De ce a oprit Elena Udrea proiectul lui Oprescu. Lucrarile la autostrada care va traversa Bucurestiul, diamentrala Buzesti-Berzei, vor fi oprite , a anuntat Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului. Ministrul a anuntat ca a dispus Inspectoratului Teritorial de Constructii Bucuresti incetarea lucrarilor pe toate segmentele santierului diametrala Buzesti-Berzei (viitorul Bulevard Uranus) pana la elaborarea unui proiect care sa respecte legea. Proiectul a fost initiat la sfarsitul anului trecut de primarul Capitalei Sorin Oprescu. Demolarile au inceput de anul trecut si implica demolarea a 87 de cladiri, printre care 11 monumente. Mai multe ONG-uri au criticat acest proiect din cauza "victimelor" pe care le face printre cladirile de patrimoniu. La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se afla pentru avizare un nou Plan Urbanistic Zonal. Decizia vine in urma anularii Planului Urbanistic Zonal si suspendarea autorizatiilor de construire pentru santier, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mihai Godea: "Alianta de la Chisinau a devenit o arena pentru lupte interne". La o luna dupa ce a demisionat din partidul premierului Vlad Filat si si-a anuntat candidatura pentru Primaria Chisinau, deputatul Mihai Godea vorbeste despre schimbarea in rau a aliatilor pro-europeni.La nici doi ani dupa ce a reusit sa-i debarce de la putere pe comunisti, Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) incepe sa ia apa. La inceputul lunii trecute, unul dintre "greii" Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), prim-vicepresedintele Mihai Godea, a anuntat ca paraseste formatiunea si ca va candida ca independent la alegerile de duminica pentru Primaria Chisinau. Ajuns in momentul de fata cel mai influent partid din Republica Moldova, PLDM a imprumutat - sustine Godea - din pacatele "inaintasilor": autoritarismul, cultul conducatorului, dependenta de clientela politica, scrie EVZ.

Ce joc are Emil Boc pe iPad. Ce cadou a primit premierul. Prezent intr-o emisiune televizata, premierul Emil Boc a vorbit despre gadgetul sau, tableta iPad de la Apple, pe care a precizat ca a cumparat-o "din fonduri personale, nu din fonduri guvernamentale". Intrebat daca are jocuri pe tableta, Boc a raspuns ca are doar unul, Angry Birds. "Il joc cu fetele mele, de Craciun", a precizat premierul. Jurnalistul Ion Cristoiu, si el posesor al unei tablete de la Apple, i-a facut cadou premierului, in timpul emisiunii, un creion pentru iPad. "Domnul premier nu are toate ustensilele. Avand in vedere ca se va scoate din Constitutie caracterul prezumat licit al averilor, va fac cadou asta, ca sa nu mai apasati cu degetul", a spus Cristoiu, potrivit Gandul.

Anastase despre reprezentanta Tinutului Secuiesc: "Nu exista aceasta structura". Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, referindu-se la reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles, ca "aceasta structura nu exista" si ca pe langa institutiile europene exista sute de ONG-uri care nu au nicio relevanta in documentele oficiale ale Uniunii Europene. "ONG-urile care sunt in jurul Parlamentului European nu au niciun fel de relevanta intr-un raport oficial al Parlamentului European sau al altor institutii europene. Raportarea institutiilor europene in calitate oficiala cu reprezentantii administratiei locale se refera la acele unitati administrativ-teritoriale legale si in cazul nostru ne referim la judete, la municipii si la orase", a spus presedintele Camerei Deputatilor, conform Mediafax. Roberta Anastase a catalogat evenimentele legate de deschiderea unei reprezentante a Tinutului Secuiesc la Bruxelles drept o "situatie nefericita", scrie Romania Libera.

Ministrul Funeriu explica de ce ii sufla secretarul de stat Oana Badea raspunsurile in conferintele de presa. In timpul unei conferinte de presa tinute la Brasov, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a spus ziaristilor ce norocos e ca are o "femeie puternica" nu in spate, ci alaturi de el. Intrebat de gandul de ce este nevoie ca secretarul de stat Oana Badea sa ii sufle mereu raspunsurile la intrebarile puse de ziaristi, Funeriu a replicat: "E un proverb care spune ca un barbat puternic are intotdeauna in spate o femeie puternica. Va dati seama ce sansa am ca am o femeie puternica nu in spatele meu, ci langa mine!". Ultima data cand a primit raspunsurile de la Oana Badea a fost acum cateva zile, iar Funeriu a tinut sa precizeze acum ca "realitatea situatiei la acea conferinta de presa este cu totul alta decat cea care pare", scrie Gandul.

Razvan Ioan Paunescu, noul presedinte executiv al Partidului Ecologist Roman. Razvan Ioan Paunescu, fratele regizorului Bobby Paunescu, a intrat in politica, fiind desemnat in functia de presedinte executiv al Partidului Ecologist Roman. In prima sa interventie publica in aceasta calitate, el s-a declarat "mai putin interesat de politica", sustinand ca "obiectivul sau principal este crearea unui mediu curat in care sa traiasca populatia Romaniei". "Ideologiile politice clasice care stau la baza partidelor politice de astazi ori si-au indeplinit misiunea - deci nu mai pot sa se dezvolte si sa creasca - ori aceste entitati vor disparea pur si simplu", a afirmat noul presedinte executiv, mentionand ca se simte onorat sa faca parte din acest partid, scrie EVZ.

Boc despre numirea ministrului Muncii: Nu inteleg graba, sunt un ardelean molcom. Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca lista cu propunerile pentru noul ministru al Muncii s-a scurtat si ca urmeaza sa o discute cu colegii sai. "Am o lista scurta pe care o voi discuta cu colegii mei si pe care o voi pune de acord cu presedintele", a spus Boc. Intrebat daca i-a placut activitatea de la Ministerul Muncii, Emil Boc a precizat ca aceasta este soarta lui, sa aiba "doua norme tot timpul", precizand ca dupa expirarea interimarului sau de la Ministerul Muncii va ramane premier si presedintele PDL. Premierul a raspuns jurnalistilor care-i aminteau ca interimatul sau ia sfarsit in 5 iunie, vineri fiind ultima zi lucratoare, sustinand ca nu intelege "de ce atata graba", ca doar el este "un ardelean molcom", scrie Gandul.

Nastase, despre proiectul de revizuire: O smecherie ieftina. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine ca propunerea presedintelui Traian Basescu privind revizuirea Constitutiei este "o smecherie ieftina", pentru ca acesta sa aiba teme pentru campania electorala din 2012, informeaza Mediafax. Nastase s-a intrebat, retoric, daca nu ar fi mai simplu sa fie schimbat presedintele decat Constitutia, in conditiile in care, potrivit acestuia, in ultimii douazeci de ani "presedinti normali" au demonstrat ca pot fi garanti ai Legii fundamentale. "Este doar o modalitate de a lui Traian Basescu de a participa la alegerile locale de anul viitor, prin incercarea de a se victimiza", a spus Nastase, joi, intr-o conferinta de presa, precizand ca PSD nu va comenta pe fond propunerile presedintelui, scrie Romania Libera.

Ministrul Baconschi urmeaza sa faca un turneu in Africa de Nord. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, urmeaza sa faca un turneu in zona Africii de Nord, respectiv in Egipt si Tunisia, unde va prezenta experienta de tranzitie spre democratie a Romaniei, potrivit directorului de comunicare in MAE, Doris Mircea. "Suntem in curs de pregatire a unui turneu in zona Africii de Nord, zona in care procesul de transformari sociale si politice cunoaste o efervescenta deosebita si modalitati de manifestare diferite. Seful diplomatiei romane va purta un mesaj de solidaritate cu procesele de transformare din regiune si va prezenta experienta de tranzitie spre democratie a Romaniei", a declarat, joi, Doris Mircea. Ea a spus ca este vorba despre o vizita in Egipt si Tunisia, scrie Gandul.