Crin Antonescu ii sugereaza lui Dinu Patriciu sa plece din PNL. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca, daca ar fi in locul lui Patriciu si ar avea aceleasi convingeri cu privire la USL, ar demisiona din partid. "Daca as fi in locul lui Dinu Patriciu si as ajunge sa scriu, deci sa cred, acele lucruri despre partidul in care sunt membru, mi-ar fi rusine sa mai fiu membru, as pleca de-acolo si, sigur, daca as dori si as avea posibilitatea, as face alt partid. Eu nu astept si nu-mi doresc (demisia lui Patriciu - n.r.), dar daca as fi in locul domniei sale, avand aceste convingeri, asta as face (as demisiona - n.r.)", a afirmat Crin Antonescu, la B1Tv, intrebat fiind daca asteapta demisia omului de afaceri liberal, in urma criticilor aduse de acesta PNL si USL. Presedintele PNL a explicat ruptura intervenita intre el si Dinu Patriciu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Poteras, agatat de DNA in mafia retrocedarilor. Cristian Poteras a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, la inceputul lunii martie, impreuna cu alti sase functionari publici din cadrul Primariei Sectorului 6. Ei au fost acuzati ca au retrocedat ilegal, in 2006, sase terenuri din Capitala. Cu o suprafata totala de 119.647 metri patrati, aceste terenuri valorau 58,2 milioane de euro la momentul respectiv. In mod identic, in toate cele sase situatii, prin modalitatea in care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea in posesie si au eliberat titlurile de proprietate, inculpatii au incalcat dispozitii legale imperative si metodologia de solutionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, astfel ca au fost retrocedate terenuri cu o situatie juridica incerta sau chiar prin incalcarea dreptului de proprietate al altor persoane", se arata in referatul intocmit de procurorii DNA, anunat Adevarul.

Unul dintre vicepresedintii CJ Iasi si-a mutat biroul in strada, in semn de protest fata de DNA. Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi Victor Chirila (PNL) si-a mutat activitatea in strada, marti, la un birou improvizat amplasat in fata institutiei, in semn de protest fata de faptul ca DNA refuza sa-i ofere date legate de dosarul penal intocmit pe numele sau. Marti la pranz, Victor Chirila a instalat o masa si mai multe scaune in fata sediului CJ Iasi, sustinand ca sta la dispozitia cetatenilor, a primarilor si a consilierilor din judet, fara a exista temeri ca exista aparatura de interceptare. Chirila a spus ca marti va sta in fata institutiei pana la ora 16.00, iar incepand de miercuri va protesta zilnic intre orele 8.00 si 16.00, informeaza Gandul.

Monica Macovei: PDL trebuie sa-l suspende pe Banias. Europarlamentarul PDL Monica Macovei este de parere ca senatorul Mircea Banias, cerecetat de DNA in dosarul coruptiei din portul Constanta ar trebui suspendat din partid. "Autosuspendarea vine din proprie initiativa. N-a facut-o pana in acest moment si, categoric, in opinia mea, trebuie ca partidul sa-l suspende. Voi ridica aceasta chestiune, cred ca oricum este pe ordinea de zi la BPN de luni. Suspendarea, potrivit statutului, poate fi decisa pe o anumita perioada de timp. Daca este trimis in judecata, mi se pare normal sa fie prelungita suspendarea, iar daca se constata de catre anchetatori ca nu este vinovat suspendarea inceteaza. Dar as vrea sa adaug ceva. In partid intri ca sa pui in practica obiective politice pentru oameni si nu e normal sa stai in aceasta functie politica atat timp cat sunt suspiciuni ca ai comis infractiuni. Suspendarea este fireasca", sustine vicepresedintele PDL Monica Macovei, scrie EVZ.

Ce consecinte are alegerea primarilor din primul tur. Legea care vizeaza alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin va pleca la promulgare dupa ce a fost adoptata de Camera Deputatilor. Votul a starnit reactii chiar in randurile democrat-liberalilor. Europarlamentarul PDL Cristian Preda i-a cerut lui Traian Basescu sa respinga actul normativ. "Decizia de a trece la sistemul cu un singur tur de scrutin va introduce un element suplimentar de incertitudine, intr-un peisaj electoral deja haotic, in care avem combinatii de sisteme de vot contradictorii", a comentat Cristian Preda. Democrat-liberalul considera ca trecerea la scrutinul intr-un singur tur este o decizie populista si nu va duce la diminuarea conflictelor existente intre consilierii locali, alesi pe lista, si primari, alesi in prezent in doua tururi, anunta Adevarul.