Gabriel Oprea: "Marian Sarbu este cel mai bun pentru functia de ministru al Muncii". Gabriel Oprea, presedintele executiv al UNPR, a declarat, in urma cu putin timp, pentru gandul, ca-l sustine pe Marian Sarbu sa preia portofoliul lasat liber de Botis. "Regret ce s-a intamplat cu Ioan Nelu Botis, care a fost un profesionist, dar am sustinut intotdeauna ca Marian Sarbu, colegul meu, este cel mai bun pentru a conduce Ministerul Muncii. Sigur, decizia ii va reveni premierului". Numele lui Marian Sarbu a fost vehiculat intens in ultimii ani, cu ocazia fiecarei remanieri de Guvern, pentru preluarea acestui portofoliu. Presedintele Basescu il aprecia foarte mult inca de pe vremea cand Sarbu era membru PSD (partid care l-a trimis la Ministerul Muncii in perioada prim-ministeriatului lui Adrian Nastase), scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Blaga: "Stiam de la bun inceput ca Basescu il sustine pe Boc". Vasile Blaga a ajuns azi-dimineata, in jurul orei 10.00, la Deva, unde s-a intalnit cu membrii Consiliului Director al Organizatiei Judetene a PDL Hunedoara pentru a-si prezenta motiunea cu care candideaza la sefia PDL. Dupa intrevederea avuta cu pedelistii hunedoreni, la care presa nu a avut acces, Vasile Blaga a declarat ca nu simte "nicio apasare" din cauza declaratiilor facute cu trimitere la el de Traian Basescu, in ultimele zile. "Stiam de la inceput care este pozitia domnului presedinte, de sustinere a domnului Boc, chiar dinainte de inceperea campaniei interne. Si-am spus ca nu simt nicio apasare, nici eu, nici ceilalti colegi din grupul de sprijin vis-a-vis de acest lucru mai ales ca domnia sa ne-a fost presedinte si are dreptul la o opinie, fara nicio discutie", a declarat Blaga, citat de EVZ.

In editorialul "Basescu - Boc - Botis: o strategie electorala de succes", CTP scrie: "Pai, unde erau moralitatea si onoarea dlui Botis cand, cu buna stiinta, calca o regula bine cunoscuta, aplicata demnitarilor? L-a pocnit moralitatea cand a fost dat in fapt? Nu era mai simplu, moraliceste vorbind, sa-si tina de la bun inceput nevasta departe de cei 500.000 de euro guvernamentali si europeni? Mai spune dl Botis, utilizand codul Basescu-Boc, ca asta a fost <> - inselarea cetatenilor nu e o greseala, e un act premeditat, bine sau prost calculat. In cazul de fata, prost. De cate ori va mai trebui sa repet ca nu poate trece drept greseala o actiune care iti aduce avantaje?" Integral in Gandul.

Raluca Turcan il vede pe Boc in rolul Nemuritorului, pe Antonescu in cel de Lascarica. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan il acuza pe contracandidatul lui Emil Boc, Vasile Blaga, de lipsa de fairplay si propune un pact prin care cei trei aspiranti la sefia PDL-Boc, Blaga si Paleologu-sa isi indrepte tinta atacurilor catre "adevaratul adversar"- Opozitia. Despre Emil Boc, ea spune ca este un "Highlander" (n.r. Nemuritorul) care a supravietuit unei perioade dificile de guvernare, iar despre liderul PNL Crin Antonescu afirma ca s-a transformat in subalternul lui Ion Iliescu, amintindu-i de "parteneriatul Lascarica-Domn Semaca". Cand vine vorda despre Vasile Blaga, vicele PDL sustine ca intra in pana de inspiratie. Interviu integral in Adevarul.

Adrian Minune demisioneaza din functia de consilier local- "Am primit o scrisoare de amenintare de la un politician important: Bai hartistule - cu h ..." Cantaretul de manele, cunoscut sub numele de Adrian Minune, si-a dat demisia din functia de consilier local al comunei Stefanesti, Ilfov, dupa ce a primit o scrisoare de amenintare de la un "politician important". Adrian Simionescu, alias Adrian Minune, si-a anuntat demisia in cadrul unei conferinte de presa la care a vorbit alaturi de avocatul sau. Cantaretul sustine ca a primit o citatie la tribunal, insotita de o carte postala. Barbatul a citit de pe spatele cartii postale amenintarea care i s-a adus. "Bai hartistule - cu h - iti dau un sfat popular - vezi ca te paste Transnistria pentru minciuni la Tribunal, e pacat de toata averea ta si a familiei tale, o sa ramai pe drumuri", a citit Simionescu. Integral in Gandul.

In editorialul "Bietul Boc! Basescu l-a condamnat sa fie presedintele PDL", Mircea Marian scrie: "Povestea aceasta arata ca pe Emil Boc nu-l intereseaza atat de mult pe cat am crede postul de presedinte al PDL. Ceea ce vrea el este sa ramana sef la Palatul Victoria, iar in guvernul sau sa fie cat mai multi cei care, pe de-o parte, ii sunt apropiati, iar pe de alta parte ii sunt inferiori din punct de vedere intelectual, pentru ca nu cumva vreunul dintre ministri sa creasca prea mult si sa inceapa sa viseze la conducerea guvernului. Botis, la fel ca si toti cei ajunsi in executiv dupa ultimele remanieri - Ariton, Igas, Vreme sau Ialomitianu - indeplinea ambele conditii". Integral in EVZ.

Cum incurca PDL desemnarea unui inlocuitor pentru Botis. Premierul Emil Boc trebuie sa gaseasca o varianta astfel incat sa nu-si pericliteze sansele pe 14 mai. Dupa ce Ioan Botis a fost convins sa demisioneze de la Ministerul Muncii, premierul Emil Boc a capatat o noua problema: gasirea unui inlocuitor. Desi exista deja o lista de posibili ministri, razboiul din PDL ar putea duce la amanarea luarii unei decizii. Dupa o discutie cu presedintele Traian Basescu si o noua intrevedere cu premierul Emil Boc, Ioan Botis a acceptat sa-si prezinte demisia din fruntea Ministerului Muncii, invocand "motive de onoare". Imediat s-a pus in miscare masinaria politica si s-a intocmit o lista cu posibili inlocuitori. Numai ca aproape toate variantele implica unele probleme, scrie Romania Libera.

Urare catre Blaga: "Sa ai sange in instalatie, nu ca piticu', ca ne ia dracu!" Un primar PDL, prezent la intalnirea de miercuri cu secretarul general al partidului, Vasile Blaga, i-a facut acestuia, la plecare, in timp ce ii strangea mana, o urare mai neobisnuita. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a aflat, miercuri, in campanie in judetul Hunedoara, iar intalnirea cu membrii PDL s-a desfasurat cu usile inchise, presa neavand acces la discutii. La iesirea de la aceste discutii, primarul comunei hunedorene Romos, Mircea Patranjan (PDL), i-a spus lui Blaga: "Sa ai sange in instalatie, nu ca piticu', ca ne ia dracu!". Remarca primarului a fost primita cu zambete de cei din jur, insa Vasile Blaga a replicat: "Nu-i voie! Nu-i voie! (...) Nu-i voie sa vorbim asa de colegi". Integral in Adevarul.

Marius Oprea despre Crin Antonescu: "Cand toata lumea spune ca esti destept si frumos, incepi sa crezi". Marius Oprea, presedintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania si membru al Partidului National Liberal, a atacat dur actuala conducere a liberalilor si "mezalianta" cu PC si PSD. Oprea a explicat ca ce se intampla acum in PNL nu mai are nici o legatura cu vechea doctrina liberala a Bratienilor, conducerea fiind acaparata de oameni care au mentalitati de tip comunist sau securist. Capriciul lui Crin Antonescu de a se vedea presedinte in urma acestui targ cu adversarii politici istorici ai PNL il va costa scump din punct de vedere electoral, scrie Romania Libera.