei care au condus lumea intr-o perioada sau alta", a spus Vanghelie, citat de EVZ.