Voiculescu i-a facut o "vizita de curtoazie" lui Simirad. Liderul PC Iasi, Vasile Salaru, a declarat ca liderii centrali ai partidului s-au intalnit, duminica, la Iasi cu seful Consiliului Judetean, Constantin Simirad, dar a negat ca a fost discutata eventuala candidatura a lui Simirad la CJ pe listele PC. "Sub nicio forma n-a fost asta. A fost o simpla vizita de curtoazie, iar intalnirea a durat putin. Sefii nationali au venit la Iasi, au avut si intalniri cu oamenii de afaceri si au trecut sa spuna "buna-ziua" stapanului judetului. Asa este firesc", a declarat Vasile Salaru. El a precizat ca liderii PC n-au avut in program nicio intalnire cu liderii ieseni ai PSD si PNL, respectiv Gheorghe Nichita si Relu Fenechiu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cezar Preda: Paleologu sa-si ia cele doua porumbite si sa candideze la Primaria sectorului 2. Liderul PDL Buzau, Cezar Preda, ironizeaza conducerea partidului, spunand despre Udrea ca nu stie ce victorii a avut, despre Paleologu ca ar trebui sa-si ia "cele doua porumbite" si sa candideze la Primaria sectorului 2, iar despre Macovei sa candideze la sectorul 5, unde lumea asteapta "omul moral". "Spuneam eu, intr-un interviu, ca, dupa parerea mea, cel mai normal ar fi sa candideze la Primaria Capitalei cel mai bine clasat, am zis eu doamna Udrea. Am primit un raspuns foarte taios de la prietena si colega mea, ca nu accepta sfaturi decat de la cei care au invins in cariera lor politica. Nu stiu unde a castigat ea. Am cautat si nu am gasit", a declarat Cezar Preda, duminica, intr-o conferinta de presa, anunta Gandul.

Adrian Severin a strans un milion de euro. Potrivit declaratiei de avere pe anul 2010, Adrian Severin are 20 de conturi in sase banci diferite din Romania si din strainatate. Europarlamentarul detine 927.947 de euro, 266.119 lei si 36.329 de dolari. In total, aceste sume echivaleaza cu 1.017.450 de euro. Informatiile apar in declaratia de avere pe anul 2010, depusa, recent, la Autoritatea Electorala Permanenta. Statutul financiar al europarlamentarului s-a imbunatatit considerabil fata de 2009, cand el avea, in total, in conturi, echivalentul a 867.924 de euro. In mod paradoxal, conturile lui Severin au crescut cu 149.526 de euro, intr-un an in care el a incasat, in total, 131.243 de euro, informeaza Adevarul.

Senator acuzat de interese financiare in cazul cailor din Delta. Scandalul cailor de la Letea se muta, de astazi, in Parlament, unde se vor cerceta si posibilele interese de afaceri ale senatorului Dan Voiculescu in acest caz. Deputatul PDL Marian Avram, secretar al Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, a declarat intr-o conferinta de presa, la Tulcea, ca a consultat colegii de comisie si astazi va solicita plenului Camerei infiintarea unei subcomisii de ancheta pe tema cailor din Delta Dunarii, scrie Romania Libera.

Deputatii isi trag microbuze de o jumatate de milion de euro.Alesii neamului vor sa se plimbe cate 16 intr-un autovehicul. Deputatii urmeaza sa se plimbe cu microbuze nou-noute pentru care conducerea Camerei, reprezentata de Roberta Anastase, este dispusa sa plateasca o jumatate de milion de euro. Este vorba despre 8 microbuze, cu o capacitate de 16 locuri, in afara celui destinat soferului, destinate transportului deputatilor si delegatiilor parlamentare romane si straine in deplasarile pe care acestia le vor face atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara lor. Microbuzele vor fi achizitionate prin licitatie publica, urmand sa intre in posesia Camerei Deputatilor incepand cu 25 august, astfel incat, la intoarcerea din vacanta parlamentara, alesii neamului sa se poata plimba cate 16 in acelasi vehicul, anunta Puterea.

Basescu, pe axa Bucuresti-Londra. Incurajarea investitiilor britanice in Romania, situatia economica a Europei, dezvoltarea parteneriatului strategic dintre cele doua tari, dar si ridicarea restrictiilor pe piata muncii sunt cateva din temele aflate pe agenda vizitei oficiale pe care presedintele Traian Basescu o va incepe azi la Londra. Seful statului se va afla pentru doua zile in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, la invitatia Guvernului Majestatii Sale. Traian Basescu va avea intalniri atat cu premierul britanic, cu oameni de afaceri, dar si cu diaspora romaneasca, informeaza EVZ.