Dragnea se ascunde dupa fusta secretarei ca sa scape de scandalul sondajelor. Incoltit de cei mai vocali dintre liderii de filiale PSD, care au contestat sondajele impuse, Liviu Dragnea, secretarul general al partidului, a dat inapoi. In consecinta, se vor face sondaje doar in judetele in care PSD si PNL nu se vor intelege in privinta desemnarii candidatilor. Marian Oprisan, Dumitru Buzatu si Gheorghe Nichita, liderii filialelor Vrancea, Vaslui si Iasi, au fost trei dintre cei mai acerbi contestatari ai ideii de a desemna candidatii prin sondaje efectuate cu anumite firme impuse de la centru. Conform unei circulare interne a PSD, trimisa de Liviu Dragnea sefilor de filiale, acestia au fost informati ca sunt obligati sa faca sondaje doar prin doua firme stabilite de conducerea centrala. Mai mult, filialele erau amenintate ca, daca nu vor face sondajele in aceste conditii, vor pierde dreptul de a desemna candidatii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Antonescu: Basescu nu are incredere in nimeni; problema e ca nimeni nu are incredere in Basescu. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marti, comentand faptul ca Traian Basescu a spus ca si-a pierdut increderea in politicieni, ca seful statului este primul politician al tarii si ca acesta nu are incredere in nimeni in general, ceea ce denota, potrivit liberalului, o problema psihologica, informeaza Mediafax. "Aceasta veche tactica, si poate inca rentabila, de autosustragere din mediul pe care il reprezinti la varf, a domnului Basescu e binecunoscuta. Domnul Basescu este primul politician al tarii. Sa fie car: nu e un observator din partea UE, din partea planetei Marte, din partea societatii civile. Este primul politician al tarii si, la un om care descopera ce se intampla in companiile cu capital de stat si ce fac acolo oamenii pe care nu stiu, i-oi fi pus eu, i-o fi pus Ponta, i-o fi pus Zoe Petre, nu avem ce sa mai comentam", a spus Antonescu, anunta Romania Libera.

Analiza USL: Boc sau Blaga? Cu cine voteaza opozitia la alegerile din PDL. Reprezentantii opozitiei urmaresc campania din PDL cu real interes si cantaresc pragmatic sansele viitoare ale democratilor in functie de invingator. Surse din USL au declarat pentru gandul ca analiza USL da cele mai mari sanse de reusita lui Emil Boc, varianta care convine, de altfel, cel mai mult opozitiei. "El este calul de bataie si este evident ca ne convine sa ramana, in continuare, presedinte. Nici ai lui - marea majoritate - nu-l mai vor, iar realegerea sa, sub presiunea Cotroceniului, va crea o nemultumire si mai mare in partid", sustin sursele amintite. Acestea mai spun ca strategia sustinatorilor lui Emil Boc, de decredibilizare a lui Blaga, prin asocierea imaginii sale cu cea a mogulilor si a liderilor opozitiei, a fost total gresita. "Insistenta pe o idee de genul "opozitiei i-ar conveni sa iasa Blaga, pentru ca Boc le incurca socotelile", se va intoarce ca un bumerang impotriva lor", informeaza Gandul.

Scandalul Severin creeaza dispute aprinse in UE/ Bugetele pentru lobby puse la vedere. In timp ce euroalesii discuta noile reguli pentru lobbyisti, grupurile de interese reclama faptul ca accesul conditionat la europarlamentari e un atac la democratie. Militantii pentru transparenta pluseaza si cer ca firmele sa specifice clar ce sume de bani investesc in activitatea de lobby. Un registru al lobbyistilor pentru Comisia Europeana si Parlamentul European e o "idee mai buna" fata de regulile existente acum, sustin grupurile care militeaza pentru transparenta la Bruxelles, scrie Adevarul.

Paleologu: "Crin crede ca joaca un rol istoric, dar e un naufragiu pentru PNL". Deputatul PDL Theodor Paleologu, candidat la sefia PDL in alegerile care vor avea loc la acest sfarsit de saptamana, spune ca strategia sa politica se bazeaza pe recastigarea electoratului liberal, pe care PNL sub conducerea lui Crin Antonescu l-a pierdut. In emisiunea "Dezbaterile Rl", moderata de Sabina Fati si care va fi difuzata miercuri pe romanialibera.ro, de la ora 13.00, Paleologu a mai spus ca, daca va conduce PDL, isi doreste o alianta cu PNL dupa alegerile din 2012. Pe de alta parte, Paleologu recunoaste ca alianta USL a luat fata PDL in orasele mari, asa cum s-a vazut la Baia Mare, ceea ce este foarte periculos pentru PDL, anunta Romania Libera.