Conducerea PDL a petrecut Floriile la manastire. Elena Udrea a postat pe pagina personala de pe Facebook fotografii din excursia la Varatec. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a postat cateva fotografii inedite pe pagina personala de pe Facebook. In acest week-end, mai multi membri din conducerea PDL - ministri si parlamentari - au facut un pelerinaj la manastirea Varatec. Fotografiile facute de Elena Udrea in autocar suprind o atmosfera relaxata. Din grupul pedelistilor fac parte: Emil Boc, Elena Udrea, Anca Boagiu, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase si Traian Igas, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Turcan le propune lui Boc, Blaga si Paleologu un pact anti-USL. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan le-a propus astazi candidatilor la sefia partidului, Emil Boc, Vasile Blaga si Toader Paleologu, incheierea unui pact vizand un mesaj comun al democrat-liberalilor de pozitionare anti-USL. "Dincolo de dezbaterea interna, legata de platformele si viziunile candidatilor la conducerea PDL, partidul trebuie sa-si consolideze pozitionarea fata de stanga PSD-PNL. Si pentru a pastra solidaritatea interna, dar si pentru a da forta unui mesaj politic al partidului in aceasta perioada de campanie interna, candidatii si echipele lor pot face un pact vizand un mesaj politic comun, care sa promoveze diferentele (atuurile) majore ale PDL fata de PSD si PNL (USL)", sustine Turcan intr-un comunicat de presa, anunta EVZ.

Antonescu: Opozitia incepe sa examineze destul de serios ideea unui boicot parlamentar. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca, daca Guvernul va amana alegerile din Baia Mare, va semnala Parlamentul European, iar USL va examina serios varianta retragerii din Parlament a opozitiei, "facand un caz european din acest subiect". Intrebat ce va face opozitia daca Guvernul va da o Hotarare de Guvern prin care sa amane alegerile pentru primaria din Baia Mare, liberalul a precizat: "Voi semnala si la Parlamentul European pentru ca, dupa parerea mea, e o chestiune care tine de Parlamentul European si incepem sa examinam destul de serios. (...) Dupa 13 asumari de raspundere, dupa legitimarea frauduloasa a UNPR cu concursul vinovat al CCR, Parlamentul a fost transformat in ceva mai putin decat Marea Adunare Nationala pe vremuri, care era mai respectata de catre forurile decidente. S-ar putea pune si problema unui boicot parlamentar, nu a unei greve, facand un caz european din asta pentru ca nu mai exista o tara in UE, in care sa se ajunga pana acolo", a precizat Antonescu, informeaza Romania Libera.

Ponta: Ce propune Basescu e praf in ochi, proiectul lui de Constitutie este al trecutului. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca proiectul de modificare a Constitutiei propus de Administratia Prezidentiala este unul "al trecutului". Ponta a afirmat ca proiectul de modificare a Constitutiei care va fi propus Parlamentului de presedintele Traian Basescu este "praf in ochi". "Ce spune Basescu nu mai intereseaza pe nimeni. Basescu reprezinta doar trecutul, iar proiectul lui este unul al trecutului. Fantomele trecutului nu ne intereseaza, asa ca Basescu poate sa propuna ce vrea el", a adaugat presedintele PSD. Ponta a mentionat ca USL a finalizat propria varianta de modificare a Constitutiei si a declansat deja consultari cu UDMR si cu grupul minoritatilor nationale, scrie Gandul.

In editorialul "Am compromis si plebiscitul asta!", Horia Ghibutiu scrie: "Hai sa nu ne chinuim pana pe 19 iunie 2011 cu plebiscitul bucurestean! A fost o tema dezbatuta exact pana cand Traian Basescu, dictatorul agendei publice, a iesit din nou in fata, coborandu-l la gradul de caporal pe Vasile Blaga si acuzandu-l de propaganda securistica pe "rostitorul" Victor Ponta. Oricum, de referendumul Capitalei s-a ales praful inainte sa se rataceasca niste cetateni de buna-credinta prin cabinele de vot si prin buletinele bizarului chestionar. In plus, la cele sapte intrebari au raspuns deja in media, toba de competenta, toti nechematii deghizati in analisti administrativi, deci aproape ca nu mai conteaza ce au de zis chiar cei chemati sa participe". Integral in EVZ.