Cum a incins fosta consiliera a lui Boc, Cynthia Curt, imaginatia pesedistilor - ce-i pregateste la Barcelona deputatul PSD Cristian Rizea. PSD Diaspora va organiza, in perioada urmatoare, un miting de protest in fata Consulatului general din Barcelona pentru a-si exprima dezaprobarea fata de numirea Cynthiei Curt in calitatea de consul si pentru a-i solicita premierului Emil Boc destituirea acesteia. "Anunt ca organizatia PSD din Spania, PSD din Diaspora, va organiza cat de curand un miting de protest in fata Consulatului general din Barcelona privind numirea doamnei Cynthia Curt si i-am solicitat premierului si azi revenirea asupra deciziei de numire si demiterea doamnei Curt din aceasta pozitie destul de importanta pentru romanii care traiesc la Barcelona", a declarat, marti, presedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Solutia Puterii: "Emil Boc - trei in unu". Premierul Emil Boc (foto) a ramas, dupa alegerile interne de la sfarsitul saptamanii trecute, cu toate cele trei "fotolii": presedintia partidului, sefia Guvernului si cea a Ministerului Muncii. Desi, dupa castigarea luptei cu Vasile Blaga pentru presedintia PDL, chiar si cei care l-au sustinut vorbeau despre oportunitatea schimbarii sale de la Palatul Victoria, scenariul fiind abandonat pe parcurs. Chestionat in legatura cu posibilitatea de a se retrage de la conducerea Guvernului, Boc a refuzat sa precizeze concret daca ar putea lua o astfel de decizie, declarand ca nu doreste sa intre in "jocul presei" pe aceasta tema, dar si ca un partid poate fi condus si prin delegare de atributii. "Romania are acum un guvern, iar acesta are un prim-ministru si ne comportam ca atare. Nu intru in jocul presei pe aceasta tema. Este mult de muncit in partid, dar un partid se conduce si prin institutia delegarii", a spus Boc la postul public de televiziune, anunta Adevarul.

Berceanu: Va fi interesant ce se va intampla cu PDL sub actuala echipa de conducere. Dupa ce Emil Boc a castigat un nou mandat la sefia PDL, Radu Berceanu, unul dintre sustinatorii lui Vasile Blaga, a marturisit astazi ca ar putea spune multe despre partid, dar nu o face pentru a nu crea probleme noii echipe. Este, practic, prima declaratie taioasa, care arata ca alegerile de saptamana trecuta din PDL au lasat urme. "O sa fie interesant de urmarit ce se va intampla cu PDL sub actuala echipa de conducere. Imi vine sa va spun tot felul de lucruri, dar este partidul meu si nu vreau sa spun lucruri care sa ii dauneze in vreun fel. Incerc sa fac numai lucruri care sa ii ajute, cum ar fi si sondajul, chiar daca unora nu le place, pentru ca mi-au si spus: 'Ce domne, faci sondaje?' Credeam ca am ajutat pe cineva, pentru ca nu am raspuns eu la sondajul ala, ci 1.300 de platitori de taxe si impozite, potentiali votanti. Ce este acolo nu imi apartine si de facut nu l-am facut eu, l-a facut CSOP", a spus Berceanu, la Craiova, intr-o conferinta de presa, informeaza EVZ.

Deputatul Clement Negrut a anuntat in plenul Camerei ca a revenit in grupul PDL. Clement Negrut a aratat ca a participat la Conventia Nationala a PDL, care s-a desfasurat sambata si duminica si a fost sustinator al lui Vasile Blaga in cursa pentru presedintia PDL. Deputatul de Alba, care si-a dat demisia din PDL in luna februarie, si-a anuntat, in 6 mai, reinscrierea in partid. Clement Negrut, care a fost prim-vicepresedinte al PDL Alba, a mentionat atunci ca a facut acest gest deoarece considera ca activitatea sa politica in partid trebuie dusa la bun sfarsit si ca a luat aceasta decizie deoarece in ultima perioada s-au schimbat multe in interiorul partidului, dovada fiind si competitia interna aflata la acel moment in desfasurare in PDL, scrie Gandul.

Vanghelie, profanator si mincinos. Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 va trimite in instanta dosarul penal intocmit lui Marian Vanghelie si acolitilor sai pentru mai multe capete de acuzare in dosarul "Cavoul Lahovary": abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, asociere pentru savarsirea de infractiuni, fals in inscrisuri sub semnatura privata si distrugerea in forma calificata. In iunie anul trecut, "Adevarul" arata cum Marian Vanghelie (43 de ani), primarul sectorului 5, isi ingropase abuziv bunicul matern, Constantin Niculae (1922-2008), si inca o ruda, Liliana Bojan (1954-2008), in capela unde odihnea generalul erou Iacob Lahovary (1846-1907), un militar si un diplomat roman care, la sfarsitul secolului al XIX-lea, a schimbat cursul istoriei Europei, anunta Adevarul.