Elena Udrea: "Boc a scos Romania din recesiune". Cu o zi inainte de Conventia Nationala a PDL, in cadrul careia va fi ales noul lider al Partidului Democrat Liberal, Elena Udrea lauda, in ultimul comentariu postat pe blogul sau, masurile de austeritate adoptate de Emil Boc, datorita carora, spune ea, Romania a iesit din recesiune. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului face referire la datele publicate de Institutul National de Statistica, potrivit carora economia Romaniei a iesit din recesiune, dupa doi ani de criza economica, Produsul Intern Brut inregistrand cresteri doua trimestre consecutive. "Emil Boc este premierul care a scos Romania din recesiune. Sunt convinsa ca de numele sau va fi legata si iesirea din criza, dar si recapatarea increderii in partid. Emil Boc este cel care ne-a motivat sa mergem inainte, chiar atunci cand lucrurile pareau a fi intunecate. Este cel care ne-a spus mereu ca vom iesi la liman", scrie pe blog Elena Udrea, aflata printre sustinatorii lui Emil Boc la Conventia PDL. Integral in Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Berca: Doresc sa nu se mai vorbeasca de "sangele albastru" din PDL. Seful PDL Bacau, Gabriel Berca, care vizeaza un post de vicepresedinte in echipa lui Emil Boc, sustine ca "dansurile politice" nu vor putea sa-i readuca pe democrat-liberali in topul politic. Mai mult, Berca spune ca PDL-istii ar trebui sa nu mai vorbeasca de "sangele albastru" de democrat, acuzandu-i pe greii partidului ca s-au "autoprotejat pentru a-si mentine imaginea". Potrivit lui Berca, doar prezenta unor oameni din generatia 35-45 de ani, necompromisi prin actiune ori discurs, in Biroul National al PDL va permite reinventarea credibilitatii partidului ''pierduta pe nedrept, din cauza masurilor anticriza luate de Guvern'. Integral in EVZ.

Lazaroiu: Multi parlamentari vor pleca daca PDL nu creste la 25%. Democrat-liberalii se vor confrunta cu un val de migratie puternic, in cazul in care partidul nu va reusi sa creasca la 25% pana in toamna, potrivit fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu. "In sondaje partidul sta prost, exista chiar parlamentari care isi cauta salvarea individuala", a spus Lazaroiu, intr-un interviu pentru realitatea.net, precizand ca in acest moment PDL se situeaza undeva la 18-20% in preferintele electoratului. Fostul consilier prezidential a mai sustinut ca nu exista riscul de scindare al PDL. In ceea ce priveste alegerile din PDL, Lazaroiu a apreciat ca Emil Boc va castiga scrutinul, argumentand ca Vasile Blaga nu este "potrivit" pentru o functie de conducere la acest nivel, scrie Adevarul.

Ponta il ataca pe Viktor Orban. Ambasada Ungariei reactioneaza. Dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca Traian Basescu si premierul Ungariei, Viktor Orban, au in comun valori "bolsevice, fasciste sau naziste", reprezentantii Budapestei in Romania au reactionat."Ambasada Republicii Ungare la Bucuresti a aflat cu indignare din agentiile de stiri de discursul lui Victor Ponta din Pitesti, 11. Mai 2011. Aceste comunicari ataca cu calomnii nefondate, si calificari extrem de dure si insultatoare pe prim-ministrulal UngarieiViktor Orban, de asemenea si presedinte curent al Consiliului Uniunii Europene. Este de la sine inteles ca respingem categoric aceste afirmatii, care nu sunt acceptabile nici prin continutul nici prin stilul lor, si nu corespund relatiilor europene intre tari vecine. Observam cu regret ca Victor Ponta vrea sa implice din nou pe prim-ministrul Ungariei in politica interna romaneasca, folosind si calomnii nefondate. Daca acest lucru va continua, toata lumea va avea numai pagube", se arata intr-un comunicat al ambasadei, preluat de EVZ.

Funeriu: La Conventie vor castiga sufletul si ratiunea PDL, adica Emil Boc. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, intr-un interviu, ca la alegerile pentru functia de presedinte al partidului, care vor avea loc la Conventia din acest sfarsit de saptamana, va castiga "sufletul si ratiunea PDL", adica Emil Boc. Intrebat cine va castiga functia de presedinte al PDL, Daniel Funeriu a raspuns: "Va castiga sufletul si ratiunea PDL, adica Emil Boc". El a mai spus ca importanta este echipa care va conduce partidul, precizand ca grupul care il are in frunte pe Emil Boc a demonstrat ca poate conduce in interesul tarii si al formatiunii. Daniel Funeriu a tinut sa dea asigurari ca nu exista niciun blat intre cei trei candidati la functia suprema in PDL si ca niciunul dintre acestia nu se va retrage din cursa, scrie Gandul.

In editorialul "PDL intra pe mainile incasatorului, sergentului, boemului?", Indira Crasnea scrie: "Prezentul detinator, Emil Boc, evolueaza cam pierdut, desi cu o aparenta de energie, intre liniile sale, fiind aproape limpede ca haina care i se potriveste este cea a <>, nu a politicianului cu oarece amplitudine. Si totusi, Boc a fost candva un parlamentar mai mult decat promitator, insa abilitatile si flexibilitatea i s-au pierdut pe drum, alungate de o rigiditate care a inflorit exponential. Atitudine care l-a facut sa impuna in spatiul public imaginea executantului perfect. Insotita de o <> otelita, capabila sa indure, sa indure, sa indure... Din aceasta perspectiva, prim-ministrul l-a detronat la pas pe Mircea Geoana si s-a incoronat drept incasatorul <> al politicii romanesti. Acest profil se poate intregi cu aparenta inexistenta a simtului revoltei. Neindoielnic ca omul Emil are revolte interioare, dar vuietul lor este auzit doar de sine si feluritele razvratiri sunt dresate printr-o gandire stoica". Integral in Gandul.

Raluca Turcan: Iesirea din recesiune nu inseamna dezlegarea sacului cu populisme. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, ca datele INS confirma faptul ca reformele Guvernului "au pus Romania pe un drum corect" si a apreciat ca iesirea din recesiune "nu inseamna dezlegarea sacului cu populisme", potrivit Mediafax. "Datele INS confirma ca reformele Guvernului au pus Romania pe un drum corect. Conditiile pentru pastrarea acestui drum sunt prudenta si cumpatarea. In niciun caz iesirea din recesiune nu inseamna dezlegarea sacului cu populisme", a precizat Raluca Turcan. Ea a aratat ca echilibrul economic "fragil" pe care Romania il are trebuie "sa fie consolidat, pentru ca doar asa vor fi consolidate sansele pentru cresterea treptata a veniturilor romanilor". "Calea sigura pentru cresterea salariilor si pensiilor este mentinerea politicii de cumpatare privind cresterea salariilor si pensiilor. Nu exista minuni, ci doar pasi treptati pe un drum corect, tocmai pentru ca eforturile de pana acum sa aiba o finalitate pozitiva", a mentionat Turcan, citata de Romania Libera.

In editorialul "Boc: demisia!", Dan Cristian Turturica scrie: "Alegerea lui Vasile Blaga ca presedinte al PDL i-ar multumi in primul rand pe sustinatorii USL, spun sondajele. Acest adevar, devenit evident cu mult inaintea cercetarilor sociologice, se impleteste cu un altul. Un PDL condus de Vasile Blaga nu ar putea lua sub nici o forma mai mult de 25% in alegerile de anul viitor si de nicicand. 25% este scorul maxim pe care masinaria de partid a primarilor portocalii, bine strunita de "caporal", l-ar putea atinge cu metodele bine cunoscute, patentate in anii de glorie ai FSN-ului. La mai mult de atat, insa, un PDL condus de Vasile Blaga nu are cum sa spere". Integral in Romania Libera.