Boureanu crede ca o demisie a premierului va aduce un plus de imagine PDL. Deputatul PDL Cristian Boureanu considera ca o schimbare a premierului ar "da vigoare" PDL, insa indiferent de decizia de a pleca sau a ramane aceasta trebuie luata rapid. "Cred ca Emil Boc trebuie sa vina cu ceva nou, pentru a da vigoarePDL. (...) O schimbare la guvern s-ar putea sa genereze in timp ceea ce nu a reusit sa genereze schimbarea asteptata la partid, deci sa genereze o speranta si un plus de imagine pozitiva asupra partidului, bazat pe rezultatele economice obtinute la Guvern. Depinde foarte mult de Emil Boc. Decizia trebuie luata extrem de repede si extrem de ferm intr-o directie sau in cealalta", a declarat astazi Boureanu, citat de EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce spun analistii despre soarta PDL si a premierului Boc dupa Congres. Analistul politic Cristian Parvulescu anticipeaza ca, dupa realegerea lui Emil Boc in fruntea partidului, PDL va ramane la guvernare si nu se va scinda. In opinia sa, o eventuala schimbare a lui Emil Boc din fotoliul de premier se va produce "nu foarte repede" deoarece democrat-liberalii se tem ca nu vor putea aduna voturile necesare pentru a trece prin Parlament noul prim-ministru. Cristian Parvulescu, presedintele Pro Democratia, a explicat pentru "Adevarul" ca o consecinta a mentinerii lui Boc la sefia PDL ar putea fi plecarea unor oameni din partid. "Nu se va rupe, dar vor fi unele pierderi. PDL va incerca insa sa se stabilizeze, dar batalia va fi in continuare condusa de la Cotroceni", a detaliat analistul, citat de Adevarul.

Baconschi: Voi continua sa ma lupt pentru dreptul constitutional al diasporei de a-si exprima optiunea electorala. Ministrul de externe Teodor Baconschi a declarat, intr-un comunicat remis romanialibera.ro, ca va continua sa "se lupte" pentru votul prin corespondenta, care permite diasporei sa-si exprime optiunea electorala, reparand, astfel, "o mare nedreptate". "Proiectul de lege privind votul prin corespondenta repara o mare nedreptate, oferind pentru prima data sanse egale tuturor conationalilor nostri de a vota in alegeri, indiferent de localitatea de resedinta din strainatate, fara a mai implica cheltuieli de deplasare si timpi de asteptare la sectiile de votare organizate in strainatate", a spus Baconschi, citat de Romania Libera.

Senatul plateste deplasarea senatorului Campanu la un turneu de tenis in Croatia. Acesta a cerut decontarea cheltuielilor, inspirat de deputatii fotbalisti. Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, acoperirea cheltuielilor pentru participarea senatorului Liviu Campanu (UNPR) la un turneu de tenis intre parlamentarii europeni, in Croatia. Suma aprobata de Senat este de 244 euro plus 1300 lei, acoperind patru nopti de cazare si costul deplasarii la Makarska, Croatia, cu masina personala a senatorului. Campanu urmeaza sa participe la turneul de tenis din Croatia in perioada 8-12 iunie, la invitatia facuta de presedintele Parlamentului croat, Luka Bebic, scrie Gandul.

Victor Ponta, vizita in China. Presedintele PSD participa la Forumul economic China-Uniunea Europeana.Victor Ponta incepe azi o vizita in China, unde va participa la cea de a doua editie a Forumului China-Europa, desfasurat la Beijing, se arata intr-un comunicat de presa al PSD. Potrivit aceleiasi surse, Victor Ponta va sustine o prezentare axata pe dezvoltarea durabila, detaliind planurile aferente Strategiei Europa 2020 si identificand oportunitatile colaborarii UE-China din aceasta perspectiva, scrie EVZ.

Berceanu: "Voinescu s-a ascuns sub fustele Robertei si a facut un lucru urat!" Senatorul democrat-liberal Radu Berceanu l-a atacat dur pe noul vicepresedinte al PDL, Sever Voinescu, plecand de la scandalul Legii pensiilor, in centrul caruia s-a aflat sefa Camerei Deputatilor, acuzata de frauda. "Marele intelectual Sever Voinescu - spre deosebire de noi care am fi ingineri- mai bine era barbat politic si recunostea ca secretarul Camerei Deputatilor este cel care numara voturile. Domnul vicepresedinte insa s-a ascuns sub fustele Robertei Anastase si a facut un lucru urat. Dar a fost premiat", a declarat Radu Berceanu, facand referire la functia de vicepresedinte, cu care Voinescu a fost "rasplatit" la Conventie, scrie Adevarul.

Cezar Preda: Ma simt foarte bine fara functie in partid - ce, toata lumea s-a nascut cu functie? Liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, luni, pentru Mediafax ca se simte foarte bine fara functie in partid, precizand, totodata, ca "cei care au valoare" vor fi cei care vor castiga alegerile in 2012. El a mentionat ca faptul ca mai este factor de decizie la varful PDL nu reprezinta o problema. "Ma simt foarte bine. Credeti ca functia face omul, valoarea omului depaseste orice functie. Eu trebuie sa fiu cum vor buzoienii. Dar, nu cred ca o functie, mai ales daca e una care nu-ti confera puteri extraordinare, e vreo problema daca o ai sau nu o ai. Ce, toata lumea s-a nascut cu functie? Daca nu avem functie nu suntem oameni de care PDL sa nu aiba nevoie, ba suntem oameni, de care partidul are mare nevoie. Noi nu am dezamagit", a spus Cezar Preda, citat de Gandul.

Guvernul aloca peste sase milioane lei pentru unitati sociale in principal din judete conduse de PDL. Guvernul a alocat peste sase milioane lei pentru constructia, reparatia si amenajarea unor unitati de asistenta sociala infiintate in principal de consilii judetene conduse de PDL, pe lista beneficiarilor fiind si o fundatie din orasul Voluntari, condus de primar UNPR, potrivit Mediafax. Pe lista unitatilor de asistenta sociala care au fost primit finantare au fost incluse caminul pentru persoane varstnice "Sfintii Constantin si Elena" infiintat de Consiliul Judetean Caras-Severin (condus de liderul PDL Sorin Furnzaverde) cu 391.000 lei, centrul de ingrijire si asistenta Pucioasa infiintat de Consiliul Judetean Dambovita (condus de liderul PDL Florin Popescu) cu peste trei milioane lei, un camin de batrni infiintat de consiliul local al comunei Uliesti, judetul Dambovita, cu 685.000 lei, centrul de ingrijiri paleative "Sfanta Irina" infiintat de Fundatia "Sfanta Irina" din orasul Voluntari, judetul Ilfov (oras in care primar este vicepresedintele UNPR Florin Pandele) cu 366.000 lei si un camin de batrani infiintat de consiliul local al comunei Agapia, judetul Neamt, cu 1,59 milioane lei, scrie Romania Libera.

Crin Antonescu: "E problema lui Patriciu sa-si scuture de pe haine lazaroii". Dupa ce Sebastian Lazaroiu a declarat intr-un interviu pentru EVZ ca Dinu Patriciu va avea grija ca PNL sa nu alunece spre socialism, liderul PNL Crin Antonescu l-a comparat pe fostul consilier prezidential cu o omida. "E problema lui Patriciu sa-si scuture de pe haine lazaroii. Ca nu are nicio vina, mai cad ca omidele. Stiti cum e, nu esti vinovat. Iti pateaza costumul, dar trebuie sa te speli", a spus Antonescu, comentand astfel declaratiile fostului consilier prezidential care este de parere ca Dinu Patriciu va avea grija ca PNL sa nu mearga spre socialism si ca e nevoie sa cada un singur cap ca acest lucru sa nu se intample, scrie EVZ.

Berceanu: Nu sunt de acord cu numirea unui premier tehnocrat, dar banuiesc ca nu ma intreaba nimeni. Senatorul PDL Radu Berceanu s-a declarat, luni, impotriva numirii unui prim-ministru tehnocrat in cazul in care premierul Emil Boc isi va da demisia din functie, mentionand insa ca va vota asa cum decide partidul. Intrebat daca ar fi de acord cu numirea unui prim-ministru tehnocrat, el a raspuns: "Personal nu, dar banuiesc ca nu ma intreaba nimeni". Berceanu a adaugat ca va vota asa cum decide partidul. "Daca ma intreaba cineva, eu nu cred si nu agreez varianta acesta, pentru ca premierii tehnocrati au o detasare care face ca lucrurile bune sa se acumuleze la ei, iar lucrurile proaste sa se acumuleze la partidul sau coalitia care ii pune acolo. Cand tot ceea ce sunt rezultate ale acestor doi ani si jumatate de pierdere de electorat si simpatie (...) va incepe sa dea roade, atunci, hop, tocmai apare un tehnocrat, calare pe un pat alb, Fat Frumos", a spus senatorul democrat-liberal, citat de Gandul.