Elena Udrea: "Blaga e sustinut de presa moguleasca". Acuzatii dure intre liderii PDL. Elena Udrea spune ca Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc la sefia PDL, este sustinut de "presa moguleasca" si de "opozitie" in timp ce democrat-liberalii care i s-au alaturat sunt adversari ai presedintelui Traian Basescu. "Nu pot sa nu constat ca echipa lui Vasile Blaga este sustinuta de presa ostila partidului si de opozitie, in timp ce, in fiecare zi, de dimineata pana noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit tinta atacurilor acestora. Pana nu demult si Vasile Blaga si sustinatorii sai au fost membri ai Cabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern. Eu remarc inca o data ca toti detractorii lui Traian Basescu si ai celor considerati loiali acestuia sunt sustinatorii colegului meu Vasile Blaga si, acum, si ai celor de langa el. Sigur ca imi pun intrebari si incerc sa gasesc explicatii. Colegii de pe cealalta motiune au suficient de multe atuuri incat sa nu fie nevoie sa accepte "ajutorul" pe care li-l dau presa moguleasca si opozitia", sustine Elena Udrea intr-o postare pe blogul personal, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Antonescu: Excludem colaborarea si cu un PDL condus de Blaga. Emil Boc este numarul 1 al tarii in materie de "gogosi", iar colaborarea cu PDL este exclusa, chiar si in situatia in care Vasile Blaga ar fi ales sef al democrat-liberalilor, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu. De asemenea, el a raspuns unor afirmatii ale lui Vasile Blaga in ceea ce priveste adversitatea sa cu PNL si PSD. "Nici nu am spus noi altceva, si Victor Ponta, si eu, am spus mereu ca nu facem vreo deosebire fundamentala intre dnul Boc si dnul Blaga, din punct de vedere politic, ca PDL este exclus pentru noi de la orice intelegere si tratative, indiferent de cine ar castiga congresul lor. Dnul Blaga trebuie sa incerce sa o convinga pe dna Udrea eventual, de cine ii sunt adversari sau cine-i sunt prietenii, punctul nostru de vedere este clar, dnul Blaga este in aceeasi masura adversarul nostru cum este si dnul Boc, cum este si dnul Basescu", a mai declarat Crin Antonescu, citat de Romania Libera.

USL si PDL vor juca primul meci electoral important. Alegerile pentru Primaria din Baia Mare, oras cu 140.000 de locuitori, i-au mobilizat la maximum pe liderii Opozitiei si ai Puterii. Disputa este arbitrata de UDMR, care sprijina candidatul USL. 15% din populatia orasului este de etnie maghiara. Alegerile pentru Primaria orasului Baia Mare, programate pentru 8 mai, vin intr-un moment crucial pentru cele doua tabere politice. Pe de o parte, este primul test major pentru Uniunea Social-Liberala (USL) dupa formarea aliantei. Chiar daca sunt alegeri locale, USL trebuie sa dea un semnal ca poate atinge procentele de peste 50% cu care este creditata in sondajele de opinie. De cealalta parte a baricadei, PDL foloseste alegerile locale pentru a demonstra ca partidul este mult peste cota de 15% din sondaje. Din acest motiv, PDL a investit masiv in oferirea de cadouri electorale la toate alegerile partiale din plan local, scrie Adevarul.

Flutur: "Noul ministru al muncii, nominalizat dupa alegerile din PDL". Nominalizarea pentru portofoliul Muncii se va face in prima sedinta a Biroului Permanent National ales dupa Conventia Nationala a PDL din 14-15 mai, a declarat, luni, la finalul sedintei BPN, vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur. Decizia a fost luata in urma discutiilor purtate in cadrul BPN al PDL, a precizat Gheorghe Flutur. "Pozitia noastra este ca nominalizarea la Ministerul Muncii se va face in prima sedinta a Biroului Permanent National ales dupa Conventia din 14-15 mai. Nu a existat un vot in acest sens, a fost o discutie in cadrul BPN. Dupa data de 15 mai se va desemna ministrul Muncii", a declarat Gheorghe Flutur, citat de EVZ.

Paleologu: Imi pare rau ca exista intepaturi intre colegii din PDL. Deputatul Theodor Paleologu, candidat la presedintia democrat-liberalilor, a declarat ca regreta ca, in partid, colegii "s-au intepat intre ei", in ultima perioada. Paleologu a spus ca, in deplasarile sale in filialele PDL, in timpul campaniei interne, a intalnit multa simpatie in ceea ce-l priveste si "un dialog foarte sustinut consistent si extrem de dinamic". Intrebat daca i se par normale "intepaturile" din campanie dintre colegii sai din partid, Paleologu a raspuns: "Normale, da, dar imi pare rau ca se produc. Incerc sa le domolesc pe cat posibil si sper ca o sa scada intensitatea lor", scrie Romania Libera.

Grecia, destinatia de sezon a deputatilor. Parlamentarii Cezar Preda (PDL) si Relu Fenechiu (PNL) vor avea parte la inceputul lunii iunie de un minisejur in insula Corfu, cu ocazia lucrarilor Comisiei pentru refugiati a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Tot in Grecia vor pleca si parlamentarii din grupul de rugaciune, care se vor duce insa pe propria cheltuiala la Muntele Athos. Cezar Preda si Relu Fenechiu nu vor scoate bani din propriul buzunar pentru deplasarea in insula Corfu, deoarece cheltuielile aferente, adica transportul, cazarea si diurna, vor fi suportate din bugetul Camerei Deputatilor. De aceleasi facilitati va beneficia si Nadia Ionescu, secretara delegatiei Parlamentului Romaniei la APCE, care ii va insoti pe cei doi deputati. Potrivit programului aprobat de conducerea Camerei, plecarea spre Corfu va avea loc pe data de 31 mai, iar intoarcerea pe data de 3 iunie, scrie Adevarul.

Flutur, intrebat despre atacuri ale lui Berceanu la Udrea: "Vor inceta, nu sunt atacuri neaparat". Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, intrebat despre atacuri ale lui Radu Berceanu la adresa Elenei Udrea, ca in PDL exista pareri diferite despre anumite probleme, dar a apreciat ca "adrenalina" trebuie folosita "in lupta cu adversarii modernizarii statului". Intrebat cum comenteaza unele atacuri din PDL, cum ar fi cele ale lui Radu Berceanu la adresa Elenei Udrea, Flutur a raspuns: "Sunt convins, eu nu le numesc atacuri neaparat, sunt pareri diferite despre anumite probleme". El s-a aratat convins ca aceste atacuri vor inceta. "Sigur ca vor inceta, pentru ca adrenalina trebuie sa o folosim in perioada urmatoare in lupta cu adversarii nostri, cu adversarii modernizarii statului roman", a precizat Flutur, citat de Gandul.