Cum poate redeveni Patriciu prietenul lui Antonescu. Conflictul deschis dintre Dinu Patriciu si Crin Antonescu, din ce in ce mai evident in ultimul an, s-ar putea stinge daca afaceristul isi reevalueaza pozitia fata de Traian Basescu. Concret, daca Patriciu ar accepta obiectivul actualei conduceri a PNL, izolarea politica a sefului statului, ostilitatile dintre el si Antonescu ar putea lua sfarsit. Semnalul a fost dat chiar de omul de comunicare al liderului PNL, Dan Mihalache. Intr-un interviu pentru Romania Libera, el explica practic cum ar deveni Dinu Patriciu compatibil cu actuala conducere a PNL. "Dinu Patriciu va realiza si el ca in momentul de fata nuantele politice sunt mai putin importante si ca obiectivul fundamental este inlaturarea regimului Basescu", sustine Mihalache. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea suplimenteaza bugetele primariilor prin sms. Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, care este si vicepresedinte al PDL, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Turismului, Elena Udrea, l-a anuntat, prin SMS, ca a suplimentat substantial fondurile pentru infrastructura din judet, informeaza Mediafax. Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a spus ca fondurile din Programul National pentru Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI) din judet au fost suplimentate cu 20-30 la suta. "Ii multumesc doamnei Udrea ca mi-a suplimentat fondurile la PNDI, am si pastrat SMS-ul cum am reusit sa maresc, dupa o discutie prietenoasa, sumele alocate pentru judetul Mures", a spus Florea, citat de Romania Libera.

Kelemen Hunor: Supararile noastre sunt mari, dar nu ne indoim de premier. Proiectul deputatului Micea Giurgiu privind predarea istoriei si geografiei in limba romana nu are sanse sa treaca de Senat in opinia presedintelui UDMR, Kelemen Hunor. "O defectiune poate fi reparata daca ai nostri colegi de la Senat sunt coerenti si seriosi. Supararile noastre nu sunt mai mici, dar nu avem motive sa ne indoim de cuvantul premierului, care ne-a asiguart ca proiectul va fi blocat la Senat", a declarat pentru Adevarul ministrul Culturii.

Cum il vede Berceanu pe Boc in versuri. Poezia care i-a amuzat pe senatorii pedelisti. Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, i-a amuzat pe colegii sai senatori, descriind in versuri soarta lui Emil Boc dupa congresul de sambata. Intrebat de catre colegii sai parlamentari ce parere are despre zvonurile remanierii guvernului, Berceanu le-a raspuns: "Unii il vad terminat/ Altii vor un tehnocrat/ Majoritatea l-a votat/ Dar decizia e la Palat". Integral in Gandul.

Mircia Giurgiu: Propunerea privind eliminarea predarii istoriei si geografiei in limba maghiara va trece de Senat. Mircia Giurgiu, deputatul de Cluj aproape exclus din PDL, dupa cum singur se recomanda, a declarat pentru evz.ro ca va face lobby pe langa senatori pentru ca legea privind predarea geografiei si istoriei in limba romana sa treaca si de aceasta camera a Parlamentului si sa devina obligatorie in invatamantul romanesc. Mircia Giurgiu a propus printr-un amendament modificarea Legii Invatamantului si anume ca elevii maghiari si de alte nationalitati sa nu mai invete geografia si istoria Romaniei in limba materna, scrie EVZ.

Igas: L-am numit pe Fatuloiu la Roma datorita experientei. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, miercuri, ca l-a numit pe chestorul Dan Fatuloiu in functia de atasat pe afaceri interne la Roma, avand in vedere experienta pe care acesta a acumulat-o intr-o misiune anterioara la New York, scrie Agerpres. "Dan Fatuloiu, de la schimbarea din functia de secretar de stat, a fost pus la dispozitia Ministerului. Am luat decizia sa il numesc atasat de interne la Roma, tinand cont de experienta pe care domnia sa a avut-o nu cu mult timp in urma, fiind intr-o misiune la New York. Am luat decizia cea mai corecta din toate punctele de vedere si cred ca nu vor fi probleme in ceea ce priveste modul de a reprezenta Ministerul de Interne la Roma", a spus Traian Igas, in cadrul unei conferinte de presa. Integral in Romania Libera.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea vrea sa candideze la Primaria Craiovei. Social-democratul, care este parlamentar de Dolj, va comanda un sondaj de opinie care sa evalueze sansele pe care le are in lupta pentru Banie. Valeriu Zgonea a declarat pentru Adevarul ca nu vrea sa ia o decizie definitiva cu privire la intrarea in competitia pentru Primaria Craiovei inainte de a vedea cu ce sanse de castig il crediteaza sondajul de opinie. Pana in momentul de fata, alti trei candidati au anuntat ca vor sa recastige Primaria Baniei pentru PSD. Este vorba despre senatorul PSD Olguta Vasilescu, presedintele PSD Craiova, Mihai Fifor si despre Gheorghe Nedelescu, cel care a candidat pentru aceeasi functie si la ultimele alegeri.

Primarul din Caracal, "rasturnat" din PSD. Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal, a fost exclus din PSD pe motiv ca ar fi aderat la UNPR. Catalin Rosculete, presedintele PSD Caracal, a declarat azi pentru Agerpres ca marti seara biroul organizatiei a decis excluderea din partid a lui Gheorghe Anghe, edilul municipiului Caracal. Edilul sustine ca este in continuare membru al formatiunii social-democrate si afirma ca singura organizatie statutara PSD din Caracal este cea condusa de deputatul Florin Iordache, scrie EVZ.

Kelemen Hunor neaga informatia ca UDMR ar negocia PSD pentru sefia Senatului. "Cineva are interesul sa creeze tensiuni in coalitie". Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu negociaza cu PSD obtinerea sefiei Senatului, el calificand informatiile aparute pe acest subiect drept "zvonuri" lansate cu scopul de a crea tensiuni in coalitie. Site-ul Impactnews a relatat, miercuri, despre negocieri "extrem de serioase" pentru formarea unei noi majoritati, discutii in care PSD ar fi propus UDMR fotoliul de presedinte al Senatului, a doua functie in stat. Potrivit sursei citate, UDMR "priveste cu interes spre propunerea PSD". Kelemen a negat informatia, precizand, miercuri seara, ca UDMR de obicei nu discuta functii, scrie Gandul.

Turcan: Tensiuni in coalitie sunt doar in discursul opozitiei. Forma legii adoptate tacit de deputati prin care se elimina studierea istoriei si geografiei in limbile minoritatilor nu va trece de Senat, deci nu se pune problema sa aiba efecte asupra stabilitatii Coalitiei de guvernare, a declarat, astazi, deputatul PDL raluca Turcan. Potrivit acesteia, faptul ca proiectul a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor a fost o chestiune conjuncturala, in conditiile in care Comisia de invatamant a votat pentru respingerea lui. "Este evident ca, in disperare de cauza, adversarii nostri politici cauta un pai de care sa se agate pentru a demonstra ca exista tensiuni in Coalitie", a comentat Raluca Turcan, citata de EVZ.