PNL devine oficial de stanga. Liberalii renunta la cota unica pentru cota din Parlament. Fara surle si trambite, PSD si PNL au anuntat, ieri, ce-ar face daca ar guverna: ar reintroduce impozitul progresiv, ar crea un milion de locuri de munca si ar reducere TVA la 19% abia in 2016. Este oficial: daca ajung la guvernare, PNL si PSD renunta la cota unica si reduc TVA la 19% abia in 2016. Programul economic al USL are pe de o parte propuneri pe care specialistii le catalogheaza ca fiind realiste, dar pe de alta si masuri economice care se incadreaza doar intr-un discurs demagogic. Una dintre masurile care plaseaza de altfel PNL spre stanga este renuntarea la cota unica, in favoarea impozitului progresiv. Astfel, cei care castiga pana in 800 de lei ar fi impozitati cu 8%. Cine va castiga intre 800 si 1.600 de lei ar plati un impozit de 12%, iar ce depaseste 1.600 de lei ar fi impozitat cu 16%, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Marian Vanghelie le-a promis romanilor din SUA ca le va duce "5.000-10.000 de mici de la Cocosatu". Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, ca s-a intalnit in SUA cu reprezentantii comunitatii romanesti din Washington, a fost la picnic si le-a promis romanilor stabiliti acolo ca, data viitoare, le va duce intr-un frigider "5.000-10.000 de mici de la Cocosatu". "Acolo, la comunitate, am fost la picnic. Picnicul, sa stiti ca, ori in Romania, ori in America, este la fel", le-a explicat Vanghelie ziaristilor, la aeroport, la intoarcerea din SUA. El a spus ca mancarea a fost foarte buna si la picnicul din SUA a mancat si mici. "Am mancat si mici, daca asta este problema. Din carne de acolo, doar nu va ganditi ca i-am gatit eu, ca i-am dus eu", a adaugat edilul Sectorului 5, anunta Gandul.

Elena Udrea: "Traian Basescu nu se mai intoarce in PDL". Traian Basescu nu se mai intoarce in partidul care l-a propulsat in cea mai inalta functie in stat. Cel putin, asa sustine Elena Udrea, actuala ministra a turismului si fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale. Considerata de multi drept purtatoare neoficiala a mesajelor de la Cotroceni, Elena Udrea a afirmat ca Traian Basescu nu va mai reveni in PDL dupa ce isi va incheia mandatul de sef al statului. Cu toate astea, ministra turismului sustine ca presedintele va ramane apropiat de partid. "Presedintele a spus ca nu se va intoarce. Eu sunt convinsa ca partidul si-ar dori ca Traian Basescu sa se intoarca. Dar, asa cum stiu eu ca este presedintele, nu cred ca va veni. Nu va face ce a facut Ion Iliescu, sigur. Dar asta nu inseamna ca nu va ramane alaturi de partid", a declarat joi Elena Udrea, informeaza Puterea.

Nastase vs Boc:Romania are guvern, guvernul are premier, premierul are pere. Adrian Nastase ironizeaza declaratiile premierului Emil Boc referitoare la stabilitatea coalitiei si compara "profetia" schimbarii lui Boc cu cea referitoare la sfarsitul lumii. "Stiu, veti spune, profetiile despre schimbarea lui Boc nu s-au confirmat saptamana asta. Corect. S-a marit intervalul prevazut pentru demisie la o luna. Pentru a se mai rezolva unele probleme pentru colegi si parteneri. Asa ca profetia se amana cu o luna. In acelasi fel cu cea referitoare la sfarsitul lumii", scrie Nastase intr-o postare de pe blogul sau. Liderul PSD il compara pe Emil Boc cu Radu Vasile, premier in timpul mandatului lui Emil Constantinescu pentru ca "nu se lasa dus". Potrivit lui Nastase, Boc nu vrea sa renunte la functia sa chiar daca Basescu vrea sa il schimbe, scrie Romania Libera.

Elena Udrea: "Emil Boc se pricepe la ping-pong". Ministrul dezvoltararii si turismului, Elena Udrea, a laudat abilitatile premierului Emil Boc care a jucat o partida de ping-pong cu primarul din Campina, azi, cu ocazia inaugurarii unui bazin de inot. "Am mai descoperit un lucru pe care nu-l stiam despre premierul Boc: se pricepe la ping-pong, invingandu-l net pe domnul primar Tiseanu. Sau cel putin asa am numarat eu!", scrie Elena Udrea pe blog, dupa ce a inaugurat la Campina un bazin de inot didactic impreuna cu Emil Boc si Roberta Anastase, anunta EVZ.