Politicienii se bat de 12 ani pentru "Steaua Romaniei". Cancelaria Ordinelor, spirit si grade cavaleresti, cinste, onoare, servicii exceptionale aduse unui popor, unei comunitati, unei bresle. Nu va ganditi la ordinele antice si medievale, la cavalerii mesei rotunde, la templieri, la maltezi, ospitalieri, teutoni sau ioaniti. Cancelaria Ordinelor functioneaza din 1999 la Cotroceni, in cadrul Administratiei Prezidentiale. Ordinele traditionale instituite de Casa Regala si abolite de comunisti - "Steaua Romaniei", "Serviciul Credincios" si "Pentru Merit" - au fost reinfiintate. Un sistem national de decoratii s-a instituit dupa un deceniu in care Romania n-a pus nimic in locul distinctiilor bolsevice si comuniste. Din pacate, cinstea si onoarea nu se instituie prin lege, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Pretul regionalizarii, in varianta PDL. Cand ar scoate romanii bani din buzunar. Cu USL trantind pe masa contabilitatea unei reorganizari administrative, care ar costa fiecare roman in jur de 700 de lei pentru preschimbarea documentelor, PDL face si el factura pentru trecerea la noile superjudete. Vicepresedintele democrat-liberal Sever Voinescu sustine ca nimeni nu trebuie sa scoata vreun ban din buzunar pana cand actele de identitate expira. "Actele aflate in perioada de valabilitate au ramas valabile pana la expirare, cand oricum omul trebuie sa schimbe pasaportul sau buletinul, in general aceasta este solutia administrativa in aceasta situatie. Sigur ca o stiu si cei de la USL", a comentat el, anunta Gandul.

Varujan Vosganian, amintiri din inchisoare. Actualul sentator liberal Varujan Vosganian face parte dintre putinii intelectuali romani care au iesit in strada inainte de fuga lui Ceausescu. Pe 21 decembrie 1989, Varujan Vosganian a fost arestat si a petrecut o noapte dupa gratii, unde a fost numit sef si a organizat "mafia tigarilor". Fost ministru de Finante, vechi parlamentar, pianist amator si scriitor profesionist, liberalul Varujan Vosganian face parte, alaturi de Horia Roman Patapievici, din grupul intelectualilor care au trait caderea comunismului din spatele gratiilor de la inchisoarea Jilava. Varujan Vosganian a fost arestat, in 21 decembrie, de catre cei care trebuiau sa asigure ordinea (si linistea Ceausestilor) pe strazile Capitalei. Avea 31 de ani, informeaza Adevarul.

Ponta spune ca USL trebuie sa caute un candidat care sa il "bata" pe Ridzi la Primaria Petrosani. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, la Deva, ca USL trebuie sa desemneze un candidat puternic la Petrosani, care il "bata" la alegerile locale pe actualul primar PDL, Tiberiu Iacob-Ridzi, care "nu e un mare politician", dar are "foarte multe resurse financiare de la stat". Victor Ponta a fost intrebat daca pentru Primaria Petrosani a fost desemnat un candidat din partea USL, el spunand ca trebuie sa caute un om care sa il "bata" la alegerile locale pe Tiberiu Iacob-Ridzi, actualul primar al municipiului si sotul fostului ministrul al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi. "Acea persoana trebuie sa fie puternica, pentru ca trebuie sa se bata, de fapt, cu banii foarte multi ai familiei Ridzi. Ridzi nu e un mare politician sau o persoana carismatica, in schimb are foarte multe resurse financiare de la stat", a afirmat Ponta, scrie Romania Libera.

Tel Drum - pusculita cu milioane de euro a lui Liviu Dragnea. Afacerea TEL DRUM de la Teleorman capata tot mai mult imaginea unui ghem de interese financiare de tip mafiot. Avem un binom perfect in acest caz: pe de-o parte, Liviu Dragnea - politicianul, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si lider politic la nivel national. Pe cealalta parte il avem pe Marian Fiscuci - afaceristul, responsabilul falangei economice a intregului angrenaj. Impreuna au transformat societatea de drumuri TEL DRUM intr-o masinarie colosala de produs bani. Timp de 10 ani nimeni nu i-a deranjat pe cei doi nici macar cu o intrebare, anunta EVZ.

Borbely: Am contractat fonduri europene cat Elena Udrea. Daca premierul spune sa plece Borbely, nici o problema. Dupa somatia facuta de presedintele Traian Basescu in guvern, - atrageti bani europeni sau plecati - ministrul mediului, Laszlo Borbely, sustine ca este in topul contractarii fondurilor comunitare, alaturi de ministrul dezvoltarii Elena Udrea. Problema, spune el, este la autoritatile locale care au responsabilitatea absorbtiei, insa in cele din urma decizia remanierii apartine premierului Emil Boc. "Ne simtim cu totii vizati, toate ministerele implicate se simt vizate. Guvernul, evident, va trage linia dupa 30 iunie si vom vedea masurile care trebuiesc luate. Premierul are dreptul sa spuna ca un ministru sau alt ministru trebuie sa plece. Si daca o sa spuna sa plece Borbely, nici o problema, dar asta vom mai vedea dupa 30 iunie", a raspuns Borbely unei intrebari a ziarului Gandul.