Antonescu: Dosarele lui Marko Bela, Verestoy Attila si Serban Mihailescu, folosite ca arme politice. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca dosarele senatorilor Marko Bela, Verestoy Attila si Serban Mhailescu sunt folosite ca arme politice, el subliniind ca aceasta este perceptia sa ca om politic si ca isi asuma raspunderea politica pentru aceasta afirmatie. "Sa va intreb ce se mai aude, de exemplu, despre dosarele senatorului Verestoy Attila? Ce se mai intampla cu dosarul, care s-a vehiculat, al senatorului Marko Bela? Sa va intreb de numeroasele dosare ale unor oameni din PD sau din UNPR? Dosarul domnului Mihailescu? Sigur ca eu spun aceste lucruri fara sa fac vreo acuzatie la adresa acestor oameni. Eu spun doar ca dosarele acestea sunt folosite ca arme politice - asta este perceptia mea ca om politic si imi asum raspunderea politica pentru afirmatie - si ca de fapt in Romania suntem in fata unei majoritati parlamentare mentinute prin santaj si prin folosirea unor institutii care nu ar trebui sa aiba de-a face nimic cu politicul", a spus Antonescu, citat de Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc pe primul loc. Topul celor mai vizibili politicieni pe Facebook. Emil Boc a fost cel mai vizibil politician pe Facebook in decursul ultimei luni, el fiind urmat de Elena Udrea (locul al doilea) si de Crin Antonescu si Victor Ponta (la egalitate pe locul al treilea), conform unei analize Mediafax Monitorizare. Analiza a fost realizata in perioada 10 aprilie - 10 mai, pe cele peste 12.500 de pagini de Facebook monitorizate de Mediafax Monitorizare si a luat in calcul 20 de politicieni. Din totalul de 731 de mentiuni inregistrate pe wall-ul utilizatorilor despre acesti politicieni, aproape jumatate (48,7%) se refera la Emil Boc, presedintele PDL si candidat pentru un nou mandat la sefia partidului in perioada realizarii analizei. Pe urmatoarele locuri se situeaza Elena Udrea (13% din totalul postarilor), liderii PNL si PSD, Crin Antonescu si Victor Ponta (cu cate 6,6%), Corneliu Vadim Tudor (3,8%), Vasile Blaga (3,7%), Theodor Paleologu si Marian Vanghelie (cate 2,7%), Adrian Nastase (2,2%) si Mircea Geoana (2,1%). Integral in Romania Libera.

Ponta: Socaciu a "uitat" sa ne informeze despre proiectul de lege cu dublarea filmelor. Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a aratat, luni, la inceputul BPN, nemultumit de unele proiecte legislative initiate de parlamentarii social-democrati, el nominalizand proiectele de lege privind dublarea filmelor in limba romana si muzica la terase. Ponta le-a spus celor doi lideri de grupuri parlamentare PSD, Ilie Sarbu si Mircea Dusa, sa le transmita parlamentarilor social-democrati sa aiba "mai multa atentie" ce legi depun. "Am vazut ca s-a discutat cat am fost plecat, in ultima saptamana, despre un proiect pe care noi nu il stiam, cu dublarea filmelor. Domnul Socaciu a uitat sa ne spuna si noua cand are o idee de acest gen. Acum inteleg ca avem alt proiect, cu terasele (interzicerea muzicii la terase dupa ora 22.00 - n.r.). Va rog sa transmiteti (parlamentarilor PSD - n.r.) ca e nevoie de mai multa disciplina si mai multa concentrare pe problemele care conteaza cu adevarat", a afirmat Ponta, citat de Gandul.

Deputatii vor cheltui 6,8 milioane lei pentru plimbari in strainatate. Deputatii vor cheltui in urmatorii doi ani aproximativ 6,8 milioane lei pentru sservicii de transport aerian international si servicii conexe, care vor fi asigurate de trei firme. Astfel, potrivit anuntului publicat pe site-ul de licitatii publice, serviciile de transport aerian de calatori si de marfuri, exceptand transportul postal, avand cu o valoare de peste 1,6 milioane euro, vor fi realizate de firmele din Bucuresti Danco Pro Communication SRL, Perfect Tour SRL si Business Travel Turism SRL. Cantitatea previzionata de servicii ce vor fi prestate in baza contractelor subsecvente sau a comenzilor este de minim 100 bilete si maxim 1.200 bilete. Tarifele percepute pentru transport aerian international nu vor fi mai mari decat tarifele I.A.T.A. in care este inclus si comisionul, la care se va adauga contravaloarea taxelor/tarifelor de aeroport si de serviciu aferente, scrie Capital.

PNL ar da cota unica pe impozitul progresiv al PSD. Liberalii sunt dispusi la o negociere cu social-democratii: impozitare in trepte, dar sub 16%.Liberalii lui Crin Antonescu mai fac un pas spre stanga lui Victor Ponta. Daca USL ar ajunge la guvernare, PNL ar putea fi dispus sa renunte la cota unica in favoarea impozitului progresiv, dar redus sub 16%. Desi initial nu a fost un sustinator al impozitarii graduale, vehiculate la inceputul acestui an, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a propus o formula de impozitare progresiva, dar care ar scadea fiscalitatea, scrie EVZ.

Radu Vasile candideaza la sefia PNTCD. Fostul premier a revenit in randurile taranistilor si este sprijinit de Aurelian Pavelescu si Marian Milut pentru sefia partidului. Radu Vasile a participat sambata la lucrarile Comitetului National de Conducere al PNTCD, unde s-a hotarat convocarea Congresului Extraordinar al PNTCD in data de 9 iulie, se arata intr-un comunicat al partidului. Presedintele Aurelian Pavelescu a declarat ca nu va mai candida pentru un nou mandat de presedinte, propunand candidatura pentru calitatea de presedinte al PNTCD a lui Radu Vasile. De asemenea, invitat la lucrarile Comitetului National de Conducere al PNTCD, Marian Petre Milut, fost presedinte al PNTCD, si-a declarat sprijinul pentru candidatura lui Radu Vasile, scrie Adevarul.

Anchetarea lui Banias face liniste in partid. Ponta: "Daca va ganditi sa plecati din PDL, pregatiti-va pentru DNA la usa". Crin: "Majoritatea parlamentara e mentinuta prin santaj". Punerea sub urmarire penala a senatorului democrat-liberal Mircea Banias pune capat zvonurilor privind posibila plecare din PDL a mai multor parlamentari ai puterii. Aducerea lui Banias sub escorta la DNA, acolo unde pedelistul a fost acuzat de procurori de trafic de influenta, este pusa de catre liderii opozitiei pe seama intimidarii democrat-liberalilor care, prin intentiile de "dezertare", ar preda opozitiei majoritatea in Senat, scrie Gandul.

Corlatean: "Catalin Avramescu, ambasador numit politic". Baconschi: "O caraiala marginala a PSD". Presedintele Comisie de politica externa a Senatului, Titus Corlatean, a reclamat "numirea politica" a consilieriului prezidential, Catalin Avramescu, ca ambasador. Ministrul de externe Teodor Baconschi spune ca obiectia PSD este lipsita de fundament.Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, catalogheaza drept lipsita de fundament statistic si moral obiectia PSD-ului fata de propunerea ca unul dintre consilierii sefului statului, Catalin Avramescu, sa fie numit ambasador al Romaniei pentru Finlanda si Estonia, scrie EVZ.

Programul economic al USL: liberalo-populist. Documentul, obtinut in exclusivitate de "Adevarul", este unul liberal la nivel declarativ, insa este plin de promisiuni fara acoperire. Programul economic de guvernare al Uniunii Social-Liberale propune reducerea impozitelor, o masura de dreapta, insa si "distribuirea echitabila a beneficiilor", masura de stanga. De ce spunem ca programul propus de USL este populist? Pentru ca pe langa "vom da, vom facilita, vom investi" nu sunt specificate si capitolele bugetare ce vor fi reduse. Lipsesc frazele de genul "vom concedia, vom reduce, vom prioritiza". In aceeasi linie a promisiunilor fara acoperire specifica tuturor politicienilor care s-au perindat pe la guvernare in ultimii 20 de ani, programul se dovedeste de o generozitate excesiva si, in multe puncte, fara acoperire. PSD a mai avut astfel de programe de tipul "de toate pentru toti", iar Mircea Geoana, fostul presedinte al Partidului Social Democrat, a recunoscut ca au fost gresite.

Post vacant de deputat in urma decesului lui Victor Surdu. Camera Deputatilor a constatat, luni, incetarea mandatului deputatului PSD Victor Surdu, ca urmare a decesului acestuia si vacantarea locului de deputat in circumscriptia 29 Neamt, colegiul uninominal 6, informeaza Mediafax. Deputatii au aprobat o hotarare in acest sens, iar presedintele Camerei, Roberta Anastase, a precizat ca locul deputatului Victor Surdu este vacant. Camera Deputatilor urmeaza sa inainteze hotararea de vacantare a postului de deputat catre Autoritatea Electorala Permanenta, dupa care Guvernul trebuie sa organizeze alegeri partiale, in termen de trei luni, scrie Romania Libera.

Liderul deputatilor PDL: "Remanierea guvernului nu e oportuna acum". Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, a declarat in aceasta seara ca remanierea guvernului nu e oportuna. Liderii PDL s-au reunit la aceasta ora in sedinta Biroului Permanent.Mircea Toader a precizat ca subiectul nu a figurat pe ordinea de zi a Biroului Permanent National (BPN) si ca se va discuta la finalul evaluarii functiilor publice la nivel teritorial si central. "Nu s-a discutat nimic despre remaniere, deocamdata Guvernul este in functie si isi vede de treaba", a spus Mircea Toader, citat de EVZ.